Şimdi Ara

KKTC Internet Ne Kullanmalı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
1
Favori
63.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2048/512 olan NetHouse WDSL aldım. Wireless DSL yani. bakalım kurulum yapacaklar cuma günü. inceleme yapıp haber edeceğim.

Salı günüde KKTCELL 3G alacağım. Her ikisinede bakıp haber ederim.

Nethouse Wireless kullanan varsa lütfen yorumlarını almak isterim. Ping süreleri nedir ? hız nedir vs. gibi

teşekkürler
  • Nethouse a pingi çok yüksek diyorlar.
  • ben nethouse adsl kullanıyorum gayet memnunum wdsl tam olarak bilmiyorum ama kullanan arkadaşlar var oldukça memnun

bu arada 3g nin fiyatı belli oldu aylık 1mbit ile 7mbit arasında değişen hızlarla sınırsız 70 ytl
  • Nethouse kullanıyorum cod4 de pingler 40-50ms arası. 1mbit
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cherokee

Nethouse kullanıyorum cod4 de pingler 40-50ms arası. 1mbit

adsl mi wi-fi mi?
  • internet alıcaksanız KıbrıSta Nethouse onun dısında diger wireless hizmeti veren şirketlere yonelmeyin ben 7 yıldır bu işle ugrasan biri olarak epey bilgili sayılırımbaska markaları denedim hatta su yeni cıkanlar dahi hemen hepsini denedim sonuc husran online oyun oynuyorsanız nethouse dan kralı yok bunu bılın ben bu arada ne bu şirketle nede diger bahsi gecen şirketlerle bi baglantım yoktur sadece kıbrıs a yeni gelen ogrencilere tavsıyem olsun istedim
    ayrıca adsl hattı cok sorunlu sureklı kopmalara ve hız kaybı yasanıyor
  • görünüşte 70 ytl 3g ye göre bence çok uygun. TAbi denildiği gibi gerçekten Sınırsız ve 1-7 arası ne çıkarsa bahtına modeli gerçekten varsa. Vergi kdv vs vs daha ekleneckse bunun üstüne teorik hıza göre konuşuyorum 100 ytl bile iyi sayılır. Sürekli download yapan çılgınlar gibi ne geliyosa indiren birisi için bedava bile denilebilir.

Uygulamaya geldiğinde öylemi acaba? Bugün görüntülü konuşmalar bedavaydı. Umarım 3g gerçekten 3g gibi olur ping süreleri zaten çok çok iyi olmayacak ama çokta kötü olmaz. Birde herkeze uygun gelip şebekeye hücum edilmesi durumunda netin düşeceği haller de önemli görecez bakalım neler olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asphodel

görünüşte 70 ytl 3g ye göre bence çok uygun. TAbi denildiği gibi gerçekten Sınırsız ve 1-7 arası ne çıkarsa bahtına modeli gerçekten varsa. Vergi kdv vs vs daha ekleneckse bunun üstüne teorik hıza göre konuşuyorum 100 ytl bile iyi sayılır. Sürekli download yapan çılgınlar gibi ne geliyosa indiren birisi için bedava bile denilebilir.

Uygulamaya geldiğinde öylemi acaba? Bugün görüntülü konuşmalar bedavaydı. Umarım 3g gerçekten 3g gibi olur ping süreleri zaten çok çok iyi olmayacak ama çokta kötü olmaz. Birde herkeze uygun gelip şebekeye hücum edilmesi durumunda netin düşeceği haller de önemli görecez bakalım neler olacak.

Ben açıkçası 3 g kullanmam, oyun oynayan biriysem, çok gereksiz. Birde bizzat denedim, mesela 3G de sabit iken 200 ms alıyorsanız, hareketli iken 1000 ms alıyorsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: jediknight

ben Gazimağuso ya yerleştim. Evim var. Daü'de başladım üniversiteye.

O yüzden nası yapacaz bu işi bilmiyorum. WI-FI mi olacak ADSL mi ? Fiyatlar ne olacak ? Hızlar Ne olacak ?

Tam net bilgi alamadım henüz. Biraz daha yardımcı ve güncel biligiler verebilirseniz çok makbule geçer.

Teşekkürler,

güzel yere yerleşmişsin kıymetini bil.ne yerler var kktc de
  • 3g aldım gayet memnunum, download hızı maksimum 560 gördüm.TAbiiki bu demek değil, 560 ile bi dosya indirdim. deişken hızlarda, 100 oluyor 200 oluyor değişiyor sürekli. Gerçi dau kampüs içindeyim turkcell şebekesi dibimde ondandır. ortalama 1 mbit internetmiş gibi çalışıyor. Dün gece 1 kere kesildi onun dışında gayet iyi.

Oyun olarakta wow oynuyorum ve gösterdiği performans dün itibari ile gayet güzeldi (arada 400-500 olsada. 1-3k ms gösteriyordu oyun fakat gerçek ms 500 altı). ama bilemiyorum ilerde kullanıcı sayısı artarsa etkiler mi? veya fps oyunlarında nasıl etkiler bir fikrim yok. Enazından kötü performans göstersede 400 500 ms ile oynamaya alıştığımdan türkiyede sorun çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 15 Ekim 2008; 15:27:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: asphodel

3g aldım gayet memnunum, download hızı maksimum 560 gördüm.TAbiiki bu demek değil, 560 ile bi dosya indirdim. deişken hızlarda, 100 oluyor 200 oluyor değişiyor sürekli. Gerçi dau kampüs içindeyim turkcell şebekesi dibimde ondandır. ortalama 1 mbit internetmiş gibi çalışıyor. Dün gece 1 kere kesildi onun dışında gayet iyi.

