Şimdi Ara

Kitap seçmem gerekiyo yardım edermisiniz???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar kitap okumayı seviyorm ama şunu farkettim okudugum kitapların hiç biri bana ek birşey katmıyor. Hep bilim kurgu, fantastik falan okuyorum ve alışkanlıgımi degistirip okudugum kitaplarin bana katkı saglamasını istiyorum ne onerırsınız yorumlarınizı beklyorm şimdiden teşekkurler :D

• Senin ne özellikle ne tarz bilgi kazanmak istiyorsun,kitap insan farkında olmadan bile pek çok kavrama ve beyni daha hazılı çalıştırma yetisi kazandırır.

Benim özellikle tercih ettiğim yazarlardan bahsediyim(Tarihi romanlar

Soner yalçının kitapları
    mesala glenn meade nin kitapları aslında gerilim kitapları yazmasına rağmen müthiş tarihi bilgiler veriyor ve insanı araştırmaya ittiyor,

Sakkara nın kumları
    Brandenburg 2.Dünya savaşının ve Nazi almanyasının hiç bilmediğim yönlerini ve iğrençliklerini öğrendim
  • bana her tarz uyar ama bn yazar dgl kitap istyorm ve ben okurken hadi be bu boyle olurmu dmek istyorm yani kitap ılgnc olsn veya sen en çk sevdgn kıtapları yaz mesala turleryle bn araştırıcm snra alcm zatn :D
  • türkiyenin yakın tarihini(özellikle darbeler tarihini) öğrenmek istiyorsan Mustafa ARMAĞAN'ın Tek Parti Devri kitabını tavsiye ederim
    Kitabın konusunu oluşturan dönemle ilgili bol görselle anlatımı son derece akıcıdır.
    (Gerçi mustafa armağanın tüm kitaplarını tavsiye ederim-avrupanın 50 büyük yalanı hariç-)
  • tamam teşkkurler ama hala tavsiyelere açıgım bekliyrm
  • Fantastik kurgu öyle boş değildir aslında okuduğun kitaba ve yazarın niyetine bağlı çünkü... Ama okumanı isteyeceğim bir yazar var mesela Dostoyevsky kitap olarak da "Yer Altından Notlar" dan başlayabilirsin... Sonra zaten tüm kitaplarını okuyacaksın
  • tamam inceliycem tesekkurler :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım gerekiyor
    2 yıl önce açıldı
    bana yardımm edermisiniz?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanİHlal

Fantastik kurgu öyle boş değildir aslında okuduğun kitaba ve yazarın niyetine bağlı çünkü... Ama okumanı isteyeceğim bir yazar var mesela Dostoyevsky kitap olarak da "Yer Altından Notlar" dan başlayabilirsin... Sonra zaten tüm kitaplarını okuyacaksın

++

Yeraltından notlar ile başlamanı tavsiye ederim. bu kitabı okumadan önce dostoyevski bana itici gelirdi, okullarda sürekli baskı yaptıkları için sanırım bu kitabı okuduktan sonra dostoyevski'nin çok samimi bir yazar olduğunu farkettim.

"Ben hasta bir adamım..." kitap bu cümle ile başlıyor, hala unutamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: aso2

Senin ne özellikle ne tarz bilgi kazanmak istiyorsun,kitap insan farkında olmadan bile pek çok kavrama ve beyni daha hazılı çalıştırma yetisi kazandırır.

Benim özellikle tercih ettiğim yazarlardan bahsediyim(Tarihi romanlar

Soner yalçının kitapları
    mesala glenn meade nin kitapları aslında gerilim kitapları yazmasına rağmen müthiş tarihi bilgiler veriyor ve insanı araştırmaya ittiyor,

Sakkara nın kumları
    Brandenburg 2.Dünya savaşının ve Nazi almanyasının hiç bilmediğim yönlerini ve iğrençliklerini öğrendim

aso2ye katılıyorum bahsettiği kitaplar gerçekten okunması gereken kitap okuma isteği uyandıran kitaplar eğer meraklıysan Kavgam'ı okumanı tavsiye ederim iki cildini birden ve Grange yada Dan Brown da sana çok şey katabilir aynı zamanda çok sürükleyicidirler ama bunları okurken internetttee gezinmeni tavsiye ederim sadece okuyup geçme araştırmak çok önemli kolay gelsin

• dostoyevskiden suç ve ceza mükemmel bir kitap okuyabilirsin
  • Dostum okuduğu kitaptan birşeyler almak tamamen senin elinde ben romanlardan coğrafydan-kimyaya Doktorluk mesleğinden elmas madeninde iş olmanın nasıl bir şey olacağına kadar sayısız şeyi romanlarda öğrendim. Eğer birazda meraklı olursan okuma saatinden hemen sonra net-ansiklopedi başında saatler geçirmemen için hiç bir neden yok.
  • bende senin gibiydim o tarz kitaplar çok sürükleyici olsada insana çok fazla genel kültür katmıyor , tarihe ilgin varsa tarih kitapları okuyabilirsin bence çok yararlı ,
    klasikleride okuyabilirsin ve sana önerim kitap okuduktan sonra ilgini çeken bi konu kesin olur onu nette araştır sonra onu araştırırken başka bir şeye dalıcaksın ve bu zincirleme şekilde ilerlicek , derken çok şey öğreniceksin

Tabi arada sırada gerilimi , aksiyon kitapları okumakda iyi gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 26 Temmuz 2011; 13:16:24 >
  • Mary Roach - Kadavra (Kadavların ne tür deneylerde kullnıldıkları 1700’lü yıllarda İskoçya’daki bazı okullarda kayıt ücretinin para yerine kadavra olarak ödenebilmesi gibi ilginç bilgiler öğrenebilirisn.)

Harold Schechter David Everitt - A'dan Z'ye Seri Katiller Ansiklopedisi (Bak mesela ben bu kitaptan katillerin herhangi bir evi/mekanı kundaklama eğilimde olduklarını, çocukluklarında altlarını ıslattıklarını ve hayvanlara yaptıkları işkencelerin ortak özellikleri olduğunu öğrendim.Daha da fazla bilgi kitapta mevcut.))

İsamu Saito,Tadahiko Nagao - Kokoloji (Hem eğlenceli,hem şaşırtıcı soru cevaplardan oluşan kişilik testleri, kişiliğinle ilgili şeyler keşfedebilirsin.)

Waris Dirie - Çöl Çiçeği (Kadın sünneti denilen canice geleneğin kurbanı olmuş bir kadının öyküsü bu da.Waris Dirie'nin gerçek hayatı.)

Bunların dışında Genç Beyin dergisini de takip etmeni öneririm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.