Şimdi Ara

Kitap okuyamama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kitap okumayı seviyorum (sevdiğim türler olursa elbet. Zira uslupları taklit edip kendi kendime çok senaryo yazdım ancak hiçbirini bir yerlere ulaştırmadım çünkü mükemmel olana kadar çabalıyorum, ilerde yazar olmak istiyorum)

Ama kitap okuyamıyorum. Uzun uzun şeyleri okuduğumda bir sıcaklık ve bunaltı basıyor. Eskiden çok uzun şeyleri tek solukta okuyabilirdim. Hiç sıkılmazdım. Şimdi bilgisayar ekranındaki kısa yazılar bile beni sıkıyor.

Bir boşlukta gibiyim. Nedense yapacak onca şey varken kitap okuyasım geliyor ama boş zamanlarımda hiç kitap okuyasım gelmiyor. Sizce bunu nasıl iyi bir yönde kanalize edebilirim? Kitap okuyup enerjimi ona harcamak istiyorum. Ayrıca uyku problemim var. Kitap okumam çok önemli zira en fazla 60 sayfa okuyabildim şu zamana kadar hiç kalkmadan (Yüzüklerin Efendisi Tek ciltlik olanı, 3 kitap bir arada. İlk kitabı bitirmem 1 ayı aldı ilk 2 gün 30 sayfa okudum, sonra 60 sayfa daha okudum, sonra birgün yine sıkıldım, oturdum 140 160 sayfa daha okuyup bitirdim.)

Yani ben o oturup bir anda iş yapan ve hemen bitiren tiplerden değilim. Dağınığım. Herşeyi zamana yaymayı seviyorum ama iş kitap okumaya gelince bu huyumdan nefret ediyorum açıkçası. Zorladığım zamanlar ise süper hiper hızlı okusam bile, okuduğumu anlamam zor oluyor.

Yardım. lütfen

• 1- Kitap tercihini iyi yapman lazım . Ne tarzı sevdiğini iyi bilmen gerekiyor.
    2- Bilgisayarı bir anda kapatıp ben bugün kitap okuyacağım diyip okumaya başlayacaksın.
    3-Sırf okumak için okumayı düşünüyorsan bence hiç okuma.

Şahsen kitabı hergün elime alan birisi değilim . Ama bir kere elime aldım mı 2 3saati mi alıyor kimi zamanda bırakasım gelmiyor .
  • Sürükleyici bir kitap işini görür diyorum. Benim bgüne kadar okuduğum en sürükleyici kitap; "Açlık Oyunları 1. kitap"tı. Öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

1- Kitap tercihini iyi yapman lazım . Ne tarzı sevdiğini iyi bilmen gerekiyor.
    2- Bilgisayarı bir anda kapatıp ben bugün kitap okuyacağım diyip okumaya başlayacaksın.

Şahsen kitabı hergün elime alan birisi değilim . Ama bir kere elime aldım mı 2 3saati mi alıyor kimi zamanda bırakasım gelmiyor .

Ben de kitap okumaya başlayınca bırakamıyorum ama sorunum kitap okuma eylemini yerine getirememek. Yani ders çalışmam gerek ama kitabın kapağını açmıyorum. E açmadan nasıl çalışayım?

Bu bendeki üşengeçlik nereden gelir, nereye gider, nasıl bulur beni. Çocukluktan beri böyle.

• Stephen king e goz atmani oneririm. En son kubbenin altinda yi bitirdim. Kubbe biraz zorlama olsa da muhtesem bir basyapit benim gozumde. Tum kitaplari arsivimde vardir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşa katılıyorum özellikle 3.maddesine. Birazdan kitap önerileri gelecek Agathe Christie, Olasılıksız, Stephen King filan diye. Bir kitabın en önemli özelliği bir konuda bilgi vermesi, yazarın görüşlerini paylaşması veya eski bir dönemi tüm özellikleriyle yansıtabilmesidir, bunu filmler yapamaz. "Heyecanlı" kitap okumak filmle eş değer olup öyle kitapları okuyanlar kendilerine bir şey katmazlar.

• Aynen Açlık Oyunları mükemmeldi.Tek oturuşta 120 sayfa okuduğumu hatırlıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cd Yazma Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RageshotQQ

Kitap okumayı seviyorum (sevdiğim türler olursa elbet. Zira uslupları taklit edip kendi kendime çok senaryo yazdım ancak hiçbirini bir yerlere ulaştırmadım çünkü mükemmel olana kadar çabalıyorum, ilerde yazar olmak istiyorum)

Ama kitap okuyamıyorum. Uzun uzun şeyleri okuduğumda bir sıcaklık ve bunaltı basıyor. Eskiden çok uzun şeyleri tek solukta okuyabilirdim. Hiç sıkılmazdım. Şimdi bilgisayar ekranındaki kısa yazılar bile beni sıkıyor.