Oyun olarakta wow oynuyorum ve gösterdiği performans dün itibari ile gayet güzeldi (arada 400-500 olsada. 1-3k ms gösteriyordu oyun fakat gerçek ms 500 altı). ama bilemiyorum ilerde kullanıcı sayısı artarsa etkiler mi? veya fps oyunlarında nasıl etkiler bir fikrim yok. Enazından kötü performans göstersede 400 500 ms ile oynamaya alıştığımdan türkiyede sorun çıkmıyor.

Wow oynuyorsun.
    1-3K ne demek ya?
    3000 ms.
    FPS oynayanlar için bu pingde oyuna bile bağlanmaz. 560 derken neyi kastettiniz? 560 kb/sn mi yoksa 560kbps mi?

Kaç para ödeniyor?

Ayrıca merak etme ileride kullanıcı sayısı artınca, o hızda düşer...

• 3g aldım evdeyim ve tam bir fiyasko. Pingler uçuyor ya. 1000ms altını görmüyor türkiye siteleri siz düşünün gerisi :) Dial-Up tan hiç bir farkı yok belki daha düşük dial-up tan

modem 149 ytl
    70 ytl aylık verdik

böylece 200 ytl çöpe atmış olduk. 3G felan hikayeymiş yani gözümüzle gördük : )

Ne site açıyor ne bişi. donanımhaber için tam 5-6 dk beklemedim :D

tam bir rezalet yani.

ya nethouse da ping 50 ms geçmese kafidir. yeterli gelir bana.
  • quote:

3g aldım evdeyim ve tam bir fiyasko. Pingler uçuyor ya. 1000ms altını görmüyor türkiye siteleri siz düşünün gerisi :) Dial-Up tan hiç bir farkı yok belki daha düşük dial-up tan

modem 149 ytl
    70 ytl aylık verdik

böylece 200 ytl çöpe atmış olduk. 3G felan hikayeymiş yani gözümüzle gördük : )

Ne site açıyor ne bişi. donanımhaber için tam 5-6 dk beklemedim :D

tam bir rezalet yani.

ya nethouse da ping 50 ms geçmese kafidir. yeterli gelir bana.

Ben ne dedim ki zaten? Ping yüksektir dedim. 3G nin amacı yüksek data hızında iletişim, ping süreleri değil.
  • Doğru demişsin de dostum ama hızda hız değil :S 7.2 mbit yok yani ortada ping te kötü. dial-up tan kötü yani o kadar diyim :D hani ping yüksek olsun hız süper olsun eyvallah ta ikiside rezalet :)
  • jediknight belki köyde felan oturuyorsan ondan yavaş olabilir.geçen bir arkadaşım almış hızları değişkenmiş ama hızı gerçekten iyimiş.başka bir arkadaşın arkadaşı almış onunkide yavaşmış çünkü adam köyde ayrıca istasyonlar kurulmaya devam ediyor yani geçen aradım kktcell i kadın dediki girnede aşırı bir talep var o yüzden yavaş dedi bana bende yavaşta ne kadar yavaş şu an kaç dedim kadın 2-3 gibi bi şey gibisinden dedi bu bile hızlı sayılır kktc de.bilemiyorum artık bende almayı düşünüyorum ama bakalım artık
  • quote:

Doğru demişsin de dostum ama hızda hız değil :S 7.2 mbit yok yani ortada ping te kötü. dial-up tan kötü yani o kadar diyim :D hani ping yüksek olsun hız süper olsun eyvallah ta ikiside rezalet :)

Hızın yüksek olması gerek. Telefon Full çekmiyor mu acaba?
    Çekiyor ve hız o kadar düşük ise KKTCELL i ara, benim 3 G hızım çok düşük, ayrıca telefonla da konuşurken çok sorunlu oluyor. Karşı tarafın sesi gelmiyor çoğunlukla. Telefon full çekiyor de.
  • Telefon değil zaten usb modem var ondan çekiyoruz. 5 Çubuk full olsa bile rezalet oluyor. 3 çubuk altına inmiyorum. Ama gündüzleri felan ping süresi 100-200ms e kadar iniyor türkiye için.

fakat dediğim gibi. Köyde oturmuyorum. GAZİ MAĞOSA da oturuyorm. Köy değil bura yani :D

ne yapcaz bilmiyom. ararız kuzey kıbrıs turkcell i bakalım.
  • quote:

Telefon değil zaten usb modem var ondan çekiyoruz. 5 Çubuk full olsa bile rezalet oluyor. 3 çubuk altına inmiyorum. Ama gündüzleri felan ping süresi 100-200ms e kadar iniyor türkiye için.

fakat dediğim gibi. Köyde oturmuyorum. GAZİ MAĞOSA da oturuyorm. Köy değil bura yani :D

ne yapcaz bilmiyom. ararız kuzey kıbrıs turkcell i bakalım.

2 sorun var.
    1. si 3G için yeterli cihazlar yok.
    2. si Radiolinklerde bir sorun var.

Bir sorun daha var ama düşünmek bile istemiyorum.
    KKtCell in Türkiye çıkışı yetersiz...
  • neyse 3g felan adsl in yanına yaklaşamazmış hız ve stabil olarak.

Bugün bağlanıyor NetHouse Wireless. Bakalım o nasıl. inşallah bunun gibi değildir :D
  • quote:

neyse 3g felan adsl in yanına yaklaşamazmış hız ve stabil olarak.

Bugün bağlanıyor NetHouse Wireless. Bakalım o nasıl. inşallah bunun gibi değildir :D

nethouse dan ne kadar aldınız wireless ı acaba ve hızı nedır?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.