Şimdi Ara

Kitap Okuma - Ders Çalışma - Spor Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
3
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ma'lar olumsuzluk eki değil kalıplaşmış mı oluyordu işte ondan.

Arkadaşlar ben sonunda istediğim saatte kalkmayı başardım ve bu verimliliği artırıyor bildiğin gün uzuyor. Onun haricinde çalışmalara gün itibariyle tam anlamıyla başladım ancak şu hususlarda fikrinizi almak istedim.

1.Kitap okuma (Kendime günlük 50 sayfa hedef belirledim. Kitaplarımı belirledim. Ancak hangi saatlerde kitap okumam daha iyi olur? Sabahtan fizikle başlıyorum ders çalışmaya sizce uyandıktan sonra mı okuyayım yoksa öğlen mi okuyayım akşam mı? her tavsiyeye açığım.)

2.Ders çalışma sırası (Her yerde zorlandığınız derslere öncelik verin deniyordu. Bende buna göre Fiziği başa aldım -sabah saatlerine- daha sonra mat. geo şeklinde gidiyorum.)

3.Spor Yapma (Spordan kastım evde 2 adet dumbell'ım var, bunun dışında da mekik,şınav olayları. Bunları hangi saatlerde yapmalıyım? Derslere zararı olmaz gibi geliyor. Akşam yapmak mı mantıklı?)

-Yorumlarınız için teşekkürler.-

• up
  • Bu saatte konu açmak?İnsanlar sınavda sanırım...
  • Ben geçen yaz ygs ye başlamıştım.Haftada 4-5 gün spor salonundaydım 2 saat.Bilgisayarda oynuyordum.Yüzüklerin efendi (roman) serisini bitirdim.Yazın herşey için vakit var ama eğer bu sene 12.sınıfa geçtin ve kışın ders çalışacaksan sakın vücut çalışma.1.5 yıllık vücudum vardı kışın derslerle birlikte götürürüm sıkıntı olmaz diyordum ama gitmedi bir süre sonra ve şuan vücudu kaybedince keşke çalışmasaydım dedim.Hem emeğim boşa gitti hemde vücudum kötü bir görüntü aldı.
  • Benim programımda senin ki gibi, ben sabah 8:00-12:00 ygs derslerine çalışıyorum, 13:00-15:00 arası spor salonunda oluyorum, 15:00-19:00 arası dışarıda oluyorum veya eve gelip kitap okuyorum, 21:00-23:00/22:30 lys derslerine bakıyorum. Hafta sonuda c.tesi günü tüm hafta işlediğim konuları tekrar ediyorum pazar gününde ise 2 saat falan test çözüyorum. 1 aydır uyguluyorum bu programı ama dünden beri uygulayamıyorum boğazım ağrıyor :(
  • Kusura bakmayın ama bence şimdiden spor yapmak anlamsız değil mi yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi ? Benim fikrim zaten sınavdan sonra bir sürü boş vaktim olacak. O boş vakitlerde full vücüt çalışmayı düşünüyorum özellikle yazın 3 ay boyunca.

Kitap okuma konusuna da haftaya başlamayı düşünüyorum. Bence vakit olarak akşam yatmadan önce tv izleyeceğine otur kitabını oku. Sabah vakti bence kitapla kullanılmamalı çünkü zihnin en fazla açık olduğu vakitler.

Çalışam saatlerindeyse ben de 8 de kalkmaya başladım. Evde inşaat çalışmaları olduğundan kalkmak zorunda kalıyorum benim için iyi de oluyor. Fakat öğleye doğru beni uyku basıyor sizde de oluyor mu merak ettim ?
  • mc12580 hocam zaten ben kas yapmak için değil amaç atletik vücut şeklinde kalsın,dinç olsun yoksa kas şişirmeye çalışmıyorum.günde 30 dk gibi bir süre çalışmayı planlıyorum. Hocam günlük ne kadar kitap okuyordunuz?

Reo* geçmiş olsun hocam Allah şifa versin. Kitap okuma süresini nasıl tutuyorsunuz ben fazla hızlı değilim o konuda?

mah2352 hocam dediğim gibi ben kas şişirmek için değil dinç vücut için. sınavdan sonra zaten body gitme planım var. kitap okumaya ben günlük 50 syf hedef koydum ne kadar sürede okurum bilmiyorum. Ama dediğin gibi akşama doğru kitap okumaya karar verdim sabahları ders çalışırım artık. TV zaten aylardır izlemiyorum sebebi kişisel.

berkınho hocam konu burda duruyor millet sınavdan çıkınca bakmak isterse bakar

herkes sağolsun yorumlar için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversitede Alttan Ders Alma
    9 yıl önce açıldı
    Ders çalışma günlüğü
    8 yıl önce açıldı
    Ders alma
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: %95

mc12580 hocam zaten ben kas yapmak için değil amaç atletik vücut şeklinde kalsın,dinç olsun yoksa kas şişirmeye çalışmıyorum.günde 30 dk gibi bir süre çalışmayı planlıyorum. Hocam günlük ne kadar kitap okuyordunuz?

