Şimdi Ara

KIz kardeşimin Sevgilisi varmış. Ciddi konu Lütfen yardım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lise 2 ye gidiyor. İkimizde A.ö.l de okuyoruz. 2 mizde yurtta kalıyoruz aynı yurt değil ama o özel yurtta kalıyor ben devlet. Okulun kız yurdu olmadıgından.
    Daha bugün öğrendim Birisiyle mesajlaşıyormus falan.
    Yobazlık diyebilirsiniz ama şöyle bir durum var. Kardeşimin geçen sene 5-6 tane 1 i geldi. Maddi durumumuz çok iyi değil okumaktan başka çaremiz yok anlaşılan.
    O kadar söz verdi çalışacam falan. Benim ilk ygs puanım 395. Onunda başarılı olmasını istiyorum
    Mesajlaştığı çocuk benle yaşıt ve endüstri meslek lisesindenmiş. İlk sınavı 160 puanmış.
    Bizim okuldan yada ne bileyim az çok öğrencilerinin hedeflerinin oldugu okuldan olsa neyse Karışmam.
    Daha 2 hafta önce ticaretliler bizim yurda geldi kavga çıkacaktı neredeyse bizim yurttan bi çocuga sataşmışlar Alayı işsiz artiz sokak çocukları. Serseri anlayacağınız.
    Annem konuşmuz tamam falan demiş söz bitiricem ama görüyorum arada sürekli telefon elinde.
    Ve bana söyledi git konuş kardeşinle . Durumumuz çok iyi değil yurtmuş oymuş aylık sadece kardeşime 300 tlye yakın masraf gidiyor ki okuması için .
    Sene başında dedimki 'anne okulunu değiştirin belki daha başarılı olur ' Müdür yardımcısı demişti çünkü düşünün bi diye. Dinlemediler.
    Kardeşimle konusacağım nasıl konuşayım ne diyeyim karışmayayımmı ? Yarım lütfen konu ciddi. . . .

Bu arada simdiye kadar 1 defa birisiyle çıkmadım İşim olmaz okumak için buradayım. Üniverstide olur anca benim için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Divinita- -- 22 Nisan 2013; 12:03:56 >

• tavsiye verseydiniz iyi olurdu

Sadece ailenin sizi ne zorluklarla okuttuğundan, derslerinizle ilgilenmekten başka bir şeye vakit ayırmamanız gerektiğinden bahset. Yapabileceğin başka bir şey yok. Kız kardeşinin vicdanına kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interesante -- 22 Nisan 2013; 13:12:49 >

Kendisi anlıyacaktır.

Orijinalden alıntı: biheppi*

Kızın psikolojisini bozma. Rahat bırak.

Kendisi anlıyacaktır.

Valla bende öyle yapmak istiyorum ama ters teper ağlar okulun içine vs olmuyacak işler değil.

Okuduğum okul 440 460 arası bir puanla aldı. Eğitimi O kadar kötü size şöyle diyeyim daha bu senenin başında elementin bileşiğin özelliklerini bile bilmiyordum ve bu okulda okuduğum halde 300 gibi bir puanla basladım ilk denemelere. Ve Aynı sene okulda 40 50. oluyordum.

Haliyle eğitim kötü olunca ayrıca Sevgili vs. İşlere girince Dersle ilgili hiç bir şey kalmazki insanda...

Aman anlayana kadar iş işten geçmiş olmasında...

@interesante

100 Defa demişimdir çalış çalış diye. Çalışmıyor Kaynak kitap aldım bir sürü Çalışıyorum dedi kitabına baktım 1 ay sonra bom boş Ben onları kağıda çözüyorum dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cher_Lloyd

quote:

Orijinalden alıntı: biheppi*

Kızın psikolojisini bozma. Rahat bırak.

Kendisi anlıyacaktır.

Valla bende öyle yapmak istiyorum ama ters teper ağlar okulun içine vs olmuyacak işler değil.

Okuduğum okul 440 460 arası bir puanla aldı. Eğitimi O kadar kötü size şöyle diyeyim daha bu senenin başında elementin bileşiğin özelliklerini bile bilmiyordum ve bu okulda okuduğum halde 300 gibi bir puanla basladım ilk denemelere. Ve Aynı sene okulda 40 50. oluyordum.

Haliyle eğitim kötü olunca ayrıca Sevgili vs. İşlere girince Dersle ilgili hiç bir şey kalmazki insanda...

Aman anlayana kadar iş işten geçmiş olmasında...

@interesante

100 Defa demişimdir çalış çalış diye. Çalışmıyor Kaynak kitap aldım bir sürü Çalışıyorum dedi kitabına baktım 1 ay sonra bom boş Ben onları kağıda çözüyorum dedi.

üstüne aşırı gitme.
    al karşına konuş.
    anlayacaktır.
    anlamazsa ters tyeper. bırak görüsn

• Hocam iyi sözden anlamıyorsa çözüm belli ama neyse.

