Şimdi Ara

Kitap yaZmayı düşünüyorum (yaş 15)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Son zamanlarda kafama takıldı. Hergün boş vaktim oluyor ve bu vakti birşey ile doldurmam lazım. Hikaye/roman tarzında kitap yazmayı düşünüyorum. İnternetten araştırdığım kadarıyla maliyeti 1000 kitap için 4000 lira falan mış sanırım. (400-500 sayfa arası yazabilirim)
    Amacım para kazanmak değil. Kitabı yazmaya başlarsam aynı anda o kitapla (kitap serisi ile) ilgili bir site açıp bilgilendirici yazılar , resimler va hazırlamyı düşünüyorum.
    Dediğim gibi parads gözüm yok ailemin maddi durumu gayet iyi . Eğer olurda kitap tutarsa ve para kazanırsam bunu 2. Kitabı yazmada kullanırım.
    Siz ne diyorsunuz arkadaşlar sizce yapabilir miyim aklımda değişik planlar var. Piyasadaki bilindik hikaye/roman kitaplarından biraz farklı bir biçimde yazacagım. (En azından şimdilik planım öyle)

Görüşlerinizi almak istedim. Kitap yazan vardır belki aramızda.
    Cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler.

Not: bu arada izmir de oturuyorum eğer olur da yazarsam baskı için hangi yayınevi , ajansı önerirsiniz . İlk kitabım olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Küçük arkadaşım, şimdi beni dinle.

Öncelikle kitap yazma fikrini 5-10 seneliğine rafa kaldır.
    Biliyorum aklında onlarca farklı senaryo var, bunlardan sana en hoş gelenini seç ve bir hikaye yazmaya başla.
    Bu hikayeye, diğer kitaplardan okuduğun; olayları, karakterleri vs. de katmaya çalış. Onları bir de kendi kaleminden gör.
    Bir not defteri edin, ve okulda, sokakta, aklına gelen her yerde aklına gelen her şeyi bot al. İlham al. Yaratıcı ol. Hayal kur.
    Yazar olmak/Yazı yazma ile ilgili eline geçen her şeyi oku. Hatta öncelikle Stephen King 'Yazma Sanatı'ndan başla. Sonra araştırıp bulursun.
    Ve de gözlerin ağrıyana kadar kitap oku, her gün.

Bunlar benim tavsiyelerim, son olarak dinlemeni de tavsiye ederim.
    Türkiye'nin yeni yazarlara ihtiyacı var. Hatta direkt olarak yazara ihtiyacı var. Yenisine filan değil..
    Şans ve kelimeler seninle olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Küçük arkadaşım, şimdi beni dinle.

Biliyorum aklında onlarca farklı senaryo var, bunlardan sana en hoş gelenini seç ve bir hikaye yazmaya başla.
    Bu hikayeye, diğer kitaplardan okuduğun; olayları, karakterleri vs. de katmaya çalış. Onları bir de kendi kaleminden gör.
    Bir not defteri edin, ve okulda, sokakta, aklına gelen her yerde aklına gelen her şeyi bot al. İlham al. Yaratıcı ol. Hayal kur.
    Yazar olmak/Yazı yazma ile ilgili eline geçen her şeyi oku. Hatta öncelikle Stephen King 'Yazma Sanatı'ndan başla. Sonra araştırıp bulursun.

Türkiye'nin yeni yazarlara ihtiyacı var. Hatta direkt olarak yazara ihtiyacı var. Yenisine filan değil..