Bir boşlukta gibiyim. Nedense yapacak onca şey varken kitap okuyasım geliyor ama boş zamanlarımda hiç kitap okuyasım gelmiyor. Sizce bunu nasıl iyi bir yönde kanalize edebilirim? Kitap okuyup enerjimi ona harcamak istiyorum. Ayrıca uyku problemim var. Kitap okumam çok önemli zira en fazla 60 sayfa okuyabildim şu zamana kadar hiç kalkmadan (Yüzüklerin Efendisi Tek ciltlik olanı, 3 kitap bir arada. İlk kitabı bitirmem 1 ayı aldı ilk 2 gün 30 sayfa okudum, sonra 60 sayfa daha okudum, sonra birgün yine sıkıldım, oturdum 140 160 sayfa daha okuyup bitirdim.)

Yani ben o oturup bir anda iş yapan ve hemen bitiren tiplerden değilim. Dağınığım. Herşeyi zamana yaymayı seviyorum ama iş kitap okumaya gelince bu huyumdan nefret ediyorum açıkçası. Zorladığım zamanlar ise süper hiper hızlı okusam bile, okuduğumu anlamam zor oluyor.

Yardım. lütfen

Kendi tarzındaki kitapları okumak sana yardımcı olur, ben fantastik kitap türü okuyorsam sadece fantastik kitap türündeki kitapları okurum. İlgin varsa, 10.000 sayfa olsun gerekirse gene de okursun.. Birde sürükleyici kitaplar okursan daha fazla verim alırsın. İlk başlarda kolay anlıyabileceğin uzun ve sürükleyici kitapları seç. Çocuk romanları gibi mesela..

Edit: Hocam şunu söylemeyi unuttum, eğer okuduğun kitabın film'i yada dizisi gibi bir şeyi varsa ilk onu izle. Ondan sonra gel kitabı oku, kitaptan aldığın zevk %100 artar. Çünkü olayların nasıl gelişeceğini ve arkasını bildiğin için sıkılmayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HORSESHOEBREAKER -- 16 Mart 2013; 9:11:27 >

• Tek oturuşta 120 sayfa okumakla akıcı kitap oluyorsa... Ohooo, binlerce akıcı kitap sayılabilir o zaman.
    Akıcı kitap dediğin tek oturuşta bitmeli, gece uyutmamalı. Gerekirse, uykudan feda edersin, ama o kitap biter, eğer akıcıysa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Tek oturuşta 120 sayfa okumakla akıcı kitap oluyorsa... Ohooo, binlerce akıcı kitap sayılabilir o zaman.
    Akıcı kitap dediğin tek oturuşta bitmeli, gece uyutmamalı. Gerekirse, uykudan feda edersin, ama o kitap biter, eğer akıcıysa.

Hunger games o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nitrourea

quote:

Tek oturuşta 120 sayfa okumakla akıcı kitap oluyorsa... Ohooo, binlerce akıcı kitap sayılabilir o zaman.

Hunger games o zaman?

Hunger games cocuk kitabidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Andy Blueman

quote:

Orijinalden alıntı: Nitrourea

quote:

Hunger games o zaman?

Hunger games cocuk kitabidir.

• quote:

Evet hocam haklısınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi aynen ya elime notebook geçtikten sonra hiç oturup okuyamıyorum 2-3 aydır dizi ve filmlere sardım eskiden ne güzel haftada 1 tane okurdum tüylerim diken diken olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: RageshotQQ

quote:

Ben de kitap okumaya başlayınca bırakamıyorum ama sorunum kitap okuma eylemini yerine getirememek. Yani ders çalışmam gerek ama kitabın kapağını açmıyorum. E açmadan nasıl çalışayım?

Bu bendeki üşengeçlik nereden gelir, nereye gider, nasıl bulur beni. Çocukluktan beri böyle.

Senin söylediğin bahaneden ibaret bence. Kitap okuyacak zamanının olmaması imkansız. Hiç yoktan forumda takıldığın süre içinde kitap okuyabilirsin. Şahsen akşam yatmadan elime kitabı alırım artık kaç saat okursam okurum uykumdan keser sabah okuluma giderim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.