Şimdi Ara

KKTC ve TC Vatandaşıyım , Sağdan Direksiyonlu Araç Getirmek Mantıklı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç Fiyatları yarı yarıya olmasa da biraz daha uygun sayılır .

Aradaki bu fark için sağdan direksiyonlu araç kullanmaya değer mi ? Çok zorluk çıkartır mı?
    Genelde şehir içi kullanıyorum aracımı

• Hocam daha önce sağdan direksiyonlu araç kullandınız mı? Kullandıysanız sorun teşkil etmez. Benim arkadaşımda 1.20 i var e87 kasa kodlu kıbrıs plakalı. Şuana kadar bakım olarak trafik olarak zorlanmadı istanbulda.. Hatta bende bir kere kullandım:) dezavantajları valeli yerlerde bazen vale çekiniyor siz park ediyorsunuz. Zaten bu devirde valeye araba verilmez.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kullanmadım . Antalya da yaşıyorum ve o kadar sorun çıkaracak bir trafik problemimiz de yok. Sadece sorunum dreksiyon meselesi o kadar.
  • eğer polo fiyatına mercedes alacaksan elbette mantıklı, sonuçta alışkanlık meselesi, bir kaç ay orada takılır alışır buraya gelirsin, elinde mantıklı bir seçenek varsa ondan yana ol elbet.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl sollama yapacaksın?

• Şofor kendi tarafındaki aynayı her zaman daha iyi görür. Sollamalarda daha dikkatli olmanız gerekir. Heleki trafikte daldan dala hoplayana hiç gelmez ve gelmemeli
  • soldaki aynanızın açısını iyi şekilde ayarlarsanız hiç bir şey olmaz rahat olun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya birinin başını yakmayın durduk yere
  • quote:

Orijinalden alıntı: korsallar

Nasıl sollama yapacaksın?
    Dünyanın en mantıklı sorusunu sordunuz hocam. Tebrik ediyorum

Özellikle çift yönlü yollarda sollama büyük sıkıntı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Dünyanın en mantıklı sorusunu sordunuz hocam. Tebrik ediyorum

Özellikle çift yönlü yollarda sollama büyük sıkıntı olur.

Alıntıları Göster
    Tamam ben mantıksızım.

• quote:

Orijinalden alıntı: korsallar

Tamam ben mantıksızım.

Alıntıları Göster
    Hayır gerçekten konudaki en mantıklı soru sizin olduğu için tebrik ettim. Daha önce sollama işi hiç aklıma gelmemişti cidden. Ne var ki sürülür, ne olacak kafasındaydım

• adada 1 seneden fazla sol direksiyon araç kullandım. malum oraya göre ters direksiyon kullanmış oldum. adaya giden öğrenciler askerler türkiyeden araba götürdüğünde tersten kullanmak durumunda kalıyor.

bi sakıncası varmı dersen sollamalarda rahat değil birde aynı istikamette aynı yönde diyelim 2 yada 3 şerit yanyana gidiliyor yandaki şeritteki aracı dalgınlıkla görememe olayı oluyordu bende :)

fiyat farkı göz önüne aldındığında kullanılırmı bence kesinlikle evet. araç fiyatları ise modeline göre yüzde 60 70 bile daha ucuz olabiliyor ayrıca eskiye rağbet yok orda. 98 99 00 mercedes e 200 14000 - 15000 tl türkiyede 40000 tl :)
  • adada soldan direksiyonlu araç da kullanılıyor, illa sağdan direksiyonlusunu mu almak zorundasın?

burada sağdan direksiyon kullanımına gelirsek de kullanılmaz, arabayı biraz ucuza alıcam diye intihar etmenin gereği yok, burası Türkiye, solunu göremediğinden aracı hafif çıkarırsın sonra karşıdan gelen biri alır götürür seni, hiç gereği yok
  • Sağdan direksiyonlu araçlar muayenede ağır kusurlu olarak gözüküyor. Muayeneden geçemezsin.

• Kktc ile ülkemiz arasındaki araba fiyat farkı eskiden fazlaydı.
    Şimdi sadece % 10 kadar hatta bazı modellerde daha az.
    Değişen gümrük vergisi ve kurlar nedeniyle böyle.
    Hiç cazip değil.
  • Ben her yıl en az 1 ay boyunca böyle bir durumu Moğolistan'da yaşıyorum. Direksiyonun ters tarafta olması, ilk başlarda korkutucu geliyor ama sonra alışıyorsunuz ve bu şekilde kullanıyorsunuz.

Ama...

Siz siz olun, böyle birşeyi yapmayın. Sollama başta olmak üzere, her konuda çok sıkıntı çekeceksiniz ve büyük risk alacaksınız. Hele ki şehir içinde, şehir dışına göre çok daha fazla zorlanacaksınız. Mecbur değilseniz, böyle bir riske girip hem kendi hayatınızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ben her yıl en az 1 ay boyunca böyle bir durumu Moğolistan'da yaşıyorum. Direksiyonun ters tarafta olması, ilk başlarda korkutucu geliyor ama sonra alışıyorsunuz ve bu şekilde kullanıyorsunuz.

Ama...

Siz siz olun, böyle birşeyi yapmayın. Sollama başta olmak üzere, her konuda çok sıkıntı çekeceksiniz ve büyük risk alacaksınız. Hele ki şehir içinde, şehir dışına göre çok daha fazla zorlanacaksınız. Mecbur değilseniz, böyle bir riske girip hem kendi hayatınızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmayın.
    Hocam, Moğolistan' da trafik normalde sağdan akıyor yani normalde direksiyon solda, 2. el araç ithalatı uygun maliyetli olduğu için Japonya' dan çok fazla araç getiriyorlar 10 araçtan 5' i sağ direksiyonlu diye bir şey duyduğumu hatırlıyorum doğru mudur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zaqwear

Hocam, Moğolistan' da trafik normalde sağdan akıyor yani normalde direksiyon solda, 2. el araç ithalatı uygun maliyetli olduğu için Japonya' dan çok fazla araç getiriyorlar 10 araçtan 5' i sağ direksiyonlu diye bir şey duyduğumu hatırlıyorum doğru mudur ?

Alıntıları Göster
    Evet, doğru duymuşsunuz. Birkaç yıl öncesine kadar ortalık 8 silindirli Land Cruiser'dan geçilmezken, son dönemde hava kirliliğinin etkisiyle Prius çılgınlığı başladı ve iyi ki de başladı. Bir ara devlet yasa çıkarmayı ve sağdan direksiyonlu araçları yasaklamayı düşündü ama bir daha iktidara gelememe gerçeği ile yüzleşince vazgeçti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.