Şimdi Ara

Klasik araca ne tür bir ses sistemi toplanmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1987 model bir aracım var fabrika çıkışlı radyo ve hoparlöre sahip değil. Aracın eski havasını bozmadan ses sistemi toplamayı düşünüyorum.Parçaları döneme göre toplamayacağım yeni olabilir.

Araç 4 kapı sedan bileşenler görünmeyen yerlerde olacak. Kapıları kesemem, ön göğüs altında ayaklara bakacak şekilde sağlı sollu, pandizot altı gizli, sürücü ve yolcu koltuk altına koyabilirim. Bass kabinini arkada motor olduğu için bagaja koyamam yolcu koltuğunun arkasına motordan izole koyabileceğim ufak bir bölüm var.

Aklımda şöyle birşey var;

Alpine BBX-F1200
    Alpine SXE-1750S Component 1 ya da 2 set?
    Alpine SWE-815
    Alpine UTE-200BT

Bass kendinden amfili imiş, 2 set kompanenti F1200 amfi ile sürebilir miyim? Yoksa tek set yeterli mi? SWE-815 amfiye mi yoksa teyp'e mi bağlanıyor? UTE-200BT 4 kompanent ve sub için yeterli mi? Aküm 55 amper problem olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 12 Mart 2023; 13:9:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• max bütçe nedir? araç marka model nedir? alpine swe 815 e başka hoparlör bağlayamazsınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Araç skoda 120l, bütçe 15 bin civarı, ikinci elde toplayabilirim ille de sıfır olmasına gerek yok.

Anlatım bozukluğu olmuş UTE-200BT ve F1200 ile 2 set kompanent ve SWE-815 sürebilir miyim demek istedim. SWE-815 direk teyp'e mi bağlanıyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 12 Mart 2023; 13:46:0 >
  • swe 815 teybin rca çıkışına ya da , teyp çıkışından sinyal alacak şekilde bağlanabiliyor. Alpine 17cs ön tarafa daha iyi olabilir. arkaya da illa konulacaksa yine aynı model konulabilir. 2. el bakarsanızda Sony 1621c öneririm. ana ünite en az 2 çift rca çıkışlı olmasına dikkat edin. belirtilen amfi de 4 ohmda 80w rms vermesi size yeterli gelir.

Teşekkürler peki dediğiniz gibi yapıp öne SPG-17CS koysam SWE-815 ile de desteklesem, 2. çift kompanente gerek var mı?

• araç küçük, 2. bir componente gerek yok bence. illa da arkaya birşey koyulacaksa teybin arka çıkışlarından beslenecek Alpine 17c2 coaxiel hoparlör konulabilir.

• eğer 4 kanal amfi alınacaksa ve sadece 1 çift component kullanılacaksa, bu sistem için pasif subwoofer uygulamak daha mantıklı ve ekonomik bir seçim olacaktır. subwoofer 20 ya da 25cm slim tercih edilip, aracın en uygun uyan yerine kabin yapılarak konumlandırılır. subwoofer 4 kanal amfinin rear kanalına köprülü girilerek daha sağlıklı bir sistem oluşturulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 13 Mart 2023; 11:59:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Teşekkürler bugün önlere SPG-17CS pandizota SPG-17C2 aldım. Bass için kararsızım ses aracın dışına çıksın istemiyorum. İçeride de dengeli olsun öne çıkmasın geride de kalmasın istiyorum.

• Alpine swg 844 sub olur. kabinsiz alın. kabini uygun yere mdf den uydurun.

• Güncelleme yapayım.

UTE-200BT giriş seviyesi ve tek rca çıkışı olduğu için, eski nesil olsada orta seviye çift rca çıkışlı CDE-171 almaya karar verdim.

Ayrıca kabin alıp A/B amfi ile sub beslemektense, kendinden amfili SWE-815'te karar kıldım böylece kompanent ve koaksiyelleri amfi ile besleyeceğim.

