Şimdi Ara

KIZ TAVLAMA REHBERİ (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.919
Cevap
128
Favori
195.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FtnBttL

Selam millet nasilsiniz gorusmeyeli. Bayaadir ugramiyordum konuya bir gireyim dedim. Gerci Black_Ops'la iletisimi kesmemistim sagolsun yaz donemi cok yardimci oldu ama ekmek cikmadi yaz donemi.
    Neyse, gelelim probleme, yahu anlamiyorum ben benim kismetim mi kapandi, birisi beddua mi etti, bende mi bisey var. 10ay oldu. Kizlarla konusmak disinda baska bisey olmuyor. Ilerisi gelmiyor. Acik acik soyluyorum bir yerden sonra boyle boyle diye, ters tepiyor. Istemiyor kimse. 2-3 kizda denedim sansimi , hic biri iliskiye( yanlis anlasilmasin liseli tabiriyle cikmaya ) yanasmadi. Biri bana beddua etti sanirim, kismetim kapandi 10aydir kimse yok napsam bilemiyorum. Tavsiye var mi bu duruma?

Ozet: Cok yanlizim beyler :(

ayenen dostum birisi banada beddua etti galiba inan 10 ay cok iyi birsure benim icin dusun iste :D

• Bu arada selam . Bende yol basinda danisayim . Arkadasimin , arkadasi hosuma gitti . 1 defa denk gelip yemek yedik . Bende 1 hafta sonra falan arkadasima mesaj attim birazda alkolun vermis oldugu etki ile ( alkolik degilim ama hergun belli oranda alirim guzel oluyo ) neyse kiz , sevgilisi yok dedi . Iste bir sure konustuk ardindan arkadasim bana durup dururken bak ciddimi dusunuyorsun falan dedi bende dusunmesem 1 hafta beklemezzdim . Oturdum dusundum falan dedim ki yok oyle bisi .

Neyse bana dizyy faceden ekle kizi dedi . Bende kizi 1 defa gormusum sacma olmazmi dedim abaza gibi ( kiz bizim okula girdi bu sene ) oda yok olmaz dedi . Ben soyledim gibi bisiler dedi kiviramadi . Bisiler soylemis ama ne soyledigini bilmiyorum . Neyse ekledim ben 1 hafta sonra falan bu arkadasimla konustuktan sonra. Neyse dun iste saat 11 gibi facebooka foto eklemis begendim bende ( hic huyum degildir uzun zamandir girmiyordum ayrica , ilave yine alkol vardi ) oradan kiz yazdi !iraz konustuk ve cikti . Havadanm sudan okuldan mokuldan . Sizce simdo napayim ? Nasil bir yol izleyim

• quote:

Orijinalden alıntı: dizyy

Bu arada selam . Bende yol basinda danisayim . Arkadasimin , arkadasi hosuma gitti . 1 defa denk gelip yemek yedik . Bende 1 hafta sonra falan arkadasima mesaj attim birazda alkolun vermis oldugu etki ile ( alkolik degilim ama hergun belli oranda alirim guzel oluyo ) neyse kiz , sevgilisi yok dedi . Iste bir sure konustuk ardindan arkadasim bana durup dururken bak ciddimi dusunuyorsun falan dedi bende dusunmesem 1 hafta beklemezzdim . Oturdum dusundum falan dedim ki yok oyle bisi .

Neyse bana dizyy faceden ekle kizi dedi . Bende kizi 1 defa gormusum sacma olmazmi dedim abaza gibi ( kiz bizim okula girdi bu sene ) oda yok olmaz dedi . Ben soyledim gibi bisiler dedi kiviramadi . Bisiler soylemis ama ne soyledigini bilmiyorum . Neyse ekledim ben 1 hafta sonra falan bu arkadasimla konustuktan sonra. Neyse dun iste saat 11 gibi facebooka foto eklemis begendim bende ( hic huyum degildir uzun zamandir girmiyordum ayrica , ilave yine alkol vardi ) oradan kiz yazdi !iraz konustuk ve cikti . Havadanm sudan okuldan mokuldan . Sizce simdo napayim ? Nasil bir yol izleyim

