Şimdi Ara

Kitap okumayı bir tek benmi gereksiz görüyorum? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kitap okumak veya ideolojik yazılar dışında herhangi bir şey okumak bile sen fark etmesen seni bile geliştirir. Bu forumda ki yazıları okuman veya yazman da seni geliştirir.

Ufkunu genişletir, hatalarını görmeni sağlar, cümleleri doğru kurmanı, daha tarafsız düşünmeni, empati yapmanı, etrafındakileri daha iyi gözlemlemeyi, bir konu hakkında daha derin düşünmeni daha bir çok şey aslında okuyarak sağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 10 Ocak 2017; 19:39:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay maşallah yeni nesil sağlam geliyor. İki bin senelik gelişi bitirmişsiniz bu konuda.
  • İnterneti genelde araştırma için kullanan birisiyim, özellikle sanal ortamda bilmediğim bir kelime, olay vb. duyarsam direkt araştıran birisiyim. Artı olarak belgesel, sosyal deney ve kişilerin bir konu hakkındaki düşüncelerini izlerim. Ama her zaman kitap okurum. Kitabın bana kattıkları apayrı.

Alıntı birkaç madde atacağım..

Düzenli olarak kitap okuyan birinin kelime dağarcığı gelişecektir.
    Hafızanızda her duruma uygun düşen alıntılara sahip olursunuz.
    Her kitap size başka hayatlar, başka insanlar, başka karakterler hakkında yeni bakış açıları kazandıracak. Böylece empati yetiniz gelişecek ve çok daha açık fikirli bir insan olacaksınız.
    Yapılan bilimsel araştırmalar düzenli kitap okumanın beyinde yeni nöron bağlantıları oluşturduğunu gösteriyor. Bu da sizin daha zeki bir insan olmanız demek.
    İyi bir okur olmak yalnızlık ile ilgili kötü düşüncelerinizi ortadan kaldıracaktır. Bilakis yalnızlığınızı sevmeye başlayacaksınız. Çünkü kitaplar varken aslında yalnız değilsinizdir.
    Bilgi birikiminizin derinleşecek ve genişleyecek olması en önemli faydalardan.
    Kitap okumak hiç şüphe yok ki, yaratıcılığınızı arttıracaktır.
    Kitap okumak sizi daha duyarlı bir birey hâline getirecektir.
    Kitap okumak odaklanmanızı güçlendirecektir.
    Eğitimini aldığınız ya da çalıştığınız belirli bir alanda düzenli okumak ise size uzmanlık kazandıracaktır.
    Yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki, düzenli olarak kitap okumak hafızayı güçlendiriyor.
    Yoğun ve yorucu bir günün ardından sevdiğiniz bir kitaptan bir pasaj ya da birkaç şiir okumak bile stresinizi azaltacaktır.

EDİT: Sürekli kitap okuyan arkadaşlarınız varsa fark etmişsinizdir, genelde mantıklı konuşurlar ve ürettikleri fikirler bir o kadar mantıklı olur. Benim gördüğüm bu. Kitap okuyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 10 Ocak 2017; 19:45:25 >

• Kitap bakış açısı kazandırır ve manevi doygunluk verir,sana bir şey katmaz boşuna okuma.
  • Dostoyevski, Orwell okumayan adamlar gelmiş roman okumak birşey katmaz diyor
  • kitap okumayı sevmeyen bir toplum olduğumuz için bu haldeyiz zaten. aleyna tilkiye mustafa ceceliye devam
  • İçinde bulunduğun ortam da senin seviyende ise o fark zaten belli olmaz .
  • Zaman kaybı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum aynı zamanda internetten her şeyi bulabilirsin ama çoğu yazan şeyin kaynakları belirsiz ve kimin dediğini belli olmuyor. Kimin dediği belli kaynaklı yazılarsa günümüzde her şeyde olduğu gibi hap şeklinde kolay tüketim için sunuluyor. Yani en karmaşık teoriyi, felsefi düşünceyi bile okuyabilirsiniz ama sadece kabasını anlatıyorlar genelde. Yani yine o konu hakkında aşırı bilgilenmek için ya kitaplar kadar uzun yazı okuyacaksınız internet üzerinden ya da kitap. Tabi kitap okumak vakit kaybı olarak geliyorsa makaleler de okuyabilirsiniz internet üzerinden. Yani bir konu hakkında çok iyi bilgi sahibi olmak için illa kitap okuma olarak görmeseniz bile sayfalarca yazılar okumak zorundayız.

