Şimdi Ara

Kız arkadaşımla aramda oluşabileceğini düşündüğüm statü farkı hakkında tavsiyelere ihtiyacım var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
10.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim sen bu övgüven eksikliği ile ne yaparsan yap boş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: İmpreZaa xd

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız, aslında şükür ki benim ailemin de maddi durumu yerinde ancak ben onlardan para istemiyorum, kendim kazanınca rahatça davranabiliyorum o parayla çünkü. Kızın babası da çok da zengin değil aslında anne baba emekli öğretmen, abisi öğretmen yani tuzu kuru sayılmaz pek ancak ailesi "bir kızımız var onu da rahat ettirecek birine verelim" gibi bir düşüncede.
    Yanlış anlaşılacağım ama
    "bir kızımın var, onu da rahat ettirecek birine verelim" düşüncesine sahip bir aile ise gerçekten, topluma ne kadar dürüst bir birey yetiştirse de genellikle adaletsiz-şımarık bir insan yetiştirme oranları daha fazla.

Tanıdığım şımarık diyebileceğim bütün kızların aileleri bu yapıda idi ve kızı bu durumu bilip, buna göre hareket edip ve "3 evin 1 kızıyım" gibi laflar ediyorlardı.
    Ediyorlardı diyorum çünki araya mesafe koydum.

Lükse düşkünlüğünü sadece arabalara bakmasından çıkarmamız tamamen mümkün değil.
    1- Yemek yerken tercih ettiği mekanlar, kafelerde anlamsız bir makarnaya 20+ liraya vermesi.

2- Bir düğün/nişan/mezuniyet...gibi yerlere giderken her seferinde "kıyafetim yok..." diyerek yeni kıyafetlere saldırması, alması, bi giydiği 2. kez zor giymesi/giymemesi

3- Ailesinin her yaz, yaz tatiline göndermesi (inanınki çok naif dursa da çok önemli) çünki daha para kazanmadan, 1 senede birikim yapabileceği paradan fazlasını yemesi. (hekim olursa rahat kazanır)

4- Başka kızların aldığı şeyleri dillendirmesi. Düğününe gittiği kız arkadaşlarının 1 milyon fotoğrafını paylaşması. Evlilik teklifi, baby shower, zırt partisi gibi şeyleri çoğunlukla takip etmesi ve beğenmesi.

5- Lüks hayat sürenleri kıskanması....

Bunlar gibi şeyler varsa lüks düşkünlüğü vardır derim.

• Bu kız seni yorar ömrünün yarısını elinden alır bi de sonra ayrılırsınız bunlara rağmen. Hiç uğraşma oluruna bırak zaten ayrılacaksınız bu yapı farkından dolayı. "sen ileride çok başarılı olucaksın" ondan şuan sorun yok dediği şey ileride değişecek. Ya kendini freelance tercümanlık öğretmenlik ve böyle birkaç şey birden yaparak çok kazanır hale getireceksin ya da kızın üstte olduğu bu dengesizlik işi bitirecek. Erkeğin kadından çok kzandığı yerde genelde sorun olmaz. Eşit kazandıkları yerde sorun olabilir. Kızın çok kzandığı yerde %100 sorun olur. Yer geldiğinde alphalık yapamadığın zaman maddi gücünle kız zamanla seni yetersiz görecek olmuyor böyle diyecek. Daha az kazanmayı kabullenip betalığı kabul etsen yine aynı problem ne biçim erkeksin olayına çıkaracak bi gün kapıyı.

Öyle biri değil deme. Yeri gelince öyle biri olur. Sana hemen şuan 7 aylık ilişkini bitir demiyorum. Ama bazı konularda üstün, en azından eşit duruma gelmedikçe bu ilişkiye hiç mi hiç ümit bağlama.

• dostum ne üzülüyorsun, akıllı insan idare eder akılsız insan hakaret eder, akıllı hatunsa bu konuyu sıkıntı etmeyecektir, değilse zaten ağzınla kuş tutsan mutlu edemezsin.inan kadınlara yüz verilmez onlara,hep isterler hep isterler sonu yok yani. sende gittiği yere kadar git.

