Arkadaşlar ben pc deki bir kalasörün içine arkaplan resmi koymak istiyorum yani klasör açılınca resim direk içinde görünsün yani klasörün içinin arka plan görüntüsü olsun ve bu klasörü hangi pcde açarsam açayım bu resim görünsün istiyorum benim yaptığım araştırmada text dosyası içerisine kodlar falan yazılarak yapılabileceği anlatılmış farklı yöntemler bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim...
metcafede olması lazım bi video.
windowpaper'dı heralde programın adı
peki bu her iki yöntemdede içine arkapal resmi konulan klasörler başka pc de açılınca yine o resim görünürmü yoksam bu yöntemlre sadece kendi pc miz içinmi geçerli
Diğer bilgisayarlarda da görünür.
tesekkürler bilgileriniz için
not defteri açın (word pad) değil; sonra aşşağıdaki kodları yapıştırın sizin bilgisayarınıza göre deişicek bu '' '' tırnak içindekiler
[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}] iconarea_image="(buraya wallpaperiniz nerdeyse onu yazın tırnaklarda olucak)" iconarea_text=0x00000000
sadece '' '' tırnak içindekileri deiştirin ve sonra farklı kaydetden aynen şöyle kayıt edin (desktop.ini) masa üstüne kaydetdikden sonra kopyalayın desktop ini dosyasını hangi klasöre resim yapmak istiyorsanız oraya yapıştırın masa üstündekini silebilirsiniz daha sonra son aşama çalıştır dan aynen şunları yazın Attrib +s "(..........)" hangi dosyaya attıysanız desktop.ini yi o yeri buraya yazın yani örnek: Attrib +s "D:\benimklasörüm" yani desktop.ini dosyasını aktif etmek için bu işlemi yaptık ve hangi klasöre desktop ini yi atıysanız oraya bakın wallpaperiniz orada arka plan olarak görükücek...
[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}] IconArea_Image ="resim için adı buraya yazın" IconArea_Text= 0x00FFFFFF
Zemini değiştirmek istediğiniz klasörün içinde desktop.ini adlı dosya oluşturun; içine yukarıdaki satırları yazın. Özel bir format seçmeden, notepad ile oluşturduğunuz dosyayı saklayın.
Başlat -> çalıştır'ı seçin, buraya da Attrib +s "zemini boyanacak klasörün açık adı" yazıp tamam'a basın.
Klasörü kapatın ve Bilgisayarım simgesi ile başlatıp ilgili klasörü görüntülediğinizde seçtiğiniz resmin zemini kapladığını göreceksiniz..
not: videoyu hazırlayan arkadaş, metin alanını yanlış yazmış.. 1-tanımlar arasında boşluk karakteri var (örn. BE0981 40- değil BE098140-...) 2-Attrib seçerken artı (+) işareti unutulmuş...
ayrıca, eğer seçtiğiniz zemin resmi koyu ise, IconArea_Text= 0x00FFFFFF işe yarıyor; fakat açık renkli ise IconArea_Text= 0x00000000 deneyin..
uzil,seF[o] sizin dediğiniz gibi yapınca resmi döşüyor.Resmi uzatmak için bir yol yok mu?
Windowpaper xp
uzatmnın yolu yok ne yaızk ki.fakat şunu deneyin,Masüstü çözünürlüğünüz ile foto nun çözünürlüğğünü orantılı yaparsanız arka plan a döşemez ;)
quote:
Orjinalden alıntı: kartal84
tesekkürler bilgileriniz için
Rica ederim ne demek
Arkadaslar windowpaper xp süper prg indirdim önerenlerin emegine saglik cok tesekür ediyorum ya ricam dir kilasörün icine resimler birlikte yazi yaza bilirmiyim cvp bekliyorum simdiden saygilar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme