Şimdi Ara

KLASÖR ŞİFRELEME İPTALİ ! ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
28.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma format attıracağımdan tüm resim dosya vs klasörlerimi D üzerinde bi klasöre topladım. Sonrada serviste dosyalara bakılmasın diye klasör seceneklerinden şifreleyi seçtim. bana parola falan belirleme seçeneği vermeden tüm alt klasörlere yaklasık 15-20 dakika uygulama yaptı. neyse format sonrası şifrelemeyi kaldırmak için tekrar klasör seceneklerine girdim ancak şifreleme kısmı kapalı yani fluü yani buğuşu tıklamaya kapalı ? ben simdi bu klasördeki şifrelemeyi nasıl kaldırıcam ? içinde bizim ufaklığın resimleri var çok değerli çözmek lazım. bi yardım lütfen

KLASÖR ŞİFRELEME İPTALİ ! ACİL

• Ufaklığın resimleri derken Silkroad Online da çektiğin screen shotlar olmasın?
    Hem 2.23gb*1024/591
    Ortalama dosya boyutu 3.81mb.Bir resim için oldukça büyük.
    Neyse konumuza gelelim.Hangi program ile kitlediğinizi söyler misiniz lütfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Ufaklığın resimleri derken Silkroad Online da çektiğin screen shotlar olmasın?
    Hem 2.23gb*1024/591
    Geçmiş olsun temennilerim ile, şifrelediğiniz dosyaları unutunuz!..

Windows işletim sisteminin bütünleşik bir özelliği olan şifreleme sisteminde, çok karışık yöntemler kullanılır. Kullanıcı herhangi bir dosya ve/veya klasörü ilk şifreleme girişiminde, sistem o kullanıcı adına benzersiz, o an kullanılan sisteme bağımlı özel bir sertifika üretir. Sisteminizi yeniden formatlamadan/kurmadan önce bu kişisel sertifikayı "export" etmediğiniz (dışa aktarmadığınız) ve yeni sisteminize "import" etmediğiniz (içe aktarmadığınız) müddetçe, mezkur dosyalara bir daha erişilemez.

Tekrar geçmiş olsun temennilerim ile...
    Es'en kalınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Ufaklığın resimleri derken Silkroad Online da çektiğin screen shotlar olmasın?
    Hem 2.23gb*1024/591
    mesut özel klasörünün tamamı şifrelendi. bu silkroad benim internette gözükmesinden rahatsız olmayacağım bi klasör oldugundan onu koydum. sagda klasörlerde düğün vs vs yazıyo farkettiysen.
    :)
    kardesim herhangi bi programla sifrelemedim. özel klasörünü sağ tıkladım. genel kısmında gelişmiş tıkladım. sonra ordan şifreleyi seçtim. tüm alt klasörlere uygulayımmı diye sordu. ok dedik gaza gelip. 15-20 dk uyguladı. format attırdıkdan sonra kaldırayım dedim ama o secenek fluü oluyo tıklayamıyosun. bende xp home editıon var sanırım o kendi oto şifreledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: TA2DF

Windows işletim sisteminin bütünleşik bir özelliği olan şifreleme sisteminde, çok karışık yöntemler kullanılır. Kullanıcı herhangi bir dosya ve/veya klasörü ilk şifreleme girişiminde, sistem o kullanıcı adına benzersiz, o an kullanılan sisteme bağımlı özel bir sertifika üretir. Sisteminizi yeniden formatlamadan/kurmadan önce bu kişisel sertifikayı "export" etmediğiniz (dışa aktarmadığınız) ve yeni sisteminize "import" etmediğiniz (içe aktarmadığınız) müddetçe, mezkur dosyalara bir daha erişilemez.

Es'en kalınız.

Alıntıları Göster
    amanın .... ee o import export olayına nerden bakarız peki? bu bişeyler yaptı ama ben keriz gibi izledim? şimdi dosyala d içinde ama alamıyacakmıyım ? bi çözüm yolu yokmudur ? ya da o sertifikayı pc içinde bulabilirmiyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: O NE LAA?

amanın .... ee o import export olayına nerden bakarız peki? bu bişeyler yaptı ama ben keriz gibi izledim? şimdi dosyala d içinde ama alamıyacakmıyım ? bi çözüm yolu yokmudur ? ya da o sertifikayı pc içinde bulabilirmiyim ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: O NE LAA?

