Şimdi Ara

Kitap Serileri,Tavsiyeleri,Arayışlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
3
Favori
5.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bu foruma sadece bunun için üye oldum desem yalan olmaz.Ama sanırım burda daha çok vaktim olucak.

Ben 3-4 ay öncesine kadar eline kitap almayan bi adamdım.Ya o zamana kadar toplasan en fazla 3 kitap okumuşumdur adam gibi. Ama sonra yapacak bişey kalmayınca kafama dank etti ve kitap okumaya karar verdim.

İlk olarak Haliçte Yaşayan Simonlar'ı okudum.Daha sonra Olasılıksız'ı.Ve en son da Grange'ın son kitabı ' ölü ruhlar ormanı' nı okudum.Daha doğrusu bi 30 sayfası kaldı.yani biticek.Ama ben biter bitmez yeni bir kitaba başlamak istiyorum ve kararsız kaldım.

Benim kendi tercihim genellikle böyle bir olaya sardım mı tam sarmak. Örnek Kitap + Film + Oyun .. Mesela yüzüklerin efendisi bu 3ünü yapabileceğim bişey.Ama sırasının aynen yazdığım gibi olaması gerçekten de iyi olurdu.Yani ilk önce kitap serisini sonra film serisini sonra da oyununu bitirmek.Malesef Yüzük'de böyle bi hata yaptım ve direk salak gibi filmlerini izledim ve kitaplarından hiçbirini okumadım ve tabii ki oyunlarını da bitirdim.

İnternetten biraz araştırmama göre Kara Kule-Stephen King varmış.Ve filmi de çıkıcakmış bi kaç seneye. Bunun da 7 kitabı var.
    Bir yandan da aklım yüzüklerin efendisinde kalıyor.Ama filmlerini izledikten sonra oyunlarını oynadıktan sonra kitapları pek sarmaz gibime geliyor.Ayrıca şu serinin tam sırasını bilen hiç birine de rastlamadım herkes farklı bişey söylüyor.Kitapların yayınlanış tarihine göre bile bi sıralama bulamadım.

Yani anlıyacağınız ya Kara Kule ya da yüzüklerin efendisi olayını yapıcam.Ama yok aga sen onları bırak böyle bişey var eminim seni de sarar diyeceğiniz böyle bişey varsa tekliflere açığım.İyi forumlar...

• benim tavsiye edeceğim 2 tane seri var 1 i ve en iyisi bence Harry Potter serisi 2. Si de alacakaranlık serisi çoğu insan okumadığı için alacakaranlığı tamamen romantik sanıyo ama kitap gerçekten çok güzel çok da heyecanlı bi kitap bu iki seriyi kesinlikle okumanızı tavsiye ederim...
  • Aynen alacakaranlık böyle daha çok kız kitabı filan gibi diyolar o yüzden pek ilgimi çekmedi.Ayrıca Harry Potter'ın tüm serisini izlediğim için kitapları çok da ilgi çekici gelmiyo.Ama yüzüklerin filmleri dışında da kitapları var.ne bilim o daha iyi sanki :D
  • Yeni yeni kitap okumaya başlamışsan seni sıkmayacak romanları okuman lazım.

5 tane önereyim sana mutlaka oku bunları.

1-Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna
    2-Ahmet Mithat Efendi- felatun bey ile rakım efendi
    3-Johann Wolfgang von Goethe-Genç Werther'in Acıları
    4-Tolstoy-Çocukluk,Delikanlılık,Gençlik
    5-Dostoyevski-Kumarbaz

