Klavyeniz İngilizce Olduysa İşte Çözümleri
Klavyenizin İngilizce olduğunu fark ettiyseniz endişelenmeyin. Bu sorunu çözmek için birkaç basit adım uygulayabilirsiniz:
- Windows Ayarları'nı Kontrol Edin: Windows Ayarları'na gidin ve "Saat ve Dil" sekmesini seçin. Ardından "Dil" sekmesine tıklayın ve "Tercih Edilen Diller" bölümünün altındaki "Türkçe" dilini seçin.
- Klavye Düzenini Değiştirin: Yukarıdaki adım sorunu çözmezse, Denetim Masası'na gidin ve "Dil" veya "Bölge ve Dil" seçeneğini bulun. "Klavye Ekle" veya "Klavyeleri Değiştir" seçeneğini tıklayın ve "Türkçe" klavye düzenini ekleyin.
- Üçüncü Taraf Yazılımları Kullanın: Microsoft Klavye Düzeni Değiştirici gibi üçüncü taraf yazılımları, kolayca klavye düzenleri arasında geçiş yapmanıza olanak tanır.
Mac Kullanıcıları İçin:
- Sistem Tercihleri'ne gidin ve "Dil ve Metin" sekmesini seçin.
- "Giriş Kaynakları" bölümünün altındaki "Türkçe" dilini seçin.
- İsterseniz "Klavye" sekmesine giderek farklı klavye kısayolları atayabilirsiniz.
Diğer Durumlar:
- Klavyendeki "İ" Tuşu Çalışmıyorsa: "İ" tuşu çalışmıyorsa, fiziksel bir arıza olabilir. Tuşu temizlemeyi veya yedek bir harici klavye denemeyi deneyin.
-
Klavyen Aniden İngilizce Oldu: Klavyeniz aniden İngilizce olduysa, bir kısayol tuşuna yanlışlıkla basılmış olabilir. Yaygın kısayollar şunlardır:
- Windows: Ctrl + Shift
- Mac: Command + Space
Yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen sorun devam ediyorsa, cihazınızda kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol edin veya bir bilgisayar teknisyenine başvurun.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler