Şimdi Ara

KİTAP YAZDIM-TELİF HAKKINI NASIL ALABİLİRİM-YAZILAN KİTABA TELİF HAKKI ALMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok sorulan bu sorulara cevap vermek istedim.

Yazdığınız eseri kağıda döküp (word ile yazdıysanız) çıkış alacaksınız, 300 sayfalık bir eser yazdınız diyelim ki, hepsini arka arkaya getiriyorsunuz, özenli bir dosya yapıyorsunuz. Bunun akabinde notere gidip eserin size ait olduğunu belgelendiriyorsunuz. Bunun peşine fotokopi çektirerek eserinizin bir nüsnasını oluşturuyorsunuz ve PTT ye giderek eserinizi özenle paketledikten sonra taahhütlü posta olarak kendinize gönderiyor ve bu paketi asla açmıyorsunuz.

Yayınevlerine gönderdiğiniz kopyalar (eserinizin kopyası) incelendikten sonra olumlu veya olumsuz olarak size bildiriliyor.

Birden fazla çıktıya ihtiyacınız olacaksa (birkaç yayınevine gönderecekseniz) birinci yayınevinden cevap almadan ikincisine göndermeyiniz.

Noterden alınacak damgaların ücreti hakkında güncel bilgi sahibi değilim.

Noter, eserin size ait olduğuna dair damgasını vuracak ve size bir tutanak verecek. PTT makbuzu, (taahhütlü posta makbuzu), noter damgaları ve eserin paketli halde sizde duran aslı elinizde kanıt olarak bulunmaktadır. (eserin çalınması durumunda kullanabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 8 Mart 2015; 17:34:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kitabın Telif Hakkını Nasıl Alırsın?

Giriş: Edebi eserini korumak ve yasal haklarını güvence altına almak amacıyla telif hakkı almak son derece önemlidir. Bu makale, bir kitaba telif hakkı almanın sürecini adım adım açıklayarak sana yol gösterecektir.

Telif Hakkı Nedir? Telif hakkı, orijinal edebi, sanatsal veya müzikal eserlere yasal koruma sağlayan bir yasal haktır. Telif hakları, eserin yaratıcısına eserini çoğaltma, dağıtma, uyarlama ve kamuya açıkça gerçekleştirme hakkı verir.

Kitap Telif Hakkı Nasıl Alınır? Türkiye'de kitap telif hakkı almak için aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Eserini Yarat: Orijinal bir edebi eser yaz.
    • Eserini Tescil Ettir (İsteğe Bağlı): Türkiye'de kitap telif hakkı tescili zorunlu değildir, ancak eserin tescil ettirilmesi ek koruma sağlayabilir. Tescil için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurabilirsin.
    • Noterden Tasdik Ettir: Noterden, kitabının tasdikli bir kopyasını alarak eserin orijinalliğini ve yaratma tarihini kanıtlayabilirsin.
    • ISBN Al: Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN), kitabını benzersiz bir şekilde tanımlayan bir numaradır. Yayınevlerinden veya Uluslararası ISBN Ajansı'ndan ISBN alabilirsin.

Diğer Önemli Bilgiler:

• Telif hakkı otomatik olarak eser yaratıldığında oluşur, ancak tescil ettirmek veya noter tasdiki almak ek koruma sağlar.
    • Telif hakkı, genellikle eserin yaratıcısının veya mirasçılarının ömrü boyunca ve ölümünden sonra 70 yıl boyunca geçerlidir.
    • Telif hakkı, eserin fikri içeriğini korur, ancak fiziksel kopya veya ifade biçimini korumayacaktır.

Sonuç: Kitabın telif hakkını almak, eserin yasal korunmasını sağlamak ve haklarını güvence altına almak için hayati önem taşır. Yukarıda açıklanan adımları izleyerek, kitabın için telif hakkı alabilir ve eserini izinsiz kullanımlardan koruyabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • noter ücretleri önemli tabi...
  • Yararlı bi bilgi, kitap yazmayı düşünen biri olarak, şayet yazarsam ilerde çok işime yarayacak.

Yalnız arkalı önlümü yazdıracağız onu merak ettim :D
  • Noter tarihiyle birlikte tasdik ettikten sonra kargo işine gerek olmaz herhalde, başka bir konuda notere gitmek istemiyorsanız kendinize yollayın ve paketi açmayın, böylelikle tarihi ispatlayabilirsiniz denmişti galiba.
  • Geçen gün ben açmıştım böyle bir konuyu.Konu çözüldü sizlerede bilgilerimi aktarayım.Ne notere ne postaneye gidiyorsunuz.Eğer illa notere gideceğim derseniz cebinizde bolca bir para olsun.Yapmanız gereken yazdığınız eserin bir çıktısını almak Telif Hakları Genel Müdürlüğünün verdiği iban numarasını 99 lira yatırıp eser ve dekontunuz başvuru yaptıktan sonra yollamak.2 Hafta içinde eseriniz tescillendikten sonra size geri gönderiliyor.
  • despot04 D kullanıcısına yanıt
    Konuyu biraz açar mısınız? Ayrıca bir kaynak verir misiniz?

Birkaç link:

http://www.telifhaklari.gov.tr/ana/sayfa.asp?id=390
    http://www.telifhaklari.gov.tr/ana/sayfa.asp?id=395

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 11 Mart 2015; 16:17:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Konuyu biraz açar mısınız? Ayrıca bir kaynak verir misiniz?

Birkaç link:

http://www.telifhaklari.gov.tr/ana/sayfa.asp?id=390
    http://www.telifhaklari.gov.tr/ana/sayfa.asp?id=395

Herşey verdiğin linklerde açıklanıyor son maddeye Telif Hakları Genel müdürlüğüne girip isteğe bağlı tescil yapacaklar.Orada pdf dosyası olarak neler yapılması gerektiği açıklanıyor.Sakın Tescil yaptırmadan hiç bir yayınevine dosyanızı göndermeyin. Bir çok kişiyle tanıştım piyasadaki kitapları gösterdiler. Taslaklarını yolladılar sonra bildiğiniz bir kaç paragraf değiştirilip yayınlanmış.Hukuki açıdan hiçbir şey yapamamışlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu wattpad kitap yazma işine ne diyorsunuz ? Ben orada bir hikaye yazıyorum. Telif haklarını kısıtlayarak tüm haklar saklıdır yapık.
  • Kitabı mailine at. Daha hesaplı ve tarihi değiştirilemez. Google, Microsoft, Yahoo ya da Yandex kitabınızı çalmak için tarih değişikliği yapmazsa tabii

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.