Reo* geçmiş olsun hocam Allah şifa versin. Kitap okuma süresini nasıl tutuyorsunuz ben fazla hızlı değilim o konuda?

mah2352 hocam dediğim gibi ben kas şişirmek için değil dinç vücut için. sınavdan sonra zaten body gitme planım var. kitap okumaya ben günlük 50 syf hedef koydum ne kadar sürede okurum bilmiyorum. Ama dediğin gibi akşama doğru kitap okumaya karar verdim sabahları ders çalışırım artık. TV zaten aylardır izlemiyorum sebebi kişisel.

Tamam o zaman faydasını bile görürsün sporun.Kitap okumayı biraz abartıyordum ben okuduğum kitapta hafif bir kitap olmadığı için.Genelde geceleri iki iki buçuk saat okuyordum.

• quote:

mc12580 hocam zaten ben kas yapmak için değil amaç atletik vücut şeklinde kalsın,dinç olsun yoksa kas şişirmeye çalışmıyorum.günde 30 dk gibi bir süre çalışmayı planlıyorum. Hocam günlük ne kadar kitap okuyordunuz?

Çalışma programın nasıl senin merak ettim ?

• quote:

Mesela bugün 15:00-19:00 arası dışarıda arkadaşlarımla beraber isem ertesi gün en fazla 2 saat dışarıda durup eve geliyorum. O sırada ihtiyacaçlarımı gideriyorum kitap'ta okuyorum tabi. 1 saat kitap okuyorum tavsiye olarak Stephen King'in romanlarını öneririm çok sağlam gerilim romanları var. Bu arada benimde vucudum baya iyidir ama kas geliştirmek gibi bir ihtiyaçtan gitmiyorum spor salonuna maksat o kadar çalışmadan sonra beyni boşaltmak/deşarj etmek gerekiyor yoksa ne kadar çalışırsan çalış bir işe yaramaz

• Hocam ben de sporu kas yapmak için yapmıyorum dediğim gibi vücut dinç olsun diye sağlam kafa sağlam vücutta bulunur demiş atalarımız.
  • quote:

Hocam ben de sporu kas yapmak için yapmıyorum dediğim gibi vücut dinç olsun diye sağlam kafa sağlam vücutta bulunur demiş atalarımız.

Aynen öyle bu aralar mantıklı hareket etmek lazım hafiften egzersiz tarzı çalışıyorum ben sabah 6 civarı 30 dk. kardiyo falanda yapıyorum. Kası üniversiteyi kazandığımız yıl yaparız , şuan pek ihtiyacımız yok sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: mah2352

Kusura bakmayın ama bence şimdiden spor yapmak anlamsız değil mi yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi ? Benim fikrim zaten sınavdan sonra bir sürü boş vaktim olacak. O boş vakitlerde full vücüt çalışmayı düşünüyorum özellikle yazın 3 ay boyunca.

Kitap okuma konusuna da haftaya başlamayı düşünüyorum. Bence vakit olarak akşam yatmadan önce tv izleyeceğine otur kitabını oku. Sabah vakti bence kitapla kullanılmamalı çünkü zihnin en fazla açık olduğu vakitler.

Çalışam saatlerindeyse ben de 8 de kalkmaya başladım. Evde inşaat çalışmaları olduğundan kalkmak zorunda kalıyorum benim için iyi de oluyor. Fakat öğleye doğru beni uyku basıyor sizde de oluyor mu merak ettim ?

Benimde öğlen uykum geliyor gece calisirim diye yatiyorum bu seferde uyku düzenim bozuluyor siz uykunuz geldiğinde yatiyomusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: huzi123

quote:

Kusura bakmayın ama bence şimdiden spor yapmak anlamsız değil mi yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi ? Benim fikrim zaten sınavdan sonra bir sürü boş vaktim olacak. O boş vakitlerde full vücüt çalışmayı düşünüyorum özellikle yazın 3 ay boyunca.

Benimde öğlen uykum geliyor gece calisirim diye yatiyorum bu seferde uyku düzenim bozuluyor siz uykunuz geldiğinde yatiyomusunuz

ben sözde 23:00 olmadan yatacaktım. Bu gidişle sabahlayacağım,çok kötü ya

• quote:

Orijinalden alıntı: ottis

quote:

Orijinalden alıntı: huzi123

quote:

ben sözde 23:00 olmadan yatacaktım. Bu gidişle sabahlayacağım,çok kötü ya

Bende ayaktayim bos bos internette geziyom gece ders calissam iyide oda olmuyor

• boş durmak yok dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimar*ugur

boş durmak yok dostum

Aynen ama olmuyor motive olmak icin spor filanda yapiyorum oda olmuyor

• Bakın her gün sabah 8 de kalkın en geç. Öğlenleri de yatmayın 1-2 gün yatmayın öğlenleri sonra uykunuz düzene girecektir saygılar..

Saygılar ne lan
  • Erken kalkmak için önerileriniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerbarcafb

Erken kalkmak için önerileriniz nedir?

Erken yat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.