Bunları rahatça sıkılmadan okuyabilirsin.Daha sonra klasiklere yönelmeni tavsiye ederim.
  • Don Kişot ve Monte Cristo Kontu kitaplarınada kesinlikle bakman lazım.
  • Tek bir kitap söylemek olmaz
    Klasiklerden
    -ALEXANDRE DUMAS:ÜÇ SİLAHŞÖRLER,SİYAH LALE
    -TOLSTOY:ANNA KARENİNA,SAVAŞ VE BARIŞ,DİRİLİŞ,HACI MURAT
    -DOSTOYEVSKİ:BUDALA,KUMARBAZ
    -GOETHE:FAUST
    -VICTOR HUGO:NOTRE-DAME'IN KAMBURU,SEFİLLER
    -ERNEST HEMİNGWAY:ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR,GÜNEŞ GENE DOĞAR,VARLIK VE YOKLUK
    -STENDHAL:KIRMIZI VE SİYAH
    -BALZAC:VADİDEKİ ZAMBAK
    -CHARLES DICKENS:BÜYÜK UMUTLAR,İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ
    -JOHN STEINBECK:FARELER VE İNSANLAR
    -JANE AUSTEN:AŞK VE GURUR
    -JULES VERNE: ŞAHSEN ÖNERİRİM,ZAMANININ ÇOK ÖTESİNDE BİR BİLİMKURGU.
    GELELİM BU YÜZYIL YAZARLARINA;
    POLİSİYE:
    -LAWRENCE BLOCK:Bernie Rhodenbarr Maceraları(Başkarakteri BİR HIRSIZ olan polisiye)
    :Matthew Scudder Maceraları(eski polis,yeni dedektif olan polisiye seri, ama kasvetli bir havası var)
    -JOHN HARVEY
    -MICKEY SPILLANE:MIKE HAMMER SERİSİ
    -PATRICIA HIGHSMITH:MR RIPLEY SERİSİ
    -J.C. GRANGE
    -MICHAEL CONNELY:HARRY BOSCH SERİSİ
    MACERA-BİLİMKURGU-GERİLİM-FANTASTİK ROMANLARINA BAKARSAK;
    -J.R.R TOLKIEN:HOBBİT VE YÜZÜKLERİN EFENDİSİ SERİSİ
    -J.K ROWLING:HARRY POTTER SERİSİ
    -DAN BROWN:ROBERT LANGDON SERİSİ
    -GREGG LOOMIS:AVUKAT LANG REILLY SERİSİ(YAZAR KARAKTERİ DAHA FAZLA MACERAYA SOKARAK DAN BROWN TARZI KONULARA EL ATMIŞ)
    -STUART WOODS:STONE BARRINGTON SERİSİ(YİNE BİR AVUKAT FAKAT HEM AKSİYON HEM EĞLENCE SÜPER.)
    -ROBERT CRAIS:ELVIS COLE VE JOE PIKE SERİSİ(İKİ SERT PARALI ASKER,ŞİMDİ ÖZEL DEDEKTİFLER)
    -JOHN GRISHAM(BU YAZAR DA ÇOK GÜZEL HUKUK-GERİLİM TARZINDA KİTAPLAR YAZMIŞ, BİRÇOĞUNUNDA FİLMİ ÇEKİLMİŞ.JOHN CUSACK IN OYNADIĞI JÜRİ VE TOM CRUISE UN OYNADIĞI ŞİRKET ADLI FİLM.)
    -ROBERT LUDLUM:JASON BOURNE SERİSİ(FİLMLERİN ESİN KAYNAĞI BU KİTAPLAR?
    -MARIO PUZO: BABA(ÜNLÜ GODFATHER FİLMİNİN UYARLANDIĞI KİTAP Kİ BENCE FİLMDEN DAHA GÜZEL),OMERTA,AİLE
    -JONATHAN KELLERMAN: DR ALEX DELAWARE SERİSİ(ASLINDA BU SERİ POLİSİYE SAYILIR.)
    -JOSEPH FINDER
    -ELMORE LEONARD
    -LORENZO CARCETERRA: GANGSTER, KARDEŞ GİBİYDİLER
    -JEFF LINDSAY: DEXTER SERİSİ(DİZİSİ OLAN)
    -ROBIN COOK(BAŞ KARAKTERLERİ DOKTOR OLDUĞU BİR POLİSİYE SERİ)
    -SCOTT MARIANI: SİMYACININ SIRRI( INDIANA JONES VE DAN BROWN'UN MEŞHUR KARAKTERİ ROBERT LANGDON 'UN KARIŞIMI BİR KARAKTER, AKSİYON VE GİZEM İSTEYENLER İÇİN BİREBİR.)
    -JEFFREY ARCHER: SAHTEKAR,KADE ORTAKLARI
    -NELSON DEMILLE:GENERALİN KIZI(BUNUN FİLMİNİDE ÇEKTİLER,JOHN TRAVOLTA BİR ASKERİ POLİSİ OYNUYOR.),SON UÇUŞ
    -LEE CHILD: JACK REACHER SERİSİ(ESKİ ASKER, BENCE SÜPER BİR SERİ.)
    -PETER JAMES:ÖLÜM KADAR BASİT,ÖLÜME BAKMAK(GÜZEL POLİSİYEDİR)
    -STIEG LARSSON:MICHAEL BLOMKVİST SERİSİ
    ŞİMDİLİK BU KADAR YETER SANIRIM

• Harry Potter
    Lord of the Rings
    Alacakaranlık olabilir.
    Bi de okumadım ama Robert Ludlum'un bi üçlemesinin de filmi çekilmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LEGO FIRSATLARI genel konu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar öneriler için sağolun ama tam olarak yazdığımı okumadınız galiba.
  • Allah razı olsun kaan kardeşim gerçekten çok yardımcı oldun.Şimdi bir arkadaştan kara kule serisini aldım.Biraz baktım internete sanırım hikaye şu LOST un yapımcısı olan bi adama verilmiş.Yakında filmleri de çıkıcakmış. anlicaan çok iyi oldu :D .. metro ya gelince kitapçı da gördüm kitabı ama malesef oyunu bilgisayar kaldırmıyo ilerde okicam onu :D yeni pc alırsam tabi eyw tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 03.10.2010

Yeni yeni kitap okumaya başlamışsan seni sıkmayacak romanları okuman lazım.

5-Dostoyevski-Kumarbaz

Bunları rahatça sıkılmadan okuyabilirsin.Daha sonra klasiklere yönelmeni tavsiye ederim.