Bu arada, en nihai çözüm, kardeşinizin çıktığı kişinin gözünü korkutmanız.

Ayrıca, kardeşinizin telefonuna da el koyabilirsiniz.

Annenizle konuşun, genelde bu tarz durumlarda anneler kızlarını korur ama derslerine etki ettiğini belirtirseniz annenizi de kendi tarafınıza çekebilirsiniz.

Daha sonra, annenizin telefonunun bozulduğunu, annenizin telefona ihtiyacı olduğunu söyleyip kardeşinizden telefonunu alabilirsiniz.

Veyahut telefonunu kurcalayıp numara yönlendirme gibi yöntemleri kurcalayabilirsiniz, numarayı engelleyebilirseniz olay bitmiştir.
    Daha Fazla Göster
  • yobazlaşmaya gerek yok
    - TC - (Kenpachi#2467)
  • Kimdir ne değildir bilmiyorum Sadece eml denmiş onu biliyorum. O lisenin nerde oldugunu bile bilmiyorum. Nası bulduysa artık.

Telefonu almayı bende düşündüm ama vermeyeceği için. Zaten yanına gidip telefonu istesem olayı anlar . anneme söylemiş çünkü önceden o.

Seneye büyük ihtimal başka ilçenin aölsine vereceğiz gibi Annemle babamı ikna edersem eğer. Eğitimimizin kötü olması vs çok neden var öyle. Gideceği okulda - tabi giderse- bizimkinden 10 puan düşük.

Gidip konusacam yarın zaten 1.5 ay kalmış sonra bidaha gelemeyeceksin buraya boşuna uğrasma yazık etme kendine son yazılıların çalış güzelce diye.

Okul değiştirme meselesi önceden söylemiştim ona çalış bak yoksa okulunu değiştirmek zorunda kalırız diye ama tınlamadı orası ayrı.

Şiddet her zaman kötülükten doğmaz bazen çaresizlikten mecbur kalınır. En zor zamanlarda her zaman işime yaramıştır. İlk zamanlar sana çok kırılıp kızsa bile zamanla anlayacaktır..

Kardeşime kıyamam diyorsan çocuğu bulup korkut uzak dursun baktın hala devam çocuğun şeklini şemalini değiştirirsin olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 22 Nisan 2013; 14:20:26 >

Öyle bir dünyada yaşasaydık ki o dünyada erkeklere baskı uygulanıyor.Sen bir kız buldun taş gibi fakat kültür seviyesi yerlerde geziniyor ve birbirinizi çok seviyorsunuz.Eh tabi bu dünyada kadın egemenliği var kız kardeşin geldi.Ağzını yüzünü kırdı ve o kızla bir daha görüşürsen daha kötü olacağı konusunda seni uyardı oO düşüncelerin ne yönde olurdu ?

Sorunun içinden çıkmak çok basit
    Sen sadece kardesinin ilerde rahat edeceği biri ile beraber olsun diyosun ve gayet mantikli, bence buraya yazdiklarini ne sert nede cok yumusak bi dille kardesine soyle, 15 yaşında aşk falan olmaz, insallah hayırlısı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sen konuş fakat üzerine gitme fazla sonra inat için onunla birlikte devam eder çünkü..
    Kendisinin anlaması lazım ve umarım ki geç olmadan farkına varır.

Kimdir ne değildir bilmiyorum Sadece eml denmiş onu biliyorum. O lisenin nerde oldugunu bile bilmiyorum. Nası bulduysa artık.

Telefonu almayı bende düşündüm ama vermeyeceği için. Zaten yanına gidip telefonu istesem olayı anlar . anneme söylemiş çünkü önceden o.

Seneye büyük ihtimal başka ilçenin aölsine vereceğiz gibi Annemle babamı ikna edersem eğer. Eğitimimizin kötü olması vs çok neden var öyle. Gideceği okulda - tabi giderse- bizimkinden 10 puan düşük.

Gidip konusacam yarın zaten 1.5 ay kalmış sonra bidaha gelemeyeceksin buraya boşuna uğrasma yazık etme kendine son yazılıların çalış güzelce diye.

Okul değiştirme meselesi önceden söylemiştim ona çalış bak yoksa okulunu değiştirmek zorunda kalırız diye ama tınlamadı orası ayrı.

Bu durumdan babanızın haberi var mı?

Yok ise, annenizle görüşün telefonu ondan almasını aksi halde derslerinin düzelmeyeceğini, görüştüğü erkeğinde (beyaz yalan ekleyerek) serserinin teki olduğunu, görüştüğü sürece kafasını derslere vermeyeceğini, bu durumda okul hayatının da sona erebileceğini, eğer hiçbir müdahale de bulunulmayacak ise en nihai çözümün direk okuldan almak olacağını, açıktan da okuyabileceğini belirtip, eğer hala kız kardeşinin tarafını tutuyorsa, bu durumdan babanızı da bu durumdan haberdar edeceğinizi belirterek gövde gösterisi yapabilirsiniz ve tavrınızı da koymuş olursunuz.

