Şimdi Ara

Klasik ayna mı fotoğraf mı sorusu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
3
Favori
11.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynada görünen insanın göz piksellerine göredir yani aynada kendinizi bir insanın gözünden görürsünüz ama fotoğrafta değişik çıkarsanız buna rağmen aynanın gerçek görüntü olmasını istesemde sanırım kamera ve fotoğraf gerçek.
  • Aynen ben de aynada güzelim fotoğraflarda bazen güzel çıkıyorum genelde garip çıkıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ,
     Klasik ayna mı fotoğraf mı sorusu?

• Cevaplar için teşekkürler ama yinede kesin cevap şu çünkü şundan dolayı kesinlikle bu diyebilen kimse yok diyen olsada bişey çıkıyo işin içinden :D şimdi şöyle fotoğraf çek aynaya tut diyolar yine aynı aynadakiyle alakası yok değişen tek şey fotoğrafın yönü oluyor tip aynı oluyor :D hiçbir zaman hiçbir fotoda aynadaki görüntüye yaklaşmama rağmen tam görüntümü tutturamadım. Aslında kızlar aynadaki beni görseler çok severlerde işte :D
  • Sadece ayna veya kamera diyip geçemezsin, ışık falan da önemli.
  • Ben tanıdığım bi kişinin fotoğraflarında farklı olduğunu görmedim şahsen tabi photoshop'lu fotoğraflar başka. fakat şunuda deneyin kendi fotoğrafınızı çekin arkadaşınıza diyin ki bu benmiyim evet der. Fakat size göre sizle alakası yoktur. birde aynı arkadaşınızı aynaya götürün ve kendinizi gösterin bu benmiyim deyin yine evet der. çok garip. Aynada herşeyi normal görürken kendimizi farklı mı görüyoruz acaba ?
  • Ben bunun nedenini biliyorum ya forumda bunun konusu vardı.

Aynaya baktığımızda mesela yüzümüzün sağ tarafı aynada da yüzümüzün sağ tarafıma karşılık geliyor simetrik yani ama fotoğrafımıza baktığımızda yüzümüzün sağ tarafı sol tarafına karşılık geliyor

O yüzden mesela ön kameradan foto çekip simetriğini alınca o da garip geliyor

• 2 aynayı 90 derecelik açılarla tutarsan ve bir aynadan diğer aynanın yansımasındaki kendine bakarsan gerçek seni görürsün.
  • takip . Aynı olay bendede var bazen jason statham ım bazen arsız bela

edit : bu konuyu açmak için mi üye oldunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim_R -- 28 Nisan 2014; 21:48:42 >
  • lithiium kardeşim şimdi dediğin olay şöyle tamam simetrik falan filanda öyle olduğunda sonuçta fotoğrafında simetrisi oluyor aynaya tutunca fakat fotoğraf neden değişmiyor sadece yön değiştiriyor. fakat fotoğraf aynı fotoğraf.

2.siKarıncayiyenYiyenAdam :D senin çözüme gelirsek tamam onuda duydum ama o yöntemlede hiçbirzaman tam önden bakamazsın kendine ayrıca aynalar arası uzaklık artıyor ve görüntü hem kalitesizleşiyor hemde ayrıntılar azalıyor yine gerçek seni göremiyosun normal aynadaki gibi ayrıca hadi o gerçek bizsek. Fotoğraf ve aynadaki yada videodakiler kim arkadaş! :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: StayAndStrong

Ben tanıdığım bi kişinin fotoğraflarında farklı olduğunu görmedim şahsen tabi photoshop'lu fotoğraflar başka. fakat şunuda deneyin kendi fotoğrafınızı çekin arkadaşınıza diyin ki bu benmiyim evet der. Fakat size göre sizle alakası yoktur. birde aynı arkadaşınızı aynaya götürün ve kendinizi gösterin bu benmiyim deyin yine evet der. çok garip. Aynada herşeyi normal görürken kendimizi farklı mı görüyoruz acaba ?

