Şimdi Ara

Kitap okurken müzik dinleyenler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
4
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim sınıfta ders falan işlenmez daha doğrusu okulda, her hafta boşu boşuna 45 saatim heba olur bu sebeple, gider gelirim boş boş. Bir kaç kez kitap okumayı deneyip becerememiştim, bugün tekrar deneyeyim dedim fakat farklı olarak aynı zamanda müzikte dinledim. Ne yalan söyleyeyim sandığımdan çok daha etkili olduğunu gördüm, odaklanma problemi neredeyse ortadan kalkmış gibiydi, ah birde kulaklığım kaliteli olsa. Sizden kitap okumak için hazırladığınız playlistlerinizi paylaşmanızı istesem?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• klasik müzik ya da ambient dinliyorum ben genelde, sakinleştiren kolay odaklanmayı sağlayan müzikler
  • Ben sadece Vivaldi - Four Seasons (Winter) dinlerim. Dinlediğim zaman hiç olmadığım kadar kitaba odaklanabiliyorum. Tek kötü tarafı kitapta hareketliyse yerimde saçma saçma hareketler yapıyorum.
  • Serviste yabancı müzik ile okuyorum ben.

• Müzik dinleyerek kitap okunduğunu bilmiyordum. Eğer kitap ilgi çekiciyse yanımda atom bombası patlatsalar dikkate almam. Müzik dinlemek :)
  • Daha önce de yazmıştım bence müzik dinleyerek kitap okumak "Kitaba" saygısızlık...

• hiç denemedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Klasik forever.
  • Klasik forever.

• Rap dinlediğim için ikisini aynı
    anda yapamıyorum.
  • Bende müzikle odaklanamam hiç dikkatimi dağıtıyo kafa müziğe gidince. Ama yinede hafif klasik müzikle falan okunabiliyor.Müziğin yumuşak olması önemli
  • Bence kitap okurken müzik dinlemek çok saçma. Müzik dikkatimi daha çok dağıtır. Kitaba konsantre olduktan sonra gereği bile yok müziğin.
  • aynen hocam otobüste bende takıyorum müziği okuyorum kitabı. 1 saatlik yol şıp diye geçiyor. etraftaki konuşmalardan veya herhangi bir sesten rahatsız oluyorum müzik birebir işe yarıyor. ama türkçe müzik dinlediğim zaman odaklanamıyorum.
  • Klasik müzik ya da beyaz gürültü (rainymood, fireplace vb.) dinlemeyi tercih ediyorum. Bu benim hafıza tekniğimdir. Bilimsel olarakta araştırılmış bir çok defa aynı sonuca ulaşılmış bir durumdur. Odaklanmayı güçlendirir, bilgilerin daha komplex şekilde hafızaya alınmasını sağlar.

Uzunca bir playlisti açar onun eşliğinde dersimi çalışır kitabımı okurum. Hatırlamam gereken zamanlarda özetlerimi gözden geçirirken aynı şarkıları açar o şarkıların eşliğinde notlarımı gözden geçiririm. Bende etkili oluyor, belki sizin de işinize yarayabilir.

Örnek birkaç playlist paylaşayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 12 Mayıs 2014; 19:01:09 >

• Ambient türüne ilk kez, sizin sayenizde tanıştım teşekkür ederim bunun için. Farklı, hoş bir tür fakat fazla derinler hocam, insan bırakır kitabı falan oturur düşünmeye başlar bu müzikle, klasik müzik @mystis

Bilmeyen arkadaşlar için burada 170 adet kadar ambient tarzı müzik var;http://www.cafrande.org/?p=34066

Güzel ama gerçekten, söylediğin gibi kitapta da hafif gerilim varsa tadından yenmez @Oliver_

Söz olmayanları tercih ederseniz problem olmaz, aklınız gitmez hatta bir süre sonra müziği duymuyorsunuz bile, sizi dış dünyadan soyutlayan bir araç görevi görüyor gibi... @Ricky.McFloyd @Drybeansandrice

Söz olmayınca daha iyi oluyor hocam, ben ilk önce Red Hot Chili Pepers açtım sırayla çalsınlar diye listenin başından şarkının başlarında eşlik eder gibi oldum içimden ardından aklıma telefonumda Bende Özledim'in müziğinin olduğu geldi hemen onu açtım ve tekrar tekrar o çaldı, iyide oldu. @boşmuhabbet

http://www.youtube.com/watch?v=fqX3wVawouY

Kitap okurken bir değişiklik yapmayı deneyebilirsiniz o halde @Dark7

Hocam ben yıllardır kitap okuyan birisi değilim, kitap okumaya başlayalı 1-2 ay falan oluyor ve ciddi anlamda odaklanma problemi yaşıyorum, gündüzleri kitap okuyamıyorum. Müzik yardımıyla bu problemleri aşabileceğime inanıyorum açıkcası, sizin görüşünüz haklı olabilirsiniz @babacan1910

Çok teşekkür ederim hocam, bu barok müzik falan muhabbeti sanırım değil mi? Tekrar çok teşekkür ederim. @Magnussen

• quote:

Orijinalden alıntı: babacan1910

Daha önce de yazmıştım bence müzik dinleyerek kitap okumak "Kitaba" saygısızlık...

Açıkcası bana biraz saçma geldi düşünceniz. Çocuk zaten sınıfta okuyor kitabı şarkı dinleyerek kendisini sınıftan çıkan gürültüden soyutlamaya çalışıyor. Diğer türlü eğer kitabın yanında şarkıyı zevk almak için dinliyorsa size hak verebilirim.

• Ashera kullanıcısına yanıt
    rica ederim, ambient müzik çok geniş bir kavram aslında ama benim bahsettiğim elektronik müzik yoğunluklu olanlar değildi aslında. o tür ambient müzik kitap okumak için oldukça "gürültülü". son zamanlarda müzikte tür kavramları oldukça birbirine girmiş durumda maalesef. ben daha sakin daha atmosferik daha piyano veya klavye ağırlıklı müziklerden bahsediyordum. bu tür müziklerin için akustik gitar, keman, yan flüt vb. enstrümanlar oldukça hoş duruyor. klasik müziğe de yakın daha çok aslında.
  • Tabii, bu herkese göre değişir fakat ben ister müzik sözlü olsun ister sözsüz olsun kitaba odaklanamıyorum. Birkaç defa Beethoven dinledim okurken ama maalesef konsantre olamıyorum. Sessiz bir ortam benim için daha uygun.
  • Bir kaç link ve ya isim ile desteklerseniz çok iyi olur hocam, zahmet olmazsa tabi...
  • Drybeansandrice kullanıcısına yanıt
    Elbette sessiz ortam çok daha uygun olacaktır fakat ben etraftaki gürültüyü bastırmaktan bahsediyorum... Yazdıklarım biraz yanlış anlaşılmış olsa gerek.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.