Şimdi Ara

Kızılay Çayyolu metro-otobus-otomobil. Metro gereksizdi bence (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
11.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayni zamanda kizilaya ulassaniz bile metro ile giderseniz;
    cevreyi korursunuz
    cebinizi korursunuz
    kaza riski dusuk

vs...vs...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Her zaman anlatilirdi m.kemal bir yere meydan yapilmasini istemis ve cok genis bi alan projenlendirilmis bunu goren yakinindakiler pasam buraya ucakmi indireceksiniz gerek yok bu genislige deniyor ve gazi m.kwmal gun gelecek bu alanda yetmeyecek demis ve bu koni bize Ataturkun ileri goruslulugunu gostermek smaciyla hep anlatilmisti. Konuya gelirsek nufusumuz surekli artiyo ve halihazirdaki yollar toplutasimalar okullar yetmeyecek durumlara gelecek.

Bu anlattıüınız olay Rahmetli Adnan Menderes İle İsmet İnönü arasında oldu. Adnan Menderes İstanbul'da Vatan caddesi yolunu yaptırıyordu. O cadde çok geniş bir caddedir. İsmet İnönü dedi ki:

Sayın Menderes. Neden bu kadar geniş yaptırıyorsun bu yolu. Uçak mı indireceksin. dedi.

Menderes dedi ki: Gün gelecek, bu yol da yetmeyecek sayın İnönü. dedi. İleri görüşlülüğünü gösterdi.

Ve günümüzde hakikaten de yetmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 17 Mart 2014; 10:03:33 >

• Yurtdışındaki metroları gördünüz mü?
    Ben Ukranya metrosunu gördüm.
    Bizdeki eşsiz Türk zekasını gösteren; Mecidyeköy Metro Durağı diye yer altından Şişli durağına yürüyüş yolu gibi uygulamalar yapmamışlar.
    ama bu hattin proje kisminda 2005 yilinda calisan birisi olarak diyebilirim ki buna da şükür. bakanlik olaya dahil olmasaydi daha uzun sürerdi bu is. ama durak konumlari hakkında bazi arkadaşlar yanlis düşünüyor. o duraklar yerlerdi çok çok öncesinden belirlendi. ayrıca bugün yoğun olarak kullanılmasa bile zamanla kullanım oranı artacaktir.

ama bu hattin proje kisminda 2005 yilinda calisan birisi olarak diyebilirim ki buna da şükür. bakanlik olaya dahil olmasaydi daha uzun sürerdi bu is. ama durak konumlari hakkında bazi arkadaşlar yanlis düşünüyor. o duraklar yerlerdi çok çok öncesinden belirlendi. ayrıca bugün yoğun olarak kullanılmasa bile zamanla kullanım oranı artacaktir.

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Her zaman anlatilirdi m.kemal bir yere meydan yapilmasini istemis ve cok genis bi alan projenlendirilmis bunu goren yakinindakiler pasam buraya ucakmi indireceksiniz gerek yok bu genislige deniyor ve gazi m.kwmal gun gelecek bu alanda yetmeyecek demis ve bu koni bize Ataturkun ileri goruslulugunu gostermek smaciyla hep anlatilmisti. Konuya gelirsek nufusumuz surekli artiyo ve halihazirdaki yollar toplutasimalar okullar yetmeyecek durumlara gelecek.

Bu anlattıüınız olay Rahmetli Adnan Menderes İle İsmet İnönü arasında oldu. Adnan Menderes İstanbul'da Vatan caddesi yolunu yaptırıyordu. O cadde çok geniş bir caddedir. İsmet İnönü dedi ki:

Sayın Menderes. Neden bu kadar geniş yaptırıyorsun bu yolu. Uçak mı indireceksin. dedi.

Menderes dedi ki: Gün gelecek, bu yol da yetmeyecek sayın İnönü. dedi. İleri görüşlülüğünü gösterdi.

Kaynak verebilir misiniz acaba Sayin Topaz? Iskembeden atmakla olmaz bu isler...

SABAH yada Akit gibi Tuvalet kagidi unsurlari da olmasin bir zahmet.

• quote:

Orijinalden alıntı: olineoline12

Arkadaşlar 17 km uzunluğundaki Kızılay-Çayyolu metro hattını deneme fırsatı buldum. Metro ucretsiz bile olsa pek dolu değildi. Zaten de dolacagını sanmam. Trafiği hep açık olan Eskişehir yolu altından boyle bir metro yapmaya gerek olmadıgını gördüm. Çunku toplu taşım araçları kızılaya aynı sürede ulaşıyorlar. Otomobille seyahat etseniz dahi 17 kmde en fazla 5-6 dk kazanıyorsunuz. Kaldıki metro hattı yerleşim birimlerinin uzagında kalıyor ve duraklara muhtemelen yine toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak şart olacak. Boyle bir metronun bilkentin içerisinden, hacettepe universitesi içerisinden umitkoyun yogun yerleşim yerlerinin ortasından geçmesi daha dogru olurdu. Ama malesef olmamış. 17 kmlik bir metronun maliyetini düşündüğümüzde harcanan paralara yazık olmuş malesef üzülerek soyluyorum.