Ne ne ne ne ? Listedeki 4 kitap gayet iyi, fakat Felatun Bey ile Rakım Efendi ? Yapma bunu ! Yapma ! Felatun Bey ile Rakım Efendiyi sıkılmadan okuyacak bir insan, insan olamaz. Başkadır o, aşmıştır. Tanzimat Edebiyatının bile en sıkıcı yazarlarından A.M.E'nin kitabını akıcı diye tavsiye etmek, en iyi ihtimalle şaka olur. Ayrıca listedeki çoğu kitap klasik zaten, 'daha sonra klasiklere yönelmeni tavsiye ederim' ne ya ?

• Felatun Bey ile.... bu kitabı lisedeyken okumuştum.Tamam belki akıcı değil ama güzel kitaptı.
  • Felatun Bey ile Rakım Efendi sıkıcımı?Zevk alarak okuduğum sayılı kitaplardan.Daha sonra klasiklere yönelmesinden kastım,bunlar o kadar ağır kitaplar değil.Klasiklere nazaran daha akıcı ve zevkli..

quote:

Orijinalden alıntı: No Şuga

quote:

5-Dostoyevski-Kumarbaz

Ne ne ne ne ? Listedeki 4 kitap gayet iyi, fakat Felatun Bey ile Rakım Efendi ? Yapma bunu ! Yapma ! Felatun Bey ile Rakım Efendiyi sıkılmadan okuyacak bir insan, insan olamaz. Başkadır o, aşmıştır. Tanzimat Edebiyatının bile en sıkıcı yazarlarından A.M.E'nin kitabını akıcı diye tavsiye etmek, en iyi ihtimalle şaka olur. Ayrıca listedeki çoğu kitap klasik zaten, 'daha sonra klasiklere yönelmeni tavsiye ederim' ne ya ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breivik -- 9 Şubat 2011; 16:11:31 >

• quote:

Felatun Bey ile Rakım Efendi sıkıcımı?Zevk alarak okuduğum sayılı kitaplardan.Daha sonra klasiklere yönelmesinden kastım,bunlar o kadar ağır kitaplar değil.Klasiklere nazaran daha akıcı ve zevkli..

quote:

quote:

5-Dostoyevski-Kumarbaz

O kitaptan nasıl zevk alabildiğini asla anlamayacağım, bu da benim sorunum sanırım. Yine de gözü kara olan varsa, buyursun okusun.

• Kişiden kişiye değişir tabiki.
    quote:

quote:

Felatun Bey ile Rakım Efendi sıkıcımı?Zevk alarak okuduğum sayılı kitaplardan.Daha sonra klasiklere yönelmesinden kastım,bunlar o kadar ağır kitaplar değil.Klasiklere nazaran daha akıcı ve zevkli..

quote:

quote:

5-Dostoyevski-Kumarbaz

O kitaptan nasıl zevk alabildiğini asla anlamayacağım, bu da benim sorunum sanırım. Yine de gözü kara olan varsa, buyursun okusun.

• Zevk alınabilir tabi ki ama yazıldığı dönem itibariyle roman olarak ilkeldir.
  • quote:

5-Dostoyevski-Kumarbaz

Okumamış olmak büyük bir eksikliktir bence. Şahane bir kitaptır.
  • ' Yüzüklerin Efendisi ' Tolkienin hayatını adadığı bir yapıttır.Olaya bu pencereden baktığımızda onun tabiriyle orta dünya sadece 3 film ve bir iki tane pc oyunlarıyla sınırlandırılacak bir evren değildir. Benim sana önerim Silmarillion kitabını alman , yalnız dili gerçekten ağır bir kitapdır öte yandan anlayamaman için de hiç bir sebep yok bu kitapla orta dünya' ya giriş yaparsın ve daha sonra 'Güç Yüzüklerine Dair ', 'Hobbit', ' Üçleme', 'Hurinin cocukları' kitaplarıyla devam edip noktayı koyarsın. Sadece ön yargısız başla işe Silmarillion kitabını okuduktan sonra hiç bir kitabın dili seni zorlamaz inan bana
  • world of warcraft
    dan brown
  • boleyn kızı serisi
  • ● Gölgelerin Efendisi
    ● Kardeşlik Savaşçıları
    ● Labirent
    ● Açlık Oyunları
    ● Uyumsuz
    ● Percy Jackson ve Olimposlular
    ● Kane Günceleri
    ● Olimpos Kahramanları
    ● Hush Hush
    ● Lux
    ● Kral Katili Güncesi
    ● Gece Evi
    ● Yüzüklerin Efendisi
    ● Alacakaranlık
    ● Harry potter
    ● Vampir Akademisi
    ● Buz ve Ateşin Şarkısı
    ● Vampir Günlükleri
    ● Demir Druid Günlükleri
    ● Ölümcül Oyuncaklar
    ● kara Kule
    ● Hayalet
    ● Melez Sözleşmeleri
    ● Cehennem Makineleri
    ● Bir Yoklar Romanı

Yukarıda yazdıklarımın hepsi seridir.Hepsini tavsiye ederim. ayrıca Yürüyen Ölüler ve John Verdon'un kitaplarını tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.