"insanların yüzleri tam simetrik değildir. aynaya baktığında kendini güzel görebilir. insanın kendisini aynada gördüğü hali diğer insanların ona baktığında gördüğü haliyle aynı değildir. tam tersidir. sağ sol değişir yani. fotoğraflar tam karşıdan çekilir. insanın yüzünün solu fotoğrafta sağdır. bu yüzden aynada göründüğünden farklı çıkarsın. ama fotoğrafın simetriğini alırsan aynadan kendini gördüğün şekilde olur. ama yine de tam aynısı olmaz. çünkü aynada sen kendini üç boyutlu olarak görürsün; saçının üstünü falan her şeyini. ayrıca aynada kendi göz hizandan bakarsın kendine. ama fotoğrafta seni çeken kişi senin göz hizana denk getirmez. bu yüzden fotoğrafın simetriğini alsan da aynı çıkmaz."

en mantıklı açıklama bu.

• http://www.youtube.com/watch?v=RLjpVmDRIjw

Arkadaş iyi açıklamış
  • bi ara ayna tam olarak gördüğünü mü yansıtır diye araştırmıştım, aynanın doğruluk oranı %85.
  • arkadaş tamam insan yüzü simetriktirde çekildiğiniz fotoğrafı aynaya tuttuğunuzda aynadaki görüntüyü elde etme olayı tamamen yanlış aynaya fotoğraf tutup aynadaki görüntüyü elde eden birini getirin bana tamam diycem. sadece fotoğraf ters dönüyor. aynanın doğruluk oranı %85'se geri kalan %15 neye göre değişiyor :D
  • Fotoğraf
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aoheiwa

quote:

Orijinalden alıntı: ketto plazma

quote:

Orijinalden alıntı: Aoheiwa

Bide bunun ses olayı var. Videolarda sesin normal konusmandan farklı geliyor sorun bence teknolojik aletlerde !

Hocam doğru olan videolardaki ses.

Ses tellerimi aldırsam sorun çözülür mü 😢

Hocam aslında sesiniz sizin düşündüğünüz kadar kötü gelmiyoe insanlara. Sıkıntı yok yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • olayı açıklayamıyorum ama doğruyu biliyorum anlatacağım toplanın çekirgeler,
    insanların çoğu aynada kendilerini yakışıklı bulur ama fotoğrafta çirkindirler, sokağa çıktığınızda bakın insanların çoğu tipsizdir yani fotoğraf gerçektir arkadaşlar gerçekler acı ama böyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • haha :D tamam hadi kabul edelim dedik fotoğraf doğru ve tipsiziz diyelim eğer öyleyse azda olsa güzel çıkabiliyoruz fotoğrafta arada bi güzelleşiyomuyuz birde şu var bi 3mp kamerayla birde Profesyonel Nikon gibi kameralarla çekilin aynı yerden aynı açıdan ve iyi fotoğraf çeken biri çeksin ki genelde profesyonel fotoğraf çektirenler hep iyi çıkar bunun nedeni ne fotoğraf makinesi mi güzelleşitiriyor. Fakat hiç Photoshop uygulanmamış haliyle. Ben çok nadir kötü çıkan gördüm profesyonel fotolarda fakat diğerleri hep iyi iyisini geçtim çok farklı kişilerde değil aynı tanıdığımız kişi yani fotoğrafta değişmemiş. Ama uyduruk bi kamerayla aynı olay yaşanmayabiliyor .D
  • Geleneksel sorumuz hâlâ esrarını koruyor

• Forum7 F kullanıcısına yanıt
    cidden güzel anlatmış :D fakat ben yine bi fark göremedim adamı ters çevirdi fotorafını yine aynı sadece yönü farklı :D fakat biz aynayada bakıyoruz brad pitt fotoğrafa bakıyoruz ajdar :D nasıl bir simetridir anlamıyorum ki :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.