Cevabınız için çok teşekkürler. O halde kitap işini üniversite zamanına bırakayım. Şimdi hobi olarak hikaye yazayım.
    Not defteri işini bende düşünüyordum.
    Teşekkürler değerli yorumunuz için :)

• Yukarıda arkadaşın dediği gibi şuanlık ertele. Hepimiz o yaşta yazar olmak istiyorduk. Şuanlık kısa şeyler yaz. Ayrıca ailenin durumu iyise kitabı yazdığında iyi bir yayın eviyle anlaş. Çok paranız gidebilir ama iyi reklamla hem kitabın tanınır hemde diğer kitapta zararı karşılarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Yukarıda arkadaşın dediği gibi şuanlık ertele. Hepimiz o yaşta yazar olmak istiyorduk. Şuanlık kısa şeyler yaz. Ayrıca ailenin durumu iyise kitabı yazdığında iyi bir yayın eviyle anlaş. Çok paranız gidebilir ama iyi reklamla hem kitabın tanınır hemde diğer kitapta zararı karşılarsınız.

+1
    Kendin için yaz... Hobi olur.
  • Kendini geliştir. Kitap oku öncelikle her gün.
  • Gün geçmiyor ki bir arkadaşımız daha kitap yazmaya heves etmesin. Arkadaşlara aynen katılıyorum. Kitap oku ve deneme, öykü gibi seni yetiştirecek tarzlarla başla. Belki internetten öykü yarışmalarını takip edip onlara katılabilirsin. Çok umut bağlamazsan, sadece seni yazmaya teşvik edecek bir girişim yapmış olursun. Doğru olan da bu olur kardeşim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okuduğun kitapların ve yazarların sayısını arttir. Daha cok deneyim kazan sonra ilerki senelerde kitap yazmaya cok hevesliysen başla.

• Bak yukarıda bir arkadaş kendin için yaz demiş. Şimdilik en güzel yapılacak şey bu bence. Kendini geliştirince ileride belki bunları düşünürsün.

• şuan ne kadardır okuyorsun bilmiyorum ama yazmak kurgulamak çok kolay birşey değil onun için biraz beklemeni öneririm onun dışında kitap okumaya devam et yazarların yazdıkları şeylere dikkat et bu arada bi hevesle böyle bir fikrin varsa hemen yazma herkese ilk başlar da olur bende mi yazsam acaba diyen çok var
  • wattpad diye bir yer var bilmiyosundur diye söylüyorum oraya bakabilirsin millet aklındakileri yazıyor paylaşıyor felan bak istersen
  • Şimdilik wattpad'de takıl.
  • Hm Ok kullanıcısına yanıt
    Kitap çıkartıyor olman illa ki ortaya profesyonel yahut hatasız şeyler koymanı gerektirmiyor. Bana kalırsa ne kadar erken pişersen o kadar iyi. Velhasıl ortaya başkalarının okumasına değer bir şeyler çıkarttığına/çıkartacağına inanıyorsan fikrinden dönme kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GencYazar -- 26 Mayıs 2014; 0:46:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: illegalf

Bence yazmaya başla bittikten sonra A4'e çıktısını al ve ciltlet hem çok ucuz bir yöntem bu. 20-30 tl tutar en fazla. Bu sayede 10 yıl sonraya bırakacağın somut bir şey olur. Söylediğimi düşün derim.

Gayet güzel fikirmiş hocam teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Küçük arkadaşım, şimdi beni dinle.

+1

• Yaz yaz forumda kitap yazanların sayısı bini geçmiştir herhalde sende yaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lugat47

Yaz yaz forumda kitap yazanların sayısı bini geçmiştir herhalde sende yaz

Daha itici bi yorum yapılamazdı herhalde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hm Ok kullanıcısına yanıt
    Biraz okuyup gelişelim hocam öyle her heveslenen yazsa iyi mi olur her okuyucunun aklında senaryolar var ama önce iyi bir okuyucu olmalı ondan sonra kendimizi yazmaya yeterli görüyorsak kitaba başlamalıyız.Saygılarımla
  • Bence okur olarak devam et. 5-10 sene.

• Kardeşim 15 yaşında bu düşüncelerde olman çok güzel ama yaşın biraz küçük üniversiteni oku ondan sonra karar verirsin hem daha kaliteli kitaplar yazabilirsin :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.