Selam dizzy ne zamandır girmiyordum ya buraya kış geldi sezon açıldı dizzy durumdan anladığım kadarıyla arkadaşın kıza olayı tamamen anlatmıştır ve kızda ciddi düşünecek birni istiyor onun için saan ciddimisin diye soru geldi,kızlar apızlarına hakim olamazlar kesin hakkında konuşmuşlardır ama sana şunu diyeyim kız gerçekten iyi biriyse ve ciddi düşünüp evleneceği birini istiyorsa ve sende gerçek manada hoşlanmadıysan duygularıyla oynama yazık kıza alkolün etkisiyle hoşlandım seviyorum diyip ertesi gün yok olmaz dersen kız için iyi olmaz bence sağlıklı düşünerek karar ver ama belli bi olgunluktaysan ve kızda helal süt emmiş biriyse ciddi düşün kardeş kaçırma derim inan kaşar kızlardan artık sıkıldım lanet olsun valla ciddiyim temiz birini bulsam evlenecem

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Bu arada selam . Bende yol basinda danisayim . Arkadasimin , arkadasi hosuma gitti . 1 defa denk gelip yemek yedik . Bende 1 hafta sonra falan arkadasima mesaj attim birazda alkolun vermis oldugu etki ile ( alkolik degilim ama hergun belli oranda alirim guzel oluyo ) neyse kiz , sevgilisi yok dedi . Iste bir sure konustuk ardindan arkadasim bana durup dururken bak ciddimi dusunuyorsun falan dedi bende dusunmesem 1 hafta beklemezzdim . Oturdum dusundum falan dedim ki yok oyle bisi .

Selam dizzy ne zamandır girmiyordum ya buraya kış geldi sezon açıldı dizzy durumdan anladığım kadarıyla arkadaşın kıza olayı tamamen anlatmıştır ve kızda ciddi düşünecek birni istiyor onun için saan ciddimisin diye soru geldi,kızlar apızlarına hakim olamazlar kesin hakkında konuşmuşlardır ama sana şunu diyeyim kız gerçekten iyi biriyse ve ciddi düşünüp evleneceği birini istiyorsa ve sende gerçek manada hoşlanmadıysan duygularıyla oynama yazık kıza alkolün etkisiyle hoşlandım seviyorum diyip ertesi gün yok olmaz dersen kız için iyi olmaz bence sağlıklı düşünerek karar ver ama belli bi olgunluktaysan ve kızda helal süt emmiş biriyse ciddi düşün kardeş kaçırma derim inan kaşar kızlardan artık sıkıldım lanet olsun valla ciddiyim temiz birini bulsam evlenecem

Cevap icin sagol :) kizin soyleyip soyledigi konusunda bir fikrim yok ama bana soylememis gibi geliyor .

Alkol konusunda ise hep aldigim icin bir sorun cikmiyort . Yani sarhos olmam o yuzden dusuncelerimde bir degisiklik olmaz. Evlenmelik veya ciddi bir iliski konusunda ise kizin oyle birsey dusundunu sanmiyorum konuyu bilmiyordur .farz edelimki kiz soyledi diger kizda biliyor simdi ne yapmam lazim . Arkadasim suan pek takmiyor . Yemege cikalim dedim yalan oldu . Birsey yapalim diyorum birsey demiyor . Ama ilk baslarda ona benzer seyler demis gibi oldu .

Bende birseyler sezdigim icin en azindan birseyler soyle vb seyler soyledim . Yani olmacak gibi bosuna uzulmeyeyim dedim . Oda 2nizinde uzulmesini istemem dedi .arkadasimda samimi bir arkadasim. Bundan sonraki yapilmasi gereken nedir ? Ne dusunuyorsunuz olaylar hakkinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Cevap icin sagol :) kizin soyleyip soyledigi konusunda bir fikrim yok ama bana soylememis gibi geliyor .

