Şimdi Ara

Klavye yanlış çalışıyor acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Oyun oynarken bi anda yazı yazarken belli harflerin yazmadığını farkettim. Tuş çalışıyor fakat sorun sanki masaüstünde beklermiş gibi çalışıyor. Yani normalde pc boştayken masaüstünde v tuşuna basınca kamerayı açar veya c tuşuna basınca asus un bi uygulamasını açar. Ama google da yazı yazarken bile sanki masaüstündeymiş gibi davranıp harfi yazmak yerine bahsettigim uygulamaları açıyor. Belki de oyun oynarken yanlış tuş kombinasyonuna bastım bu hale geldi bilmiyorum nasıl olduğunu. Sebebi ve çözümü nedir bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Alt tuşu basılı halde Shift tuşuna basın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliksan

Alt tuşu basılı halde Shift tuşuna basın.

İşe yaramadı üstad. 2 shift i de denedim alt gr yi denedim hepsini olmadı ama

• Acaba yapışkan tuşlar özelliğinde dolayı olabilir mi? Oyun esnasında sürekli tuşlarda basılı tuttuğumuz için bazen yanlış tuşa basınca devreye giriyor. Bu gibi sonuçlar çıkabiliyor. Denetim masası klavye ayarlarından bi kontrol edin hocam. Yapışkan tuşlar veya benzer klavye kısayollarını aktif edecek özellikler açıksa onları kapatıp test edin.

Ek olarak klavye üzerindeki Windows tuşunu kontrol edin basılı kalmış olabilir. Ya da arızalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 19 Mart 2018; 18:59:12 >
  • Bunu deneyin. MexeSs arkadaşın dediğinin videolu anlatımı.
    https://www.youtube.com/watch?v=XmlPX90Pfhg
  • quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Acaba yapışkan tuşlar özelliğinde dolayı olabilir mi? Oyun esnasında sürekli tuşlarda basılı tuttuğumuz için bazen yanlış tuşa basınca devreye giriyor. Bu gibi sonuçlar çıkabiliyor. Denetim masası klavye ayarlarından bi kontrol edin hocam. Yapışkan tuşlar veya benzer klavye kısayollarını aktif edecek özellikler açıksa onları kapatıp test edin.

Ek olarak klavye üzerindeki Windows tuşunu kontrol edin basılı kalmış olabilir. Ya da arızalı olabilir.

Bilgisayarı sıfırladım kurtarma seçeneklerinden. Tüm sürücüleri tamamen temizleyerek 3 saat sürdü. Ama sorun hala devam ediyor kafayı yemek üzereyim temiz kurulum yapmam lazım sanırım en bastan. Tuşlarda donanımsal arıza olmadığına eminim yazı yazma harici işlemleri yerine getiriyorlar. Laptop kullanıyorum sağdaki numlock kısmı sayı yazmıyor üsttekiler yazıyor. A, c, v tuşları harf yazmıyor baska işlevler atanmış bazı Asus uygulamalarını açıyor. Birkaç tuş daha var hatırlayamadığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 19 Mart 2018; 23:55:11 >

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Hocam klavye fn tuşlarından birinden dolayı aktif olmuş olabilir. Ya da fn ile bağlantılı başka bir tuş. Laptop kullanmadığım için tuşları hakkında pek birşey diyemiyorum ama arkadaşların cevaplarını bekleyin, laptop kullanıcısı arkadaşlar daha faydalı olurlar diye düşünüyorum. O da olmazsa donanımsal bir sorun yok dediğinize göre temiz kurulum son çarede olsa düzeltir heralde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.