Bilgisayarınız formatlanmadan önce sertifika yöneticisi (CertMgr.msc) ile gerekli işlemin yapılmış olması gerekirdi :(

• quote:

quote:

Bilgisayarınız formatlanmadan önce sertifika yöneticisi (CertMgr.msc) ile gerekli işlemin yapılmış olması gerekirdi :(

Alıntıları Göster
    yav işte onlara aklımız ermedi:) ben ne biliyim bu bi parola kaydeder sonra o parola ile açıp kaparız sandım:( eee bu sorunu nasıl çözebilirim bi fikri olan varmı?
    yani en çetrefilli yollardanda olsa bi hal yolu olmalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şifreli dosya açma
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yav işte onlara aklımız ermedi:) ben ne biliyim bu bi parola kaydeder sonra o parola ile açıp kaparız sandım:( eee bu sorunu nasıl çözebilirim bi fikri olan varmı?
    yani en çetrefilli yollardanda olsa bi hal yolu olmalı

Alıntıları Göster
    bilgisayarıma girin, üstten araçlar-klasör seçenekleri-görünüm- yolunu takip edin basit dosya paylaşımını kullan (3. sırada) kutucuğunu kaldırın (iptal edin) ok deyip pencereleri kapatın

şifreli klasöre sağ tıklayın, özellikler deyin güvenlik sekmesine tıklayın, gelişmiş tıklayın, sahibi sekmesini tıklatın orada geçerli kullanıcı ve yeni sahibi kısmında şu anki kullanıcılar gözükür..yeni kullanıcılardan bi tanesini seçip alttaki nesnelerin ile başlayan tiki işaretleyip tamam deyin..olmazsa aynı işlemleri o tiki işaretlemeden deneyin..yine olmazsa o dosyaları gerçekten unutun maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: clarion

bilgisayarıma girin, üstten araçlar-klasör seçenekleri-görünüm- yolunu takip edin basit dosya paylaşımını kullan (3. sırada) kutucuğunu kaldırın (iptal edin) ok deyip pencereleri kapatın

şifreli klasöre sağ tıklayın, özellikler deyin güvenlik sekmesine tıklayın, gelişmiş tıklayın, sahibi sekmesini tıklatın orada geçerli kullanıcı ve yeni sahibi kısmında şu anki kullanıcılar gözükür..yeni kullanıcılardan bi tanesini seçip alttaki nesnelerin ile başlayan tiki işaretleyip tamam deyin..olmazsa aynı işlemleri o tiki işaretlemeden deneyin..yine olmazsa o dosyaları gerçekten unutun maalesef

Alıntıları Göster
    Advanced EFS Data Recovery veya captain ne mo
    http://www.runtime.org/ bu sisteden download et kullan video kliplerini başka bir dizine kopyala

veya
    şifreli dosyanın ntbackup komutu ile yedeğini alın aldığınız yedeği başka bir xp makineye taşıyıp geri yükleme ile geri yükleyin dosyaların hepsi okunur
    veya
    önce klasör seçeneklerinden basit dosya baylaşımını kaldırın daha sonra açmak istediğiniz klasörün özelliklerine üstte güvenlik yazan bölüme geliniz burayı açtıktan sonra altkısımdaki gelişmiş yazan butona tıklayın. açılan pencerenin üst kısmında sahibi diye bir tab var ona gelince alltaki check box ı aktif yapıp tamam'a basıp işlemi bitirmesini bekleyin. belki bu şekildede dosyalarınızı kurtarabilirsin
    veya
    easy recovery program

• quote:

Orijinalden alıntı: clarion

Alıntıları Göster
    eyvallah kardesim hemen deniyorum dediklerini. yani bu işin bilişim polisine kadar yolu var dosyaları açmak lazım. :) ben nasıl böyle bir gaflette bulundum anlayamadım.

• quote:

eyvallah kardesim hemen deniyorum dediklerini. yani bu işin bilişim polisine kadar yolu var dosyaları açmak lazım. :) ben nasıl böyle bir gaflette bulundum anlayamadım.

Alıntıları Göster
    quote:

Gücenmeyiniz, ancak uğraşınızın sadece bilgisayar okur-yazarlığınıza katkısı olacaktır. Aktarılan program isimlerinden bu işi tek becerebilecek olanı "Advanced EFS Data Recovery" programı... Ancak bu programın bile işini yapabilmesi için, sistemin herhangibir yerinde sertifika dosyasını bulması gerekiyor. Üstelik, bulsa dahi (ki formattan dolayı yok!), sertifika dosyasının hasar görmemiş olması da gerekiyor...

quote:

The program can decrypt protected files only if encryption keys (at least, some of them) are still exist in the system and have not been tampered. If the system disk (where operating system was installed) has been reformatted, the machine was not a domain member, the user did not backup the user profile (or encryption keys), and recovery agent has not been set up, then the files are almost certainly lost for good, and AEFSDR will not be able to recover (decrypt them) them.
    Bilgi için bakınız;
    AEFSDR Online Documentation:http://www.elcomsoft.com/help/aefsdr/index.html
    (Working with AEFSDR -> System requirements -> Known problems and limitations:)

• quote:

Es'en kalınız.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TA2DF

Es'en kalınız.