Orijinalden alıntı: Scath

Bunu nasıl hissettirebilriim
    Bu konu uluorta konuşulacak şeyler değil.
    Sadece şunu bil vazgeçilmek istiyorsan vazgeçmeyi bileceksin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özel üniversitenin paralı diş hekimliğinden ne bekliyorsun?
    Açar bir muayene hane günlük 2 hasta dolgu 100, kanal tedavisi + kaplama 250 TL,
    Kombi - beyaz eşya tamirciliği daha iyi bence, arıza tespiti 100, en ufak tamir 250 TL,
    Okuma derdi yok, ağız kokusu yok, muayenehane masrafı yok.

Çünkü insanlar akıl verdiklerinde genellikle kendi akıllarının en doğru çözümü sunduğunu veya en doğrularından biri olduğunu düşünürler.

Ancak her bir birey kendi tecrübelerine, yaşadıklarına veya yaşayamadıklarına göre akıl verir.

Unutma ki senin yaşadıkların, hayatın, hayata bakış açın kimseninkine bire bir benzemez. Bu hepimiz için geçerli.

Burada önemli olan senin ne hissettiğin, bu konuda ne düşündüğün. Yine en doğrusunu sen bilecek ve buna sen karar vereceksin. Ayrıca bir ilişkide (iletişimde) %50 kuralı vardır. Her iki taraf da %50 haklıdır.

Burada sevgilinin bakış açısı var, seninki var. İkinizinki de yargılanamaz.

Ben olsam ne yapardım? Kendi değerimin farkında olurdum ve kimse için bundan taviz vermezdim. Senin gibi ince düşünen biri ile beraber olduğu için o kendini şanslı hissetsin. Sen ona yetemeyeceğini düşünerek kendini şanssız hissetme.

Zaman zaten neyin ne olacağını ortaya çıkaracaktır.

Unutma... Su akar, yolunu bulur.

Kal sevgiyle.

• Ciddi özgüven sorunun var malesef. Başkalarının düşüncesi yada ne dediği seni ilgilendirmemeli.
  • ''evlenen bir tanıdığı hakkında "adam doktor kız öğretmen işe bak" tarzında bir yorum yapana dek. Ben ilk başta aramızdaki durumu ona sordum ancak" saçmalama sen ileride çok başarılı olacaksın bunun bir önemi yok" gibi bir tepki aldım, ama bilemedim ki ne kadarı doğru.''

Dostum kusura bakma ama kız sana spoiler'ı vermiş burada. Başarısız olursan şansın yok demek istemiş. Üzme kendini biri gider diğeri gelir. Hiç kimse unutulmaz değildir.

Orijinalden alıntı: kimsevar

Aranızda ki seviyeyi bilmiyorum ama baya yaş gözüküyor bu durum söyleyim sana. Eğer olurda güzel bir iş bulursa. Arkadaşım 60bin alıyor örnek. Hızına yetişemezsin öğretmen maaşı ile. O yurt dışı-içi gezer arkadaşları ile sende bakarsın arkasından yada dersin benim masrafları da çek aşkım.Seviyenizi bilmiyorum derken buydu. ama her dişçide bu kadar kazanacak değil. Bence akışına bırak, her b.ku kafana takma anın tanını çıkar.
    60 bin aylik mi?

• Dostum selam, henüz bu düşünceye kapılmak için çok erken kanımca. Çünkü İstanbul'a yeni gelmiş, henüz gozu yavas yavas acılıyor. Gordukce goruyor ve imrenmeye arzusu gelişiyor farkında olmadan. Sen ilişkini sürdürmeye devam et. Zamanla ya senden yavas yavas kopacak ya da her noktasıyla sana tutunacak. Ayrıca iş ve okul kısmını sakın dusunme, dusuncen kendine yaptıgın psikolojik baskıyla alakalı. Gerçekten zaman gösterecek sana herşeyi. Oldugun gibi davranmaya devam et, fazla bişeyler gosterip ya da alıp gozunu boyama kızın, durduk yere kaybedersin. Yola devam, okulu bitimine yakın dediklerimi yasarsın. Ya hep ya hiç gibi bir şey olacak. Sonucunu kotu olursa da uzulme, yapacak bir şey yok ;)

• Burada paylasmak yerine kiz arkadasinizla acik acik konusssaniz daha mantıklı. Evlilikte uyum meslekten ziyade kişilikle orantılı. İki kadın doktor tanıyorum. İkisi de sanayi esnafi ile evli uzun yıllardır. Biri arabasini tamir ettirirken tanışmış. Diğerinin kocası lastik bayi, onlarin nasıl tanistigini bilmiyorum.