Sadece bilkentin ordaki hastanelere yakın olan durak mantıklı geldi su an için ama onun dısında + bir yön göremedim. En fazla oraya kadar yada hacettepe üniversitesine kadar yapıp bıraksalardı kalan 6-7 kmyide mamak vb. taraflarına yapsalardı daha iyi olurdu. Çunku oralarda kırmızı ışık ve dur kalklar cok fazla. Trafigi rahatlatmak adına cok daha mantıklı olabilirdi. Ümitkoyden, gordiondan, koru sitesinden kaç kişi metroya biner cok merak ediyorum açıkcası. Ayrıca odtu girişinin ordaki durakların oldugu kısımda yolu 1 şerit daha genişletseler çok çok rahatlık olacak aynı aşti önunde oldugu gibi. Ama onu da yapan yok. Yazık diyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar

Trafiği hep açık olan Eskişehir yolu !??!?!?!??!??

Uzayda mi yasiyorsunuz siz

• Geniş yol mevzusu açılmışken Myanmar'daki gidiş-geliş 20 şeritlik yolu paylaşmadan edemedim. İleri görüşlülük budur...

Kızılay Çayyolu metro-otobus-otomobil. Metro gereksizdi bence
  • Konuya dönersek metro bir gerekliliktir. Daha az enerjiyle daha fazla yolcu taşınabilir. Ekonomiktir. Hızlıdır.
    Londra'da yollar daracık ama Ankara'daki gibi bir trafik yok... Yeraltı ulaşımı hiç abartmıyorum her yere gidiyor. İnsan böyle bir şehirde niye araba ihtiyacı hissetsin ki? Ankara'nın da bu günlere gelmesi dileğiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Konuya dönersek metro bir gerekliliktir. Daha az enerjiyle daha fazla yolcu taşınabilir. Ekonomiktir. Hızlıdır.
    Londra'da yollar daracık ama Ankara'daki gibi bir trafik yok... Yeraltı ulaşımı hiç abartmıyorum her yere gidiyor. İnsan böyle bir şehirde niye araba ihtiyacı hissetsin ki? Ankara'nın da bu günlere gelmesi dileğiyle.

Sagdaki direksiyon onlarinda tersine geliyordur belki :)

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Ben ogretmenlerimin yalancisiyim. M. K ataturk un adinin gectigi yer ise kizilay meydani olarsk geciyordu. Her neyse vatan topragina hayirli bi is yapan kim varsa Allah razi olsun...

• Bu tür çalışmalar rant amacıyla yapılıyor diye düşünüyorum. Kayseride dakikada iki otobüs geçen bir güzergahta da şu an tramvay çalışması var..

londrada şehir içine araba almıyorlar ki veya girmek için bisürü vergi ödüyorsun yada emisyonsuz araç sahibi olmalısın vs vs, sonuçta metro orda acayip gelişmiş araçların girmesinede gerek yok zaten, insanlar bu yönde teşvik edilmiş. bu metro güzergahına gelecek olursak illaki bigün kullanışlı olacaktır lakin nufüsun daha yoğun olduğu semtler dururken yapması kolay !!! diye çayyoluna öncelik vermeleri ilginç bugün altındağ mamak keçiören gibi çok daha kısa hatlarla çok daha fazla insanı taşıyabileceğiniz yerler varken buranın öncelikli olması garip. muhtemelen keçiören metrosunuda genel seçimlerden önce açacaklar ve keçiören için çok faydalı olacak, inşallah altındağ ve mamaktada çeşitli projelendirmeler yapılırda buralarında sorunları çözülür.

Orijinalden alıntı: savelor

londrada şehir içine araba almıyorlar ki veya girmek için bisürü vergi ödüyorsun yada emisyonsuz araç sahibi olmalısın vs vs, sonuçta metro orda acayip gelişmiş araçların girmesinede gerek yok zaten, insanlar bu yönde teşvik edilmiş. bu metro güzergahına gelecek olursak illaki bigün kullanışlı olacaktır lakin nufüsun daha yoğun olduğu semtler dururken yapması kolay !!! diye çayyoluna öncelik vermeleri ilginç bugün altındağ mamak keçiören gibi çok daha kısa hatlarla çok daha fazla insanı taşıyabileceğiniz yerler varken buranın öncelikli olması garip. muhtemelen keçiören metrosunuda genel seçimlerden önce açacaklar ve keçiören için çok faydalı olacak, inşallah altındağ ve mamaktada çeşitli projelendirmeler yapılırda buralarında sorunları çözülür.

