Şimdi Ara

Klavyemi Yıkadım, Düzgün Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde A4Tech'in X7 serisi G700 klavyesi mevcut.Dün klavyeyi yıkamaya karar verdim...kitapcıkdaki gibi harfiyen denilenleri yaptım.Yarım saat sonra klavye kurudu birazda saç kurutma makinesi ile kuruttum.Ardından kasaya taktım boş bir notpad sayfası açtım hiçbir tuşa basmadığım halde otomatik ''ssssssssss'' S harfi yazıyor...Farklı tuşlara bastığım zaman duruyor fakat ondan sonra ''s'' tuşu hiç çalışmıyor...Bunun yanında hiç çalışmayan diğer tuşlarda var ''a,d'' tuşları da çalışmıyor....
    ''e'' tuşuna bastığım ise zaman ''e,r'' olarak yazıyor E nin yanındaki R tuşuna basıyomuşum gibi ve bu sorunu bağzı noktalarda da yapıyor...''c'' tuşuna basıyorum ''c,v,u'' yazıyor 3 harf birden
    Bu kalvye tekrar hayata dönebilir mi ? Yoksa çöpemi atalım Ben evde yapılabilecek tüm teknik desteği yapmaya hazırım

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 28 Temmuz 2010; 9:00:54 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• Yıkama olayını bilmem ama kuruturken kendi haline bırakın derler hep, direk güneş ışığında bırakılması ya da kurutma makinesi kullanılması önerilmemektedir.
  • Ya şöyle bi durum oldu aslında; klavye normal kurudu bende saç kuruma makinesi ile sağlam olsun diye biraz daha kuruttum öyle taktım...Sorun çıkarınca klavyeyi çıkardım biraz salladım 5-10 Cm yükseklikten koltuğa bıraktım içinden hala su çıktığını farkettim...Sonra güneşli bir ortama koydum işte dünden bu sabah saatine kadar hiç ellemedim sabah kalıp tekrar taktım ama hiçbir değişiklik olmamış.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Garantisi varsa yolla fazla kurcalamaya gerek yok diye düşünüyorum.
    Mankind was born on earth, it was never meant to die here.

• Dediğin gibi 3 tuş birden yazması elektriksel olarak bozulduğunu gösteriyor galiba artık klavyen için yapılabilecek birşey kalmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ama kitapçığında yıkanabilir diye yazıyordu...hem zaten klavyenin altında yıkadıkdan sonra suyun çıkması için delikle var..neyse hal olmayacak anlaşılan.

Bana önerebileceğiniz çok pahalı olmayan MediaMark,Teknosa gibi yerlerden alabileceğim ışık aydınlatmalı tuşu olan çok da pahalı olmayan güzel oyuncu klavyesi önerebilimisiniz...Ben bu klavyeden çok memnundum 3 farklı hız ayarı vs.. vardı...Yine hız ayarlı olan ve ışıklı güzel klavye tavsiyelerine açığım yanlız çokda uçuk olmasın fiyatı dediğim gibi..

• Aç İçini Tekrar Bak S Tuşuna Belki Kıvrılmıştır Bişey deyiyodur :):)

Orijinalden alıntı: Dieelite06

Aç İçini Tekrar Bak S Tuşuna Belki Kıvrılmıştır Bişey deyiyodur :):)

Zaten klavye işe yaramaz artık bari en azından bir kurtarma şansın var dene içini aç kurcala bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanxtiN

quote:

Orijinalden alıntı: Dieelite06

Aç İçini Tekrar Bak S Tuşuna Belki Kıvrılmıştır Bişey deyiyodur :):)

Zaten klavye işe yaramaz artık bari en azından bir kurtarma şansın var dene içini aç kurcala bak.

Evet,eğer iyi kurutmadan kullandıysanda böyle bir sorun olmuş olabilir
  • Dün klavyenin içini açtım, içindeki kartı sildim tuşları güzelce yerlertiriş tekrar taktım hiçbir düzelme olmadı.Daha önce hangi tüşlar arıza veriyorsa gene o tuşlar arıza veriyordu...dediğim gibi, bu klavyeyi ben çöpe atmaya hazırım ve yeni klavye önerilerine açığım...

Tuşları ışıklı,hız ayarı yapılabilen fonksyonel bi klavye arıyorum...Verebileceğim en yüksek mebla 70-80 Tl dir.Bizim burada MediaMark var hafta sonu ordan gidip almayı düşünüyorum.

• aynı klavyeden bende de var ve yıkamayı düşünüyodum, bunu görmem iyi oldu
  • Anladım klavyem hayata geri dönmeyecek...
    Lütfen dediğim gibi ışıklı,kullanışlı 80 Tl ye kadar güzel bir oyuncu klavyesi önerebilirmisiniz?

• Yer çekiminden yararlanıp içindeki tüm suyu alman lazımdı.

baştan yapman daha önemliydi bu yüzden kötü olmuş bazı yerlerde kısa devre yapmış olabilir...

çıkartıp en az 3 gün bekletmen fön makinası en kötüsüdür.
    30 dk bekletip fön makinası tutarsan hepten kötü yaparsın.
    su sıvıdan buhar hale geçer ulaşamadığı yer kalmaz tüm her yeride nem yapar.

güneşte beklet yapabiliyorsan tüm parçalarını sök.
    sonrasında yaltım sağlayacak buzdolabı poşetinin içine pirinç koy baya bir koy yani.
    üstünden 5-6 tane delik aç kalem ucuyla sonrasında o buzdolabı poşetini iyice bağla üstüne klavyeni koy.
    çok güzel kurutur.birde güneşte beklerken belli yerlere çok az pirinç koyabilirsin.

ya da daha az beklemek istersen büyük bir naylon poşet bulman lazım klavye ölçülerinden çindeki havayı alıp iyice ağzını bağlıyorsun devamın da bozuk para kadar 1 Tl kadar yani bu ebatlarda poşetten 5 delik aç.bu 5 deliğin de içine gazete kağıdından ziyade broşür koy akan suyu görmen için, sonrasında üstüne pirinçleri koyup klavyeyi üzerine yatır.ve güneşte beklet.

güneş vurdukça poşetteki olmayan hava yoğunlaşacak dolayısıyla, pirinçlere etki edecektir pirinçlerde oradan suyu uzaklaştıracaktır.güneş sayesindede tamamen dağılacaktır.

bir bakıma sera yöntemi ve su iletkenliğine yalıtım yöntemidir.

Fiziği iyi olanlar bu yöntemi çok iyi bilirler.

• Çok teşekkürler fakat ben türkçe konuşmuyorum heralde Lütfen artık bana klavyemi kurtarmaya yönelik tavsiye değilde, 80 Tl ye kadar alabileceğim güzel ışıklı bir oyuncu klavyesi önerebilirmisiniz.

• logitech g15 butçeni aşiyor ama kendim kullanıcısıyım gerçek oyuncu klavyesi bütün ayrıntılar düşünülerek tasarlanmış ve ışıklı bir sisteme sahip ... Alınacaksa G15 para kıyılıp al bence ..
  • Teşekkürler favori o tabi ki Değişik görüşlerede ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 30 Temmuz 2010; 12:49:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.