• Abi şu elalem ne der modundan vazgeçin BKM nin filmi vardı skeç koydular filme kız mezuniyet balosuna gidecekti elbisesinden kavalyesine mahallede halı sahada ki Şahin abi bile karışmıştı yani Zeynep baş roldü hatta o filmin en iyi skecidir bence.

Sen kendi kendine senaryo yazmışsın olabilir mi olabilir ama uzun vade de kısa vade için boş muhabbet gibi bir şey yapmışsın kız arkadaşın daha tuhaf kendiyle çelişmiş o da boş muhabet yapmış şunu dicem bi kadın seni her türlü kabul ediyorsa o kadınla evlenirsin ya da ilişkin uzun sürer lakin etmeyip daha fazlasını istiyorsa o iş yaş abi ben sizi anlamıyorum kendinize güveniniz mi yok Ayşe gider Fatma gelir hayatınızın merkezine koymayın şu kadınları aynı şey kadın içinde geçerli zengin erkek bulayım rahat edeyim bu memur ol aylık 5 kağıt al etliye sütlüye karışma kafası geçin abi ülke zaten kötü durumda evlilik sevgililik sex falan geçin bunları daha önemli şeyler var.

• 7 ay çok kısa süre , bi kaç sene rölantide götürmeye bak , canını sıkan durum olursa şutla . 3 kuruş kazanırsın kafan rahat yaşarsın ama gün gelir ben senden çok kazanıyorum lafına gelirse koca bir hiç olur .
    Tamron Di LD 90mm F2.8 Macro || Tamron 70-300 Di LD Macro || Sigma 28mm F1.8 EX Asp. MACRO
    Helios 77M-4 50mm F1.8 || Porst MC 135mm F1.8
  • Bu tür bir durumda kadının erkeğin durumunu nasıl yorumladığı çok önemli. Eğer erkeğimin düzgün bir işi var. Ortalama bir maaş eve getirecek, beni seviyor, bana saygı duyuyor vs diye düşünmesi farklı bir durum.

Ama erkeği illa kendiyle aynı veya daha fazla kazanan, istekleri fazlaca vs ise farklı bir durum.

Sizinki B'ye giriyor gibi. Ufak tefek doneler yakalamışsınız. İleride problem olabilecek hususlar bunlar. Sadece sevmek yetmez, erkeğe, insana, ilişkiye verdiği değer, hayattan beklentileri çok önemli. En ufak bir zorlukta sizi bırakabilir. Kavgalarda ekonomik olarak sizi ezebilir. Size zor gelir sonra.
    Beklentisi fazla olmayan, sizi olduğu gibi kabul edebilecek birine bakın.
    Yoksa ileride çok sıkıntı çekersiniz.

Bir kadın kocasını sevmeli, onun kanatlarının altına girmeli, ona güvenmeli, saygı duymalı, değer vermelidir. (Aynısı erkek için de geçerli)
    Villam olsun, son model lüks arabam olsun, cebimde iyi param olsun, olsun olsun diyenden kaç kaç....

• Hocam psikolojik olarak bak burası önemli iş maaş falan önemli değil sen ezik psikolojisşne girersen kzıın yanında o zaman kaybedersin. Hemen bu kafadan çık senin işinde de ingilizce bilen lojistik elemanı 3 4 rahat kazanır şansına. Dişiçi de 5 alır en fazla 6 o kadar fark yok yani. Sen sadece iyi kovala. İlişkide de dediğim gibi ezik moduna girersen kızı kaçırırsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.