Şimdi Ara

KLAVYEDEKİ Sysrq ne işe yarar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam,arkadaşlar klavyedeki print screen tuşu çizgiyle ikiye bölünmüş altında Sysrq yazıyo bu tuş ne işe yarar..Bir de sroll lock ne işe yarar arkadaşlar..Teşekkürler..

"Sene bin dokuz yüz çift sıfır. Deden bilmez ama baban belki bilir. Salı günü cuma namazından çıktıktan sonra atın üstünde yaya harbe yürüyoruz. Çölde kar diz boyu, karşımda düşman askeri. Çektim kılıcımı iki el ateş ettim, adamı bacağından vurdum. Benim kolumu alçıya aldılar. Hasteneye son sürat arabayla gidiyoruz. arabada damla benzin yok. Neyse eve geçtik o zamanlar elektrik yok. Mum ışığında televizyon seyrediyoruz."
  • Ekran görüntüsünü printer yada seçtiğin bir programa past yapan tuştur.....

Orjinalden alıntı: rundll

Ekran görüntüsünü printer yada seçtiğin bir programa past yapan tuştur.....

selam ekran görüntüsünü almak için print screen e basıyorum sonra word ü açıyorum bir daha o tuşa basıyorum past olmuyo ama..
    şöyle söylim..print screen tuşu ikiye bölünmüş çizgiyle...çizginin üstünde print screen var..altında sysrq var...

Scroll lock ise Excel de işe yarıyor.
    ekranı yön tuşları veya PageUp-PageDown tuşları ile kaydırdığınız zaman seçili hücreyi sabit tutup ekranı kaydırır.
    yani normal şartlarda pageup veya pagedown tuşuna bastığınız zaman excel sayfasındaki seçili hücre de sayfa sayfa değişir.
    ancak bu tuş basılı ise seçili hücre sabit kalır sadece sayfa değişir.

Ayrıca bahsi konu olan SysRq nun ayrı bir görevi var mı onu bilemiyorum işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 28 Eylül 2006; 14:26:22 >

"System Request" Kısaltılmışıdır dostum ama ne işe yarar bilmem. Bir sistem ne isteyebilirki. :)
    PROJECT1 NE İŞE YARAR
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.