Şimdi Ara

KIZ ÇOCUK İÇİN İSİM ÖNERMESİ* (çocuk doğdu) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
818
Cevap
7
Favori
21.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim aklımdaki isimler ;

ÖZGE
    ÇİÇEK
    GAMZE
    FATMA
    BERİVAN
    ROJDA
    GÜNEŞ
    ZEYNEP
  • AYŞE
    FATMA
    ELİF
    ZEYNEP

Bunlar klasik, hiç modası geçmez. Şimdiki anne babalarda insanları duyunca şaşırtacak isim koyma merakı var... İnsanların duyunca hayrete düşmesi mutlu ediyor anne babaları... İstediği ismi koysun tabi ebeveyn olarak çocuk büyütmek zor işi istediği ismi koysun. Mesela benim kız kardeşimin ismi 'Beyza' babaannemin (rahmetli) ismi de 'Zeynep'... Bizimki neden benim adımı Zeynep koymadınız diye hayıflandı bir dönem...

Neyse hocam, allah sağlıkla doğmasını, analı babalı büyümesini nasip etsin inşallah...
  • Betül,Özge,Esma isimleri güzel bence :) Allah analı babalı büyütsün :)
  • gerçi burada bizler ne önersek aile büyükleri de işin içine girdiğinde genelde onların tercihleri ön plana çıkacak :)))) sanırım sıcak zamanda gelecek bebiş..benim naçizane önerim doğum zamanına uygun YAZGÜN ismi..sağlıkla mutlulukla gelsin dilerim...
  • R.Sambora kullanıcısına yanıt
    adıyla yaşasın, allah analı babalı büyütsün hocam. bazıları kişiler için ismin kökeni önemli olabiliyor, sadece hatırlatayım dedim :)
    benim de 1 kızım var 1 tanesi yolda, ikinciye isim düşünüyoruz..
  • Allah sağlıkla sıhhate kucağınıza almayı nasip etsin. Ben de 6 ay kadar sonra tekrar baba olacağım İnşallah. Kızım olursa ismini Huricihan koymak istiyorum.
  • Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün. Ben en sevdiğim isimleri söylemeyeceğim ama ilk 10 daki isimlerimde bir iki tanesini anlamlarıyla önerebilirim.

1) Sarah: Herşeyin halis ve safisi, katıksız olan .
    2) Sare: Saf, temiz.
    3) Leyla: Gece gözlü,geceye dair, saçları gece gibi simsiyah olan anlamındadır ki bu isimler arasında favorimdir.
  • C E B R A I L kullanıcısına yanıt
    Zehra, Zeliha; bu arada hayırlı olsun.
  • DEFNE ELİF :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komşumuzun kızı oldu o hira koymuştu cok hoşuma gitti peygamber efendimizin bulunduğu mağaranın ismi bence cok güzel bi isim

SERRA olabilir hocam. bolluk bereket gibi anlamlara geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: endofthegame

adıyla yaşasın, allah analı babalı büyütsün hocam. bazıları kişiler için ismin kökeni önemli olabiliyor, sadece hatırlatayım dedim :)
    benim de 1 kızım var 1 tanesi yolda, ikinciye isim düşünüyoruz..

Tabiki saygi duyarim. Allah sizinkileride anali babali buyutup bahtlarini guzel etsin insallah. Biz cok zorlandik isim icin. Norvecte yasiyoruz. Turkce karakter koyamadik. C O u ü harflerinide koyamadik. C ye k diyorlar u ya ü diyorlar o da burada u diye geciyor. Esimin adi cansu , kansü diyorlar :). Zeynep koymayida dusunduk. Bu isme brnzer yemek sosu var okulda dalga gecerler diye koyamadik. Bir tanidigin ismi musa . Cocukken dalga gecmisler hep mus diye. Fare demek burada. Isim bulmak zor yani bize :)

Edit: baba adayina onerim Kuran' dan isim koyarken iyice arastirmasi. Bircok kisi koyuyor isimleri fakat anlamlari kotu olabiliyormus. Cok karsilastim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 7 Ocak 2015; 14:32:35 >

bende kısmetse 1.5 ay sonra baba olacağım. isim olarak tek bir isim buldum ve beğendim

"yaz"

sanada hayırlısı olsun
  • Gözde yada gamze
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRealTerrorist

Clementine koy ^^

Turkcesini koysun bari Mandalina. Haha

• masal
    tuğçe
    elif
    Lina :) Yiğenimin ismi anlamıda güzel
  • http://www.anlamli-bebek-isimleri.com/naam/Emily

ben bunu koyucam şahsen ilerde olursa
  • R.Sambora kullanıcısına yanıt
    anlıyorum hocam, norveçte yaşadığınıza göre kululu musunuz yoksa :)
    türkçe isimlerin yurtdışında en çok sorun yaşayanları ilk hecesinde "i" ve "u" sesli harfi olanlar bence de. cünkü telaffuzları tamamen türkçeden bağımsız oluyor :) yurtdışında yaşıyorsanız eğer "defne" koymanız isabet olmuş çünkü evrensel bir isim sayılır. çoğu avrupa dilinde "daphne" hali mevcut sanırım.
    kurandan isim koyma meselesi de tam bir kara mizah. cennette bilmem ne kapısı, cennette bilmem ne meleği ve cennette bilmem ne çiçeği anlamlarına gelen sonsuz sayıda isim dolaşıyor şu anda piyasada. bi tanesi ceylin mesela, ingilizcedeki "jayleen" isminin türkçe okunuşuna bi anlam yakıştırmış birisi, millet balıklama atlıyor. halbuki çocuğunun adını "cenifır" koymakla "ceylin" koymak arasında zerre kadar fark yok bence :) aynı şekilde "belinay".. isim türkçe kökenli ama kuranda geçtiğini iddia edenler var. nasıl oluyo ben anlayamadım. ya da "irem" ismi. irem kuranda geçiyor tamam ama nasıl geçiyor? allaha şirk koşanların dünyada yarattıkları sahte cennet demek. şimdi çocuğuna bu ismi koyarak o cenneti yaratanlara destek mi veriyosun?? dinden çıkmaya kadar yolu var bence :) bir de aleyna ismine değinmeden geçemeyecem, çocuklarına bu adı koyan anne babaları görünce kendimi gülmekten alamıyorum.

• Nur

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.