merhaba
    bu export / import olayını nasıl yapacaz

birde açamadığımız kalasörde silinmiyor bir türlü, format atmadan nasıl silerim. c ye defalarca format attım ama klasör d de olduğu için d deki klasörü bir türlü silemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: lacifert

quote:

Es'en kalınız.

merhaba

birde açamadığımız kalasörde silinmiyor bir türlü, format atmadan nasıl silerim. c ye defalarca format attım ama klasör d de olduğu için d deki klasörü bir türlü silemedim

Alıntıları Göster
    abi sen önce bi formattan dosya kurtar sertifikada çıkar belki arada bi yerde

• quote:

Orijinalden alıntı: oldjack

abi sen önce bi formattan dosya kurtar sertifikada çıkar belki arada bi yerde

Alıntıları Göster
    bu olayla da xp ile değil winrarla şifrelemenin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManoMachine

bu olayla da xp ile değil winrarla şifrelemenin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz ;)

Alıntıları Göster
    winrarın güvenlikte o kadar iyi olmadığı gerceğide var tabi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldjack

winrarın güvenlikte o kadar iyi olmadığı gerceğide var tabi :D

Alıntıları Göster
    Devlet sırrı mı saklıyoruz :D:D:D

Hem winrar 128bit şifreleme kullanmıyor mu?
    yani kırmak her babayiğidin harcı değil öyle. deneyerek bulmak yıllar alıyor :D ;)

Yeter abi winrar daha ne... hiç olmadı rarla, klasöre at bi daha arala, klasöre at bi daha rarla ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lacifert

quote:

Es'en kalınız.

merhaba

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lacifert

Size de "Merhabalar" (Geç de olsa!... Uzunca bir süredir buralarda değildim).

"Başlat" -> "Çalıştır" komut arayüzünde "CertMgr.msc" komutunu çalıştırır iseniz, "Sertifikalar" yönetim arayüzüne erişirsiniz... Bu arayüzün sol tarafındaki ağaç menüde "Kişisel" başlığı altında bulunan ve "Şifreleme Dosya Sistemi" olarak etiketlenerek Windows'a oturum açtığınız isme verilmiş sertifikalar size ait olanlar. Bahse konu sertifika, ilk dosya ve/veya klasör şifreleme eyleminize müteakip sistem tarafından otomatik olarak oluşturulur. Henüz bu türden bir eylem gerçekleştirmedi iseniz, doğal olarak "Şifreleme Dosya Sistemi" sertifikanız da henüz oluşturulmamış olacaktır. Formatlanmış bir sistemde, önceden oluşturulmuş sertifikaları da bu listede göremiyeceğiniz gibi, yeni sisteminizi önceki kurulumunuz ile aynı tanımlamalar ile (Bilgisayar/Kullanıcı adları, Yönetici/Kullanıcı şifreleri, v.b. ile) kurmuş olmanız durumunda dahi erişemiyeceksinizdir. Bunun nedeni; Windows işletim sistemi her kurulumunda, kullanıcıların her birine ayrı-ayrı ve benzersiz bir "SID" (Security IDentification: Güvenlik Tanımlayıcısı) tahsis eder ve bu "SID" verisinin de dahil olduğu algoritmalar kullanarak sertifikalar üretir. Bu veriler ışığında, işletim sisteminin her yeni kurulumunun öncesinde, sahip olunan bu türden bir sertifika var ise, güvenli bir ortama yedeklenmesinin gerekliliği daha net anlaşılacaktır. Sorunuzdaki beklentinize (Export) gelir isek; ilgili sertifikaya fare ile sağ-klik yaparak "Tüm Görevler" -> "Ver" görevini çalıştırmanız ve "Sertifika Verme Sihirbazı"nın yönergelerini yerine getirmeniz yeterli olacaktır.

quote:

Açamadığınız ve/veya silemediğiniz klasörlerden kastınız "System Volume Information" klasörü değil ise ve sisteme oturum açtığınız kullanıcı hesabınız yönetici yetkilerine haiz ise, ilgili klasörün erişim haklarını üzerinize alarak beklentilerinizi gerçekleştirebilirsiniz... Şayet kastınız "System Volume Information" klasörü ise, yukarıda izah ettiğim yöntemi bu klasör için de uygulayabilirsiniz, ancak tavsiye etmem... Çünkü; bu klasör, "Sistem Geri Yükleme" hizmeti tarafından depo olarak kullanılıyor. Klasörün herhangi bir nedenden ötürü silinmesi durumunda, sistem tarafından yeniden oluşturulacağı gibi, kaybınız o ana kadarki oluşturulmuş geri yükleme noktalarını kaybetmek olacaktır.

Açıklayıcı olması ümîdi ile...
    Es'en kalınız.

• quote:

quote:

Size de "Merhabalar" (Geç de olsa!... Uzunca bir süredir buralarda değildim).