Alkol konusunda ise hep aldigim icin bir sorun cikmiyort . Yani sarhos olmam o yuzden dusuncelerimde bir degisiklik olmaz. Evlenmelik veya ciddi bir iliski konusunda ise kizin oyle birsey dusundunu sanmiyorum konuyu bilmiyordur .farz edelimki kiz soyledi diger kizda biliyor simdi ne yapmam lazim . Arkadasim suan pek takmiyor . Yemege cikalim dedim yalan oldu . Birsey yapalim diyorum birsey demiyor . Ama ilk baslarda ona benzer seyler demis gibi oldu .

Bende birseyler sezdigim icin en azindan birseyler soyle vb seyler soyledim . Yani olmacak gibi bosuna uzulmeyeyim dedim . Oda 2nizinde uzulmesini istemem dedi .arkadasimda samimi bir arkadasim. Bundan sonraki yapilmasi gereken nedir ? Ne dusunuyorsunuz olaylar hakkinda

Yukari

• ben geldim yine. ama önceki mevzu değil. o kızla hala muhabbetimiz devam ediyor arkadaşça :S

neyse şimdi yazın bi kızla konuşuyorduk, sınıf arkadaşım kendisi. kız bana sürekli bunalımdayım, ağlıyorum şöyle böyle diyordu. facebooktan aşkla ilgili şeyler paylaşıyordu. geceleri bazen saçma sapan mesajlar atıyordu işte...

bu kız benle konuşurken sınıftan bi erkek arkadaşımla daha konuşuyormuş bu arada. sonra benim erkek arkadaşım bu kızla muhabbeti kesmiş.

kız bana geldi dediki xx(erkek arkadaşım) benle konuşmuyor. sebebini biliyor musun. ben de bilmiyorum ama istersen sorabilirim çaktırmadan falan dedim. yok yok sakın söyleme dedi.

neyse aradan 1 ay falan geçti kız bana şöyle mesaj attı:

hani xx benle konuşmuyordu ya, benim onu sevdiğimi düşünüyormuş. ondan benle konuşmuyormuş. vay çılgın xx... falan yazdı.

neyse o konu kapandı.

derken üniversite açıldı...

sabah ben sınıfa girince son 2 gündür aaa ahmet geldi falan diye bağrıyor kız. saçımı falan elliyor arada ( kıvırcık saçlıyım). işte öyle..

en son az önce yine mesaj attı. sana bir şey dicem güvenebilir miyim. tereddüt ediyorum, kimseye söyleme falan dedi.

ben dedim aha mçtık. kız bana açılacak heralde. (ben kızı sadece arkadaş olarak görüyorum. bir de aynı sınıftayız, aramız falan bozulur, garip olur, böyle bir durumda kalmayı istemiyordum. sınıfta falan da fazla ilgi göstermiyordum ben bu kıza. sevdiğimi falan düşünmesin diye:S)

sonra kız demez mi ben xx i seviyorum. yazın böyle değildi ama şimdi hoşlanıyorum.

Bu mesajın üstüne ben şöyle demek istedim: EEE O ZAMAN BANANE.

ama şöyle yazdım: hmm, peki yardım edebileceğim bi şey varsa söyle. yardımcı olurum.

kız: yok sadece içimi dökmek istedim. kimseye söyleme yeter, falan dedi....

Şimdi bu kızın amacı ne :S bana oyun mu oynuyor, yakınlaşmayı falan mı istiyor :S yoksa doğruyu mu söylüyor kestiremedim. ben kendi çapımda senaryo mu uyduruyorum yoksa kız doğruyu mu söylüyor.

• Sigara içen erkekler kızlar karşısında çok şey kaybediyor diyorlar sizce doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

ben geldim yine. ama önceki mevzu değil. o kızla hala muhabbetimiz devam ediyor arkadaşça :S

neyse şimdi yazın bi kızla konuşuyorduk, sınıf arkadaşım kendisi. kız bana sürekli bunalımdayım, ağlıyorum şöyle böyle diyordu. facebooktan aşkla ilgili şeyler paylaşıyordu. geceleri bazen saçma sapan mesajlar atıyordu işte...

bu kız benle konuşurken sınıftan bi erkek arkadaşımla daha konuşuyormuş bu arada. sonra benim erkek arkadaşım bu kızla muhabbeti kesmiş.