Demek istediğim de bu zaten. Alışkanlıklar edinmiş insanlar zamanla. Neden metro varken araba kullanayım diyorlar. Sokakta gezen araçlar da genelde aşırı lüks arabalar veya taksiler, otobüsler oluyor. Hem devlet kazanıyor hem halk. Adamlar metroları para kazanmak için yapmıyorlar, hizmet için yapıyorlar... Bugün ihtiyaç olmasa yarın olacağının farkındalar.
    Konuyu açan arkadaş için de bütün bakanlıkların tek tek Eskişehir Yolu'na taşınması tesadüf değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Geniş yol mevzusu açılmışken Myanmar'daki gidiş-geliş 20 şeritlik yolu paylaşmadan edemedim. İleri görüşlülük budur...

Bizde olsa esnaf hemen kenarlarından tabela ve sandalye atardı

• Metroya gerek yok diyen bir zihniyet için söylenecek söz yok. Dünya trafik gerçeklerinden habersiz yaşıyor demektir. 2 örnekle bizim metro ağımızın ne kadar geride kaldığını gözönüne serelim:

Ülkemizin kendini çağdaş ve ilerici zanneden bazı kesminin beğenmediği MOSKOVA Metro Ağı:

Ve bu işlerin piri Japonların TOKYO metro ağı:

• görüşlerinizi şuan için söylüyorsunuz.
    ancak 5-6 yıl sonra o taraflara talep artınca; buraya niye metro yapmıyolar şu kadar insan var burda deniliyor başka bi ildiyim ancak kendi semtimize zamanın da 5 dk ya bir otobüs kaldırdıklarında kızıyordu herkes şimdi nüfüs buralarda toplandı otobüs yetmiyor metro(tramvay) yapılıyor....
    Ayrıca bu tarz uygulamalarda ki amaç gelişme yönünü değiştirmektir imkanınız varsa bu taraflardan arsa alın çok para kazanırsınız..
  • Eskişehir yolunda trafik yok buraya metro yapmak gereksiz demenizin sebebi sakın 1071 malazgirt bulvarı ve metronun açılması olmasın ? bunlar açıldıktan sonra trafik inanılmaz derecede rahatladı çünkü

Gereksiz olduğu fikrine katılmıyorum gereksiz olduğunu düşünenler bu bölgeyi yeterince bilmiyor bikere ben bu yol üzerinde bi kamu kurumunda çalışıyorum özellikle kamu kurumları son yıllarda Eskişehir yolunun iki tarafında kümelenmiş durumda buraya gidip gelen memurlar için çok iyi oldu bizzat kullanıyorum çokta güzel yapmışlar

Eskişehir yolu Ankara trafiğinin en fazla olduğu yollardan birisi daha düne kadar 1071 Malazgirt Bulvarı açılmadan inanılmaz bir trafik oluyordu Allahtan Ankaralının imdadına bu yol yetişti şimdi trafik çok çok az metronunda gelmesiyle beraber trafik dahada azaldı.

Son olarak hiçbir şey gereksiz değildir heleki metro candır bunu kullanan bilir sırf metro nasıl olmuş diye gidip test etmekle olmuyor bu işler ben işim gereği kullanıyorum rahatlığını gördüm daha önce Kızılay'a gitmek için otobüslerde dur kalk tarfikte uzun zaman alıyor yollarda resmen perişan oluyorduk umarım bundan sonrada Ankarada birçok güzergah metro yaparlar araç sayısı günden güne artıyor bugün trafik yok dediğiniz yerlerde ilerde trafik illaki olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: savelor

Çayyolu metrosunun yapılma sebebi sadece ümitköy çayyolundaki insanlar faydalansın diye değil belliki bu bölgeyi tam olarak bilmiyorsunuz , bu bölgede birçok kamu kurumu var özellikle Eskişehir yolunun iki kenarında sıralanmış devlet kurumları var ve hastaneler şu anda Türkiyenin en büyük hastaneside burada yapılıyor bizzat bu bölgede çalışan biri olarak söylüyorum trafik günden güne artıyor zaten burası Ankara'da en fazla trafik sıkıntısının bulunduğu bir yer belkide Ankara'nın en öncelikli metro yapılması gereken yeri burası.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.