Son durum böyle:

CDE-171R ana ünite

BBX-F1200 4 kanal Class A/B

SPG-17CS ve SPG-17C2

SWE-815 sub

Tek merak ettiğim acaba benim 55 amper akü bu sistemi kaldırır mı? kapasitör bağlamam gerekir mi?

• uygun, kaldırır diye düşünüyorum.

• Son güncellememi de yapayım.

Listedeki ana ünite UTE-200BT oldu gerisi aynı. Sistemin montajını kendim yaptım, amfi için 25mm2, ana ünite için 4mm2, hoparlörler için 0,75mm2 saf bakır kablolar kullandım. Araçta anten de olmadığından elektronik devreli küçük bir anten taktım görünmeyecek şekilde, radyo performansı fena değil.

Nasıl oldu peki? Öncelikle ses çok temiz, gain yarıda olmasına rağmen üniteden 25 seviyesini geçemedim, yüksek seste bozulma yok son değer kaç bilmiyorum deneyemedim. Bass 20cm olmasına rağmen aracı dolduruyor, ama biraz sert ve tok vuruyor, ben derin ve yumuşak bass seviyorum. Genel olarak sahneler yeterince ayırt edilebilir değil, odyofil değilim ana dengeli bir müzik deneyiminden uzak geldi bana tabi bir de seyir esnasında çevre gürültüsü eklenince arabanın müzik dinlemek için uygun bir ortam olmadığını anlıyorsunuz.

Haksızlık yapmayayım dinlediğim çoğu araçtan daha güzel oldu ama genede de iyi bir kulaklığa değişmem, arabada beklentiyi düşük tutmak lazım galiba.

Ayrıca flac dosyalarımı oynatamadım desteklenmiyor dedi halbuki destekliyor anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Finnbhennach

Son güncellememi de yapayım.

Listedeki ana ünite UTE-200BT oldu gerisi aynı. Sistemin montajını kendim yaptım, amfi için 25mm2, ana ünite için 4mm2, hoparlörler için 0,75mm2 saf bakır kablolar kullandım. Araçta anten de olmadığından elektronik devreli küçük bir anten taktım görünmeyecek şekilde, radyo performansı fena değil.

Nasıl oldu peki? Öncelikle ses çok temiz, gain yarıda olmasına rağmen üniteden 25 seviyesini geçemedim, yüksek seste bozulma yok son değer kaç bilmiyorum deneyemedim. Bass 20cm olmasına rağmen aracı dolduruyor, ama biraz sert ve tok vuruyor, ben derin ve yumuşak bass seviyorum. Genel olarak sahneler yeterince ayırt edilebilir değil, odyofil değilim ana dengeli bir müzik deneyiminden uzak geldi bana tabi bir de seyir esnasında çevre gürültüsü eklenince arabanın müzik dinlemek için uygun bir ortam olmadığını anlıyorsunuz.

Haksızlık yapmayayım dinlediğim çoğu araçtan daha güzel oldu ama genede de iyi bir kulaklığa değişmem, arabada beklentiyi düşük tutmak lazım galiba.

Ayrıca flac dosyalarımı oynatamadım desteklenmiyor dedi halbuki destekliyor anlamadım.
    hayırlı olsun, ana ünite çift rca olmadığı için olabilir. hayırlı olsun yinede.

• Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam sistemden genel olarak memnunum. 24 bit dac desteği olduğu için ute 200 tercih etmiştim, aslında çift rca da var ancak rear kanal mono. Şimdilik yalnızca BT ile deneyebildim, 192-320 kbps bile ciddi fark ediyor, CD oynatma şansım olmadığı için flac ile test edeceğim.

Montajdan bir kare koyayım.

• quote:

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam sistemden genel olarak memnunum. 24 bit dac desteği olduğu için ute 200 tercih etmiştim, aslında çift rca da var ancak rear kanal mono. Şimdilik yalnızca BT ile deneyebildim, 192-320 kbps bile ciddi fark ediyor, CD oynatma şansım olmadığı için flac ile test edeceğim.