kız bana geldi dediki xx(erkek arkadaşım) benle konuşmuyor. sebebini biliyor musun. ben de bilmiyorum ama istersen sorabilirim çaktırmadan falan dedim. yok yok sakın söyleme dedi.

neyse aradan 1 ay falan geçti kız bana şöyle mesaj attı:

hani xx benle konuşmuyordu ya, benim onu sevdiğimi düşünüyormuş. ondan benle konuşmuyormuş. vay çılgın xx... falan yazdı.

neyse o konu kapandı.

derken üniversite açıldı...

sabah ben sınıfa girince son 2 gündür aaa ahmet geldi falan diye bağrıyor kız. saçımı falan elliyor arada ( kıvırcık saçlıyım). işte öyle..

en son az önce yine mesaj attı. sana bir şey dicem güvenebilir miyim. tereddüt ediyorum, kimseye söyleme falan dedi.

ben dedim aha mçtık. kız bana açılacak heralde. (ben kızı sadece arkadaş olarak görüyorum. bir de aynı sınıftayız, aramız falan bozulur, garip olur, böyle bir durumda kalmayı istemiyordum. sınıfta falan da fazla ilgi göstermiyordum ben bu kıza. sevdiğimi falan düşünmesin diye:S)

sonra kız demez mi ben xx i seviyorum. yazın böyle değildi ama şimdi hoşlanıyorum.

Bu mesajın üstüne ben şöyle demek istedim: EEE O ZAMAN BANANE.

ama şöyle yazdım: hmm, peki yardım edebileceğim bi şey varsa söyle. yardımcı olurum.

kız: yok sadece içimi dökmek istedim. kimseye söyleme yeter, falan dedi....

Şimdi bu kızın amacı ne :S bana oyun mu oynuyor, yakınlaşmayı falan mı istiyor :S yoksa doğruyu mu söylüyor kestiremedim. ben kendi çapımda senaryo mu uyduruyorum yoksa kız doğruyu mu söylüyor.

al işte yine akıl yoksunu bi kız daha. kendinden kaçandan hoşlanmış gitmiş de.
    Ahmet olm bırak bu kızları ya. gel iibf'ye takılalım seni bir sürü kızla tanıştırayım yav.
    bence doğru söylüyor, tabi bu benim düşüncem, farklı bişeyler de olabilir, kafanı karıştırmayım.

• Kısmetim açıldı bu aralar kız benden uzaklaşsın diye la lu konuşuyorum ama yok nafile aşığım diye haber yolluyo kuzeniyle sizden yardım istiyorum ayarlama konusunda şükür problemim yok ama soğutma konusunda bi taktik nolur
    Hani neden istemiyosun diyosanız kız çok aşırı zengin takıldığı yerler filan baya bi lüx aşırı da güzel yanıma da yakışır ama parasız genç rolünü üstlenemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: AxiRyzz

Kısmetim açıldı bu aralar kız benden uzaklaşsın diye la lu konuşuyorum ama yok nafile aşığım diye haber yolluyo kuzeniyle sizden yardım istiyorum ayarlama konusunda şükür problemim yok ama soğutma konusunda bi taktik nolur
    Hani neden istemiyosun diyosanız kız çok aşırı zengin takıldığı yerler filan baya bi lüx aşırı da güzel yanıma da yakışır ama parasız genç rolünü üstlenemem

boşver takıl kıza deki ben buyum zaten aşık fln değilsin gez takıl boş ver ya

• quote:

Kısmetim açıldı bu aralar kız benden uzaklaşsın diye la lu konuşuyorum ama yok nafile aşığım diye haber yolluyo kuzeniyle sizden yardım istiyorum ayarlama konusunda şükür problemim yok ama soğutma konusunda bi taktik nolur

• la silin şu konuyu 40 sayfa kepazelik
  • quote:

Orijinalden alıntı: bagavir

quote:

• quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

quote:

quote:

