Şimdi Ara

Kitap okurken not alırmısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kitap okurken not alırmısınız kitabın arkasına yada not kağıtlarınıza ?

Misal bir polisiye okuyorsunuz, yazar birçok farklı konudan detaylar veriyor yada güzel-anlamlı sözler geçiyor kitapta. Bir tarih kitabı okuyorsunuz ordada ince bilgiler olabiliyor yani bunları okuyup geçermisiniz yoksa not alırmısınız.

Tanıdığım birçok kişi kitabı okuyup köşeye bırakıyor. Ben genelde kitabın arkasına o detaylı bilgiyi-güzel sözü sayfası ile yazarım ufak şekilde. Aradada vakit bulunca filmden filan sıkılınca kitapların arkalarına aldığım notlara göz atarım zevkli oluyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kitap Okurken Not Almak: Faydaları ve Stratejileri

Kitap okurken not almak, okuduğunu anlama ve hatırlama becerilerini önemli ölçüde geliştirebilen değerli bir uygulamadır. İşte kitap okurken not almanın faydaları ve bunu etkili bir şekilde yapmanın stratejileri:

Faydaları:

• Okuduğunu daha iyi anlamayı sağlar.
    • Bilgileri uzun süreli belleğe aktarmayı kolaylaştırır.
    • Önemli noktaları vurgulamaya yardımcı olur.
    • Kişisel düşünceleri ve yorumları kaydetmeyi sağlar.
    • Öğrenme sürecini güçlendirir.

Stratejiler:

• Çeşitli Yöntemler Kullanın: Altını çizmek, kenar boşluklarına notlar yazmak, yapışkan notlar kullanmak ve dijital not alma uygulamalarından yararlanmak gibi farklı not alma yöntemlerini deneyin.
    • Anahtar Kelimeleri Belirleyin: Okuduğunuz metindeki anahtar kelimeleri ve kavramları not alın.
    • Kendi Sözcüklerinizi Kullanın: Metni kendi sözlerinizle özetleyin ve yorumlarınızı ekleyin.
    • Soru Sorun: Okuduğunuz metinle ilgili sorular sorun ve bunları notlarınızda yanıtlayın.
    • İlişkiler Kurun: Notlarınızda farklı fikirler ve kavramlar arasındaki bağlantıları gösterin.
    • Düzenli Olarak İnceleyin: Notlarınızı düzenli olarak gözden geçirin ve eklemek veya değiştirmek istediğiniz noktaları belirleyin.

Kitap okurken not almak, öğrenme deneyimini geliştirmek ve okuduklarını daha etkili bir şekilde hatırlamak için güçlü bir araçtır. Bu stratejileri uygulayarak, kitaplardan en iyi şekilde yararlanabilir ve bilgi birikiminizi genişletebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben şayet öyle bir şey yapmıyorum
  • Kitabın başına güzel sözlerin olduğu sayfanın saysını not ederim,155 gibi.
    Ama bazen güzel şarkı adları filan geçiyor onları not alıyorum.
  • Çanlar Kimin İçin Çalıyor da ispanyolca bazı cümleler vardı onları not aldım . Günün birinde belki lazım olur
  • Okuduğum kitaplarda ilgimi çeken sözleri blok defterime not alıp, onları facebook'ta paylaşıyorum ya da düzenleyip kız arkadaşa iltifat olarak yazıyorum
  • Hayatımda ilk defa bugün Kürk Mantolu Madonna dan notlar aldım çok güzel çok etkileyici sözler vardı kitapta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

Hayatımda ilk defa bugün Kürk Mantolu Madonna dan notlar aldım çok güzel çok etkileyici sözler vardı kitapta

O kitabı almıştım ama okumadım nasıl akıcı mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

Hayatımda ilk defa bugün Kürk Mantolu Madonna dan notlar aldım çok güzel çok etkileyici sözler vardı kitapta

O kitabı almıştım ama okumadım nasıl akıcı mı

Hayatımda okuduğum kitaplar arasında ilk 3 e giriyor bana göre klasik yabancı romanlardan eksiği yok Beğenme kişiden kişiye değişir benim kadar etkilenmeyebilirsin tabiiki. Ama beğenmeyeni gördüm desem yalan söylemiş olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackson -- 5 Temmuz 2011; 23:15:16 >

• Bende kitap üzerinde not almıyorum, olabildiğince kitabı temiz tutmaya özen gösteriyorum. Daha sonra tekrar okursam ya da başka biri okursa o sayfada o bölüme gelmeden oraya odaklanmasını istemiyorum, konsantrasyon dağılıyor sonra. Eğer çok güzel bir bölüm olursa o bölümü tekrar okuyup ezber yapıyorum, eğer uzunsa ayraç kullanıyorum ve daha sonra not alıyorum.

@BluePage
    Kürk Mantolu Madonna ise çok etkileyici bir kitaptır, en kısa sürede okumanızı tavsiye ederim.
  • Ben alıyorum.
  • Not alırım her zaman, daha sonradan çok kullanışlı oluyor.

Okuduğum kitapların içinde bir parça kağıt olur.

tavsiye ederim.
  • Ben de alıyorum gerekli yerlerde.
  • Kitabı okurken hoşuma giden yerlerin altını çiziyorum kitap okumam bittikten sonra onları word dosyasında arşivliyorum evet arada açıp okumak zevkli oluyor
  • evet ben de notlar alıyorum, altını çiziyorum. belli bi zaman geçince tekrar notlarımı ve altını çızdıklarımını okururum. böylece kitapla aramda kalıcı bir bağ oluşur..
  • bende kitap okuma maceram 4-5 ay once basladı.hızlı bir sekilde cag atlayıp e-kitaba kindle a gectim :) okudugum kitaplardaki güzel sozleri br doc veya pdf yapıp otobuste ise gidip gelirken falan okuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevemem1985

bende kitap okuma maceram 4-5 ay once basladı.hızlı bir sekilde cag atlayıp e-kitaba kindle a gectim :) okudugum kitaplardaki güzel sozleri br doc veya pdf yapıp otobuste ise gidip gelirken falan okuyorum...

vay süpermiş senin olay ama ben moleskine takılıyorum

• Kitap okurken not almak açıkçası hiç aklıma gelmemişti. Okuduğumu düşünmek ve özümsemekle fazlasıyla meşgul olduğumdan alışana kadar biraz garip gelebilir.
    Yalnız şöyle bir düşününce oldukça mantıklı ve hoş birşey olurdu.
    Okuduğum onca kitapdan beğendiğim notları toplamış olsaydım değerli bir not defterim olabilirdi.
    Bundan sonra deneyeceğim
  • Ben kitap ayracı olarak kağıt kullanıyorum, ve kitap içerisinde hoşuma giden herhangi bir söz olursa ayraca not ediyorum. Kitabın bitiminde ise ayracı eski ayraçların yanına koyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

Ben kitap ayracı olarak kağıt kullanıyorum, ve kitap içerisinde hoşuma giden herhangi bir söz olursa ayraca not ediyorum. Kitabın bitiminde ise ayracı eski ayraçların yanına koyuyorum.

ben moleskine kullanıyorum.

SS isteyenler:http://www.flickr.com/photos/27754892@N08/3445334920/in/photostream
  • Ben etmiyorum, annem/babam falan altını çizer ya da not alır çok ilginç gelir bana.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.