"Başlat" -> "Çalıştır" komut arayüzünde "CertMgr.msc" komutunu çalıştırır iseniz, "Sertifikalar" yönetim arayüzüne erişirsiniz... Bu arayüzün sol tarafındaki ağaç menüde "Kişisel" başlığı altında bulunan ve "Şifreleme Dosya Sistemi" olarak etiketlenerek Windows'a oturum açtığınız isme verilmiş sertifikalar size ait olanlar. Bahse konu sertifika, ilk dosya ve/veya klasör şifreleme eyleminize müteakip sistem tarafından otomatik olarak oluşturulur. Henüz bu türden bir eylem gerçekleştirmedi iseniz, doğal olarak "Şifreleme Dosya Sistemi" sertifikanız da henüz oluşturulmamış olacaktır. Formatlanmış bir sistemde, önceden oluşturulmuş sertifikaları da bu listede göremiyeceğiniz gibi, yeni sisteminizi önceki kurulumunuz ile aynı tanımlamalar ile (Bilgisayar/Kullanıcı adları, Yönetici/Kullanıcı şifreleri, v.b. ile) kurmuş olmanız durumunda dahi erişemiyeceksinizdir. Bunun nedeni; Windows işletim sistemi her kurulumunda, kullanıcıların her birine ayrı-ayrı ve benzersiz bir "SID" (Security IDentification: Güvenlik Tanımlayıcısı) tahsis eder ve bu "SID" verisinin de dahil olduğu algoritmalar kullanarak sertifikalar üretir. Bu veriler ışığında, işletim sisteminin her yeni kurulumunun öncesinde, sahip olunan bu türden bir sertifika var ise, güvenli bir ortama yedeklenmesinin gerekliliği daha net anlaşılacaktır. Sorunuzdaki beklentinize (Export) gelir isek; ilgili sertifikaya fare ile sağ-klik yaparak "Tüm Görevler" -> "Ver" görevini çalıştırmanız ve "Sertifika Verme Sihirbazı"nın yönergelerini yerine getirmeniz yeterli olacaktır.

quote:

Açamadığınız ve/veya silemediğiniz klasörlerden kastınız "System Volume Information" klasörü değil ise ve sisteme oturum açtığınız kullanıcı hesabınız yönetici yetkilerine haiz ise, ilgili klasörün erişim haklarını üzerinize alarak beklentilerinizi gerçekleştirebilirsiniz... Şayet kastınız "System Volume Information" klasörü ise, yukarıda izah ettiğim yöntemi bu klasör için de uygulayabilirsiniz, ancak tavsiye etmem... Çünkü; bu klasör, "Sistem Geri Yükleme" hizmeti tarafından depo olarak kullanılıyor. Klasörün herhangi bir nedenden ötürü silinmesi durumunda, sistem tarafından yeniden oluşturulacağı gibi, kaybınız o ana kadarki oluşturulmuş geri yükleme noktalarını kaybetmek olacaktır.

Açıklayıcı olması ümîdi ile...
    Es'en kalınız.

Alıntıları Göster
    ben de zamanında oyle yapıcaktım netten bır program buldum şifreleyici 7.0 cok guzel sıfrelıyo ama sıfrenı unutmayacaksın yok sa bır daha acılması ımkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral222 -- 8 Haziran 2008; 17:19:15 >

• O NE LAA? O kullanıcısına yanıt
    arkadaslar bende bilgisayarima normal format attim formattan sonra d klasöründe kafasina göre bazi video ve fotograflarim yesil renkte olmus ki önceden de öyleydi ama bilgisayar bilgim yeterli olmadigi için önemsemedim simdi hiçbiri kopyalama tasima yapilamiyor ve açilmiyor eski sertifikam gözüküyor. simdi ben onlari nasil tekrar getirebilirim lütfen yardimci olun :((

ayny sorunn bnde de oldu çözdünüz mü
  • quote:

Orijinalden alıntı: roi38

arkadaslar bende bilgisayarima normal format attim formattan sonra d klasöründe kafasina göre bazi video ve fotograflarim yesil renkte olmus ki önceden de öyleydi ama bilgisayar bilgim yeterli olmadigi için önemsemedim simdi hiçbiri kopyalama tasima yapilamiyor ve açilmiyor eski sertifikam gözüküyor. simdi ben onlari nasil tekrar getirebilirim lütfen yardimci olun :((

ayny sorunn bnde de oldu çözdünüz mü
    Arkadaşlar konu ile alakası yok ama ben bu özelliği kapatmak istiyorum bende de şöyle bir durum var klasör oluştururken şifreli klasör oluşturuyor içine ne atsam otomatik şifreleniyor sonra sağ tıklayıp şifreyi kaldır vs demek zorunda kalıyorum yeni klasör oluştururken şifreleme yapmaması için nerden ayar yapabilirim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.