Hahahhaha mesajlarını saklıyorum bu alıntıyı da töbe unutmam

Ya hani takılmaya takılırım parasını da yerim ama benim kendimce bi itibarım var kızla takıldık baş başa kıza mı ödettiricem bi kere konunun ilk sayfasında demiyo mu kızların gözünde tanrı olacaksınız diye o bende her daim var tanrı kuluna hesap ödettirir mi en kısa bi örnek vereyim golden pub bi kere gittim kızla sevgili değiliz ama cazibesi beni alt etti bi şeyler yaşadık bitsin istemiyorum garson da adi habire gelip duruyo ne istersiniz lan seninle mi ilgilencem kızla mı fiyata bakmadan bi şey almamayı orda öğrendim zaten la çay bardağının yarısı yok tane 80 tl olur mu hesap 255 TL cepte 80 TL para ödesene hadi sağolsun ordakiler param olmadığını anladılar kız lavaboya gittiğinde bu seferlik bizden olsun her yer aynı olmaz kıza rezil olursun dediler de yırttım

Kız manyak mcdonalds burger king yemez anca brother's - anca big cheff onlarda da bi menü var ki of sorma fiyat yazmıyo bakıyorum et olmasın şu olmasın bu olmasın en iyisi salata alayım 22 TL bi salata höh la aylık alıyorum annemlerden 300 tl kıyafet şu bu bana ait zaten yok aga burcu kendi yolunaa ben kendi yoluma

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya hani takılmaya takılırım parasını da yerim ama benim kendimce bi itibarım var kızla takıldık baş başa kıza mı ödettiricem bi kere konunun ilk sayfasında demiyo mu kızların gözünde tanrı olacaksınız diye o bende her daim var tanrı kuluna hesap ödettirir mi en kısa bi örnek vereyim golden pub bi kere gittim kızla sevgili değiliz ama cazibesi beni alt etti bi şeyler yaşadık bitsin istemiyorum garson da adi habire gelip duruyo ne istersiniz lan seninle mi ilgilencem kızla mı fiyata bakmadan bi şey almamayı orda öğrendim zaten la çay bardağının yarısı yok tane 80 tl olur mu hesap 255 TL cepte 80 TL para ödesene hadi sağolsun ordakiler param olmadığını anladılar kız lavaboya gittiğinde bu seferlik bizden olsun her yer aynı olmaz kıza rezil olursun dediler de yırttım

Kız manyak mcdonalds burger king yemez anca brother's - anca big cheff onlarda da bi menü var ki of sorma fiyat yazmıyo bakıyorum et olmasın şu olmasın bu olmasın en iyisi salata alayım 22 TL bi salata höh la aylık alıyorum annemlerden 300 tl kıyafet şu bu bana ait zaten yok aga burcu kendi yolunaa ben kendi yoluma

Sen onu bunu bırak Resul Balay üstadın dediklerine kulak ver. yanlız şaka bir yana şarkıyı dinledim tam senin durumu anlatıyor valla bir taşla kuş katliamı yapmışım
    Kimi Paris'lere gider eğlenir
    Kimi sokaklarda durur dilenir.
    Kimi insan satar öyle geçinir.
    Onlar gibi çalsam çırpsam olmuyor.

• Lise

Eğer lisedeyseniz kızın yanında atarlı cümleler kurun arada ufaktan atın. Kesin yerler konuşurken gözünün içine bak inansın, arada telefonuna bakıyo birine msj atıyosa kankası filan hadi ya kim bu çocuk filan muhabbeti yapın ne ayak filan o zaman hoşuna gider, okulda populer olmaya çalışın çogu kız basketcilere hastadır nedendir hala bilmiyorum. Fazla muhabbet kurmayın sizi çözmeye çalışsın, siz ona gitmeyin o size gelsin. Şu gün napcaksın filan derse, ben plan yapmam diyin gizemli olun. Her zaman şu sorunla karşılaşabilirsiniz ben üni gitcem filan felan fazla takmayın, mühendsilik hukuk vs gibi bölümlere gitmek istediğinizi söyleyin. Artist olun hocaların muhabbetini yapmayın saçıma şurama karışıyo filan deme özgür asi serseri bir ergensiniz liseli gardaşlarım :D

