Şimdi Ara

Kitap tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kurumdaki bilgisayar ağlarının işleyişi hakkında hangi tür kitapları okumalıyım, ben görüntülü eğitim setleri edindim, windows server 2008 mesela. bu benim işime yarar mı. kitap olarak ne önerirsiniz, bilgisayar ağlarını öğrenmek açısından..

ayrıca windows 7.yi daha derinlemesine anlatan bir kaynak kitap önerirseniz sevinirim. yani biraz daha ileri seviyede öğrenmek için. saygılar.

• İngilizce biliyorsanız yabancı kaynakları tavsiye ederim. Ağ yapılarını kendi başınıza öğrenecekseniz eğer önce basit ağ yapılarını öğrenin sonra TCP/IP yapısını biraz öğrenmeyi deneyin. Server 2008 için bilgisayarınıza sanal bir işletim sistemi kurun virtualbox veya vmware olabilir bunun üzerine aynı anda birden fazla işletim sistemi kurabilir (birine server işletim sistemi diğerine 7 veya xp olabilir) bunları fiziksel olarak bağlıymış gibi ağ kurulumu, yönetimi yapabilirsiniz. Bu şekilde uygulamalı yapacağınız eğitim sizin sistemi daha iyi anlamanızı sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

İngilizce biliyorsanız yabancı kaynakları tavsiye ederim. Ağ yapılarını kendi başınıza öğrenecekseniz eğer önce basit ağ yapılarını öğrenin sonra TCP/IP yapısını biraz öğrenmeyi deneyin. Server 2008 için bilgisayarınıza sanal bir işletim sistemi kurun virtualbox veya vmware olabilir bunun üzerine aynı anda birden fazla işletim sistemi kurabilir (birine server işletim sistemi diğerine 7 veya xp olabilir) bunları fiziksel olarak bağlıymış gibi ağ kurulumu, yönetimi yapabilirsiniz. Bu şekilde uygulamalı yapacağınız eğitim sizin sistemi daha iyi anlamanızı sağlar.

Wmware programı ile birden fazla b.sayar varmış gibi ağ bağlantısı yapabiliyor muyum. bir de ağ bağlantısı yaparken sadece diğer b.sayarın içine girip dosyalarını görmeyi mi becermeliyim, ağ bağlantısı ile başka neler yapabilirim.

• Evet yapabilirsiniz.
  • D&R'in web sitesinde bilgisayar bolumune girerseniz yeterince kaynak bulacaksinizdir. Tabi gittigidiyor'da da bolca cesit mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki arkadaşlar bu ağ işinde network yönetim işinde öğrenilmesi gereken olay nedir, yani hangi seviyeye gelmem lazım, neyi bilirsem neyi öğrenirsem aranan eleman olurum.
  • Ceo optimizasyon'u iyi olanlar su siralar altin degerinde. Ilgi alaniniz mi orasini bilemem tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmcelebi

Ceo optimizasyon'u iyi olanlar su siralar altin degerinde. Ilgi alaniniz mi orasini bilemem tabi.

Dostum ceo optimizasyonu için hangi kaynağa bakmalıyım, elimde server 2008 eğitim seti var, ayrıca msce eğitim seti var, ama şuursuzca takip ediyorum, ne hedefliyorum ne öğrenmem lazım bilmiyorum, dns server ile çalışan bir kamu kurumundaki tüm bilgisayar ağlarına hakim olmak istiyorum, windowsu kurup formatlamakla bitmiyomuş bu iş, yoksa adamların ellerinde zaten hazır kurulum cdleri var kurdular mı her şey hazır geliyor, mühim olan ağ bilgisi, binada büyük bir switch filan var bu switch hakkında en azından temel bilgiler edinmek istiyorum. bulunduğum şehirde bununla ilgili tek bir kurs yok malesef. varsa yoksa b.sayar işletmenliği ve b.sayarlı muhasebe o kadar.

• Dostum bahsettigin seyler kitaptan tek basina ogrenilcek seyler degil. Mutlaka iyi bir egitim ve sertifika alman lazim. Istanbul'da Bilge Adam var bu egitim isinde cok iyiler ve seni yeterli bulurlarsa anlasmali olduklari sirketlerde calismani sagliyorlar. (Google, microsoft vb) gibi. Ayrica ingilizcenin cok iyi olmasi lazim. Saygilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmcelebi

Dostum bahsettigin seyler kitaptan tek basina ogrenilcek seyler degil. Mutlaka iyi bir egitim ve sertifika alman lazim. Istanbul'da Bilge Adam var bu egitim isinde cok iyiler ve seni yeterli bulurlarsa anlasmali olduklari sirketlerde calismani sagliyorlar. (Google, microsoft vb) gibi. Ayrica ingilizcenin cok iyi olmasi lazim. Saygilar.

ben kitapçıları bi dolaşayım bari ya. ben öyle derinlemesine bilmesem de olurdu ya, sorulduğunda anlayacak kadar bişeyler bilsem yeter
  • Sen bilirsin, iyi calismalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmcelebi -- 24 Ekim 2012; 20:01:22 >
  • Sahafları dolaş istersen hocam oralarda söylediğine uygun kitaplar olacaktır.
  • Daha yolun başındasınız. Size başlangıç için bir kitap önereyim ben de bu kitap ile öğrenmeye başlamıştım. Biraz eski kalabilir ama yeni versiyonu belki çıkmıştır. "NETWORK Bilgisayar ağlarının temelleri Barry Press-Marcia Press " Çeviri bir kitaptır. İlk network ile ilgili temel ve anlaşılır bir kitap aradığımda bu kitabı bulmuştum.
    Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi uygulama yapmadan bu işi öğrenemezsiniz, sisteminize bir virtualbox kurun üzerine iki işletim sistemi ve bunları uygulamalı olarak birbirine bağlayıp, dosya paylaşımı vs. uygulayın.
  • quote:

Daha yolun başındasınız. Size başlangıç için bir kitap önereyim ben de bu kitap ile öğrenmeye başlamıştım. Biraz eski kalabilir ama yeni versiyonu belki çıkmıştır. "NETWORK Bilgisayar ağlarının temelleri Barry Press-Marcia Press " Çeviri bir kitaptır. İlk network ile ilgili temel ve anlaşılır bir kitap aradığımda bu kitabı bulmuştum.
    Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi uygulama yapmadan bu işi öğrenemezsiniz, sisteminize bir virtualbox kurun üzerine iki işletim sistemi ve bunları uygulamalı olarak birbirine bağlayıp, dosya paylaşımı vs. uygulayın.

Dostum teşekkür ederim cevap için. Belirttiğiniz kitabı hemen araştırıcam..

Peki benim elimdeki windows 2008 server görsel eğitim seti bu konuda ne kadar yardımcı olur, ayrıca msce görsel eğitim seti de edindim. bunları izleyerek bi yere varabilir miyim. yani bilgisayardan uzak biri değilim ama bu ağların mantığını tam anlayamıyorum, bunu geliştirmem lazım.

Virtual box dediğiniz şey wmvare gibi bişey mi, ben bu virtual boxa hem windows hem linux üç beş tane işletim sistemi kurabilir miyim..

Son olarak yukarda da belirttiğim gibi, ağ paylaşımı deyince sadece dosya paylaşımını yapmam yeterli oluyor mu, bu sanal işletim sistemleri arasında başka ne yapmam gerekir, sırf dosya paylaştırmak için mi öğrencez bunca bilgiyi.

• Çok aceleci davranmayın öncelikle. Bu hemen bir kaç günde öğrenebileceğiniz bir bilgi değil.

Sistemi önce temellerini öğrenmeye çalışın, önce size çok sıkıcı ve ben neden bunları okumak zorundayım dedirtecektir. Konularda ilerledikçe herşeyin bir mantığı olduğunu anlayacaksınız.

Bahsettiğim virtualbox, vmware benzeri ücretsiz bir programdır. Bilgisayarınızın kapasitesine bağlı olarak (işlemci ,RAM ve yeterli HDD ) çok sayıda işletim sistemi yükleyebilirsiniz.

Bahsettiğiniz görsel eğitim setlerini izleyerek evet biryerlere varabilirsiniz ama önce temellerini bir kavramaya çalışın.

İki veya daha fazla bilgisayar birbirine nasıl bağlıdır? Gerekli donanımlar nelerdir? IP adresi ne demektir? Ağ geçidi ne demektir? DNS ne demektir? vb. gibi soruların cevaplarını öğrenin. Bunları öğrendikten sonra adım adım gidin. Yürümeyi öğrenmemiş bir çocuktan hemen koşmasını ve hatta birinci olmasını istemeyin...

Bu işler zamanla ve sabırla olur. Elbette kendi başınıza birşeyler öğrenebilirsiniz. Siz çalışın, araştırın sonra takıldığınız yerde sorun. Hiç başlamadan da herşeyi size hazır olarak öğretilmesini beklemeyin.

Benim tavsiyelerim bunlar gerisi size kalmış.

İyi bayramlar dilerim.

• quote:

Çok aceleci davranmayın öncelikle. Bu hemen bir kaç günde öğrenebileceğiniz bir bilgi değil.

Sistemi önce temellerini öğrenmeye çalışın, önce size çok sıkıcı ve ben neden bunları okumak zorundayım dedirtecektir. Konularda ilerledikçe herşeyin bir mantığı olduğunu anlayacaksınız.

Bahsettiğim virtualbox, vmware benzeri ücretsiz bir programdır. Bilgisayarınızın kapasitesine bağlı olarak (işlemci ,RAM ve yeterli HDD ) çok sayıda işletim sistemi yükleyebilirsiniz.

Bahsettiğiniz görsel eğitim setlerini izleyerek evet biryerlere varabilirsiniz ama önce temellerini bir kavramaya çalışın.

İki veya daha fazla bilgisayar birbirine nasıl bağlıdır? Gerekli donanımlar nelerdir? IP adresi ne demektir? Ağ geçidi ne demektir? DNS ne demektir? vb. gibi soruların cevaplarını öğrenin. Bunları öğrendikten sonra adım adım gidin. Yürümeyi öğrenmemiş bir çocuktan hemen koşmasını ve hatta birinci olmasını istemeyin...

Bu işler zamanla ve sabırla olur. Elbette kendi başınıza birşeyler öğrenebilirsiniz. Siz çalışın, araştırın sonra takıldığınız yerde sorun. Hiç başlamadan da herşeyi size hazır olarak öğretilmesini beklemeyin.

Benim tavsiyelerim bunlar gerisi size kalmış.

İyi bayramlar dilerim.

Dostum temel olarak en iyi bu işi anlatan kitap tavsiyen başka var mı.. Yukarda bir iki tavsiye vardı ama daha anlaşılır, başka güncel bir kitap tavsiyen varsa alabilirim. saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.