Başka bir negatiflik sezemedim demenizin sebebi çevrenizdeki insanlar olabilir. Ya da adam çok kitap okuyor diye sürekli felsefe yapacak bu bilgilerini sunacak, satacak hali yok. Yani 'abi naptın bugün' dediği zaman size Plato mu anlatsın adam kitap okuyor diye.

• Ben hayatıda toplasan en fazla 1000 sayfa kitap okumuşumdur. Ama neredeyse 1-2 kişi hariç sınıftaki herkesden kelime dağarcığım iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitap okuyunca kültürlü, bilgili, okumayandan üstün olduğunu sananlar var
  • Kitap okumak dünyanın en güzel şeyidir. Bir roman okumak benim için bir film izlemek gibi. Bana bir şey katsın diye değil, hoşuma gittiği için okuyorum. Tabiki okumanın yararları çok fazla.
  • niye gereksiz olsun ki, sevdiğiniz türe göre okuduğunuzda ufkunuz gelişir ve hayal gücünüzde gelişir. hemde kelime dağarcığınız gelişir.
  • Kitap faydası olsun diye okunmaz ki zevk aldığın için okursun en azından kendi açımdan öyle.
  • insanlarda ki yanlış düşünce şu

kitap okumak bi hobidir bi gereklilik değil.Bazı kitaplar vardır 20. sayfasında kitabı yakasın gelir bazıları vardır senin zevkine uyar 3 günde bitirirsin
  • Gidip de erdal demirkıran, elif şafak falan okuyorsan tabiki zaman kaybıdır
  • JessicaHyde kullanıcısına yanıt
    nediye spoiler veriyorsun sorunlu musun acaba daha yeni okuyordum salak gibi okudum yorumunuda hay ben senin
  • Kardeş burası kitap forumu degilki. Normal konu dışı alan. Böyle bir tesadüfün yaşanma ihtimalini nereden akıl edebilirdim. Neyse Dunya meselesi tam anlattığım gibi gelişmiyor yine de. Spoiler bir durum yok ortada okumaya devam et sen :)
  • evet sende öylesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

İnterneti genelde araştırma için kullanan birisiyim, özellikle sanal ortamda bilmediğim bir kelime, olay vb. duyarsam direkt araştıran birisiyim. Artı olarak belgesel, sosyal deney ve kişilerin bir konu hakkındaki düşüncelerini izlerim. Ama her zaman kitap okurum. Kitabın bana kattıkları apayrı.

Alıntı birkaç madde atacağım..

Düzenli olarak kitap okuyan birinin kelime dağarcığı gelişecektir.
    Hafızanızda her duruma uygun düşen alıntılara sahip olursunuz.
    Her kitap size başka hayatlar, başka insanlar, başka karakterler hakkında yeni bakış açıları kazandıracak. Böylece empati yetiniz gelişecek ve çok daha açık fikirli bir insan olacaksınız.
    Yapılan bilimsel araştırmalar düzenli kitap okumanın beyinde yeni nöron bağlantıları oluşturduğunu gösteriyor. Bu da sizin daha zeki bir insan olmanız demek.
    İyi bir okur olmak yalnızlık ile ilgili kötü düşüncelerinizi ortadan kaldıracaktır. Bilakis yalnızlığınızı sevmeye başlayacaksınız. Çünkü kitaplar varken aslında yalnız değilsinizdir.
    Bilgi birikiminizin derinleşecek ve genişleyecek olması en önemli faydalardan.
    Kitap okumak hiç şüphe yok ki, yaratıcılığınızı arttıracaktır.
    Kitap okumak sizi daha duyarlı bir birey hâline getirecektir.
    Kitap okumak odaklanmanızı güçlendirecektir.
    Eğitimini aldığınız ya da çalıştığınız belirli bir alanda düzenli okumak ise size uzmanlık kazandıracaktır.
    Yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki, düzenli olarak kitap okumak hafızayı güçlendiriyor.
    Yoğun ve yorucu bir günün ardından sevdiğiniz bir kitaptan bir pasaj ya da birkaç şiir okumak bile stresinizi azaltacaktır.

EDİT: Sürekli kitap okuyan arkadaşlarınız varsa fark etmişsinizdir, genelde mantıklı konuşurlar ve ürettikleri fikirler bir o kadar mantıklı olur. Benim gördüğüm bu. Kitap okuyun

Hocam yazınız baya güzelmiş peki ne tür kitaplar önerirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.