Montajdan bir kare koyayım.

bişey değil. teybin front ve sub rca çıkışı gözüküyor. amfi 4 kanal. swe815 i high level den mi girdiniz. 4 kanal amfiyi bağlarken y kablo kullandınız mı? teybin sub rca çıkışı rear olarak kullanılabiliyor mu?

Ana üniteden iki RCA kablo ile çıkış aldım biri stereo front, diğeri mono rear. Stereo RCA'yı Y kablo kullanarak amfinin 1-3 ve 2-4 kanallarına girdim. Mono RCA SWE 815'deki stereo RCA girişinden yalnızca sub'ı besliyor.

Rear mono kanalından Y kablo ile coax ve sub'ı beslemeyi denedim, SWE'de problem yoktu ama coaxlardan ses çıkmadı.

• iyi anlatmışsınız. teybin menüsünden sub out, rear out olarak değiştirilemiyor muhtemelen. zaten teybin görselinden baktım, sub out rca siyah renk yapılmış. eğer dediğim şekil menüsünden değişseydi rear rca ları kırmızı beyaz rca yapıyorlar. beklediğiniz üst kalite için hoparlörlerin konumu, sistemi ses işlemcisi ile aktif sürmek gibi işlemlerle beklentinize yaklaştırır. işten anladığınızı farkettim, muhtemelen bu düzenekle alınabilecek en iyisi olmuş. daha fazlası isteniyorsa doğru düzenlenmiş aktif sisteme geçilmesi gerekir. sisteminizi iyi günlerde kullanın.

Size bazı sorularım olacak, sahne derinliği problemini büyük ölçüde çözdüm.

Ünitede rear front seçimi olmasada amfi üzerinden gain ayarı ile ön arka haporlörleri eşit duyacak şekilde ayarladım baya farketti ilk başta koaksiyeller baskındı.

Ayrıyetten amfiden tüm kanalları crossover çıkışlarını hpf olacak şekilde ayarladım gereksiz frekanstaki bassları vermeye çalışmıyorlar, sesler berraklaştı önceden full seçiliydi.

Sorum şu; şimdi ben hpf'yi 80hz olarak tahmini ayarladım çünkü amfide tam neresi belli değil, anlamak için telefona hz generator kurdum. İstediğim frekansta ses gönderiyorum ama doğru olduğundan pek emin değilim. Örneğin sub lpf 80 ancak telefondan 90 hz gönderdiğim halde sub çalışıyor. Ya da 75 hz gönderdiğim halde companentler çalışıyor. Tam olarak doğru şekilde nasıl ayarlayabilirim?

• quote:

Size bazı sorularım olacak, sahne derinliği problemini büyük ölçüde çözdüm.

Ünitede rear front seçimi olmasada amfi üzerinden gain ayarı ile ön arka haporlörleri eşit duyacak şekilde ayarladım baya farketti ilk başta koaksiyeller baskındı.

Ayrıyetten amfiden tüm kanalları crossover çıkışlarını hpf olacak şekilde ayarladım gereksiz frekanstaki bassları vermeye çalışmıyorlar, sesler berraklaştı önceden full seçiliydi.

Sorum şu; şimdi ben hpf'yi 80hz olarak tahmini ayarladım çünkü amfide tam neresi belli değil, anlamak için telefona hz generator kurdum. İstediğim frekansta ses gönderiyorum ama doğru olduğundan pek emin değilim. Örneğin sub lpf 80 ancak telefondan 90 hz gönderdiğim halde sub çalışıyor. Ya da 75 hz gönderdiğim halde companentler çalışıyor. Tam olarak doğru şekilde nasıl ayarlayabilirim?

ben kendi sistemimde componentleri hpf modunda kullanıyorum. ben dediğiniz frekans kesimlerini teypden yapabildiğim için sorun yaşamıyorum. ama eski teybinde bu özellik yokken, kulağıma ve hoparlörlerin kapasitesine göre ayarlıyordum, kullandığım başka bir teknik yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.