Üniversite

Bölümünüze göre avantajınız değişir, eğer myo da iseniz 4 yıllıkda okuyan biz kıza yazcaksanız şansınız azdır. Okula başladığınız ilk günden sınıf arkadaşlarınızla tanışın ama onlarla çıkmayın onların yurttan arkadaşlarıda olacaktır. Kyk da kalıyosanız bi arkadaşınız alın muhabbet temiz tipli bişey olsun okulda gördüğünüz 1 sınıf kızlarıyla muhabbete girmeye çalışın ( sen bizim binadasın galiba seninde fazla arkadaşın yok filan ) muhabbetlere girin hayır demezler çünkü şlk defa ailesinden uzaktalar ilk gün ağlamışlardır 2.3 gün dışarı çıkıp birileriyle tanışmayı bekliyodur kantinde vs filan. Tanıştıgınız kızlarla ilk sıralar canlı müziğe gidin kız egeli akdeniz li ise bar' a gidelim diyebilirsiniz normal karşılar ama anadolun bağrından kopmuş gelmiş tiplere canlı müzik demelisiniz. Farketmiyo 2. yılda o barlarda onlarıda görürsünüz kafayı yaptıktan sonra eve çıkmışsanız eve çagırın geç oldu bizde kalırsınız filan içki dozu kaçınca saten atağa geçersiniz en önemli kural arkadaş gibi davranmayın kanka olursunuz eski kız arkadaşınızdan üniye gidince ayrılcaksınız kız arkadaşım var demeyin.

Altın kurallarım
    1) İlk tanıştığın bi kıza asla eski sevgilisi hakkında bahsettirmeyin (eski sevgililerimizi konuçmayamı geldik) diyebilirsiniz
    2)Üni. 2 sınıflar yeni gelen çömlerle muhabbet kurmadan siz kurun önce davranın.
    3)Para muhabbeti açmayın alman üsülü ödebiliyosanız öle ödeyin arkadaslarınızla eğer tabi. kızı eve götürceksen siz ödeyin
    5)Eğer kızla aynı kanepede oturup yanlız kaldıysanız kızın gözlerinin içine bakın samimi olun, eğer kız dudaklarını ısırıyo ise öpüşmeye hazırsındır yeğen
    6) Merakla okuyosun dördüncü maddenin olmadığı fark etmedin.
    7) Cix giyinin gömlek üstüne kazak atın koyu renk kot hep tercihimdir.
    8) Güzel bi saat alın dedemin saati gibi altın gümüş olmasın spor vea klasik pahalı gözüksün 5 tl de olsa siyah kordnu olsun
    9) Spor giyiniyorsanız eşofmanla gezmeyin
    10) Apaçi müzikler dinlemeyin facede paylaştıgınız çogu şeyi takip ederler aşk acısı sözler paylaşmayın ergenler

Daha çok var aklıma gelmiyo yeğenler

Eğer Tıp okuyo iseniz hiç hatun yapıcam diye uğraşmayın onlar sizi bulur kaçabilirsiniz ama saklanamazsınız :D

• there are some error pls correct onları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Sigara içen erkekler kızlar karşısında çok şey kaybediyor diyorlar sizce doğru mu?

cevap?

bENDE tam tersini biliyordum özellikle lise yıllarımda sıgara içmediğim için gerçek bi erkek değilsin diyip beni reddeden kız olmuştu evlenecekleri zaman ona dikkat ederler aslında erkekler için derlerdi bunu evlenene kadar gez toz ama bu artık kızlar için geçerli

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kızdan karşılığını alabiliyorsan verilir...ancak seninki de çok nazlıymış,bir yerden sonra yürümez.Hele az çok karakter sahibi bir erkek isen zaten götüremezsin,bir yerden sonra biter.

Vallaha ben tarz olarak mahalle arası dürümcüden tut,700 liralık hesap ödeyeceğim mekanlara da kız götürürüm.

Kız dediğin her ortama uymalı,onu yemem bunu yemem şımarıklığı,mekan seçme,muhit seçme komplekslerinden arınmış olmalı,biz de insan çocuğuyuz biz nasıl her yerde yiyebiliyorsak belli başlı komplekslerimizden nispeten arınmışız;onlar da aynı şekilde olmalılar.

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.