Kız kardeşiniz için de geçerli eğer ki şiddet uygulamak istemiyorsanız, sevgilisinden ayrılmasını, aksi halde sevgilisiyle tartışacağınızı, telefon kullanmayı bırakmasını aksi halde durumu babanıza anlatıp okul hayatına son verdireceğinizi belirtebilirsiniz.

• quote:

Arkadaşlar yaşım 17 kardeşimin 15
    Lise 2 ye gidiyor. İkimizde A.ö.l de okuyoruz. 2 mizde yurtta kalıyoruz aynı yurt değil ama o özel yurtta kalıyor ben devlet. Okulun kız yurdu olmadıgından.
    Yobazlık diyebilirsiniz ama şöyle bir durum var. Kardeşimin geçen sene 5-6 tane 1 i geldi. Maddi durumumuz çok iyi değil okumaktan başka çaremiz yok anlaşılan.
    O kadar söz verdi çalışacam falan. Benim ilk ygs puanım 395. Onunda başarılı olmasını istiyorum
    Mesajlaştığı çocuk benle yaşıt ve endüstri meslek lisesindenmiş. İlk sınavı 160 puanmış.
    Bizim okuldan yada ne bileyim az çok öğrencilerinin hedeflerinin oldugu okuldan olsa neyse Karışmam.
    Daha 2 hafta önce ticaretliler bizim yurda geldi kavga çıkacaktı neredeyse bizim yurttan bi çocuga sataşmışlar Alayı işsiz artiz sokak çocukları. Serseri anlayacağınız.
    Annem konuşmuz tamam falan demiş söz bitiricem ama görüyorum arada sürekli telefon elinde.
    Ve bana söyledi git konuş kardeşinle . Durumumuz çok iyi değil yurtmuş oymuş aylık sadece kardeşime 300 tlye yakın masraf gidiyor ki okuması için .
    Sene başında dedimki 'anne okulunu değiştirin belki daha başarılı olur ' Müdür yardımcısı demişti çünkü düşünün bi diye. Dinlemediler.
    Kardeşimle konusacağım nasıl konuşayım ne diyeyim karışmayayımmı ? Yarım lütfen konu ciddi. . . .

Bu arada simdiye kadar 1 defa birisiyle çıkmadım İşim olmaz okumak için buradayım. Üniverstide olur anca benim için...

kesinlikle karışman lazım o çocukla çıkmasına izin verme ne olursa olsun 160 puan nedemek ne geleceği var kardeşine baksın ne de adam diyebileceğin bir insan kesinlikle izin verme ne gerkiyorsa yap o çocuğu artık neyse ne kardeşinden uzaklaştır yeminle kardeşinin sonu kötü olru arkadaşın olara tavsiye veriyorum sakın izin verme!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: kızgınjapon

quote:

Arkadaşlar yaşım 17 kardeşimin 15

kesinlikle karışman lazım o çocukla çıkmasına izin verme ne olursa olsun 160 puan nedemek ne geleceği var kardeşine baksın ne de adam diyebileceğin bir insan kesinlikle izin verme ne gerkiyorsa yap o çocuğu artık neyse ne kardeşinden uzaklaştır yeminle kardeşinin sonu kötü olru arkadaşın olara tavsiye veriyorum sakın izin verme!!!!

Yarından sonra gidip konusucam zaten kardeşimle. Çocuguda hiç görmedim ki nası bişey bilmiyorum...

• Bu yobazlık değil o çocuk belki iyi biridir ancak anlattığına göre yüksek ihtimal serseri. Kız kardeşini sigaraya da başlatır Allah korusun uyuşturucuya da. Bak derslerine engel olması kısmını direkt geçtim zaten kızın kafasında ders çalışma fikri azmış onu da emer sınıfta kalır. Müdahale et bir şekilde valla nasıl müdahalede bulunacaksın ben de bilmiyorum işin zor.

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

Bence düşünmen gereken temel şey şu ?

Öyle bir dünyada yaşasaydık ki o dünyada erkeklere baskı uygulanıyor.Sen bir kız buldun taş gibi fakat kültür seviyesi yerlerde geziniyor ve birbirinizi çok seviyorsunuz.Eh tabi bu dünyada kadın egemenliği var kız kardeşin geldi.Ağzını yüzünü kırdı ve o kızla bir daha görüşürsen daha kötü olacağı konusunda seni uyardı oO düşüncelerin ne yönde olurdu ?

Sorunun içinden çıkmak çok basit

Ama yok o şimdi çıkamaz abi olmuş ya bir kere!

Kız kardeşin ergen sen ondan daha da ergen!

-Milli Kayınço-

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.