Şimdi Ara

kitap okuma alışkanlığım yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne zaman kitap okuyum desem iki sayfa sonra sıkılıyorum ama kitap okumaya başlamak istiyorum artık. yaş 22 hâla doğru düzgün kitap okumuş değilim bana okumam için fazla ağır olmayan kitap önerir misiniz? Ayrıca okumam yeterince hızlı değil ve telaffuzda sıkıntı var. Bu sorun okudukça geçer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hikaye tarzı da okuyabilirsin bilgi edindirici kitaplar da okuyabilirsin. Roman tarzı istiyorsan ne tür sevdiğine bağlı bence daha çok. Ben ama yine de başlangıç olarak Satranç, Fareler ve İnsanlar'ı önereyim.
  • açlık oyunlarından başla bence oldukça akıcıdır başlangıç seviyesi için
  • TheBearGrylls kullanıcısına yanıt
    filmini izledim o yüzden pek akıcı gelmez heralde

• Stefan Zweig-Satranç

• santranç ı merak ettim ağır değildir umarım. Stefan Zweig bunun ismini bile okuyamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: taha435

filmini izledim o yüzden pek akıcı gelmez heralde

filmi gerçekten çöp kitabın yanında zaten çoğu yerini ve sonunu değiştirmişler bence okumalısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf yi kitap yapma?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oturup kitap okumalıyım diye dayatırsan sıkılabilirsin akıcı bir kitap seçmediğin sürece. Farklı mekanlarda okumayı da deneyebilirsin. Ayrıca biraz ters kaçacak ama müzik dinlerken kitap okumak keyifli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Enigma -- 9 Aralık 2014; 9:23:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Enigma

Oturup kitap okumalıyım diye dayatırsan sıkılabilirsin akıcı bir kitap seçmediğin sürece. Farklı mekanlarda okumayı da deneyebilirsin. Ayrıca biraz ters kaçacak ama müzik dinlerken kitap okumak keyifli oluyor.

satranç ı öneriyolar akıcı bir kitap mı sence. Okudun mu daha doğrusu. Ya da önerebileceğin bi kitap var mı yeni başlamak için. Zamanında beyaz diş ve şeker portakalı nı okumuştum gayet hoşuma gitti.

• Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sı ile başlayabilirsin, çok uzun değil. Ayrıca okudukça hemen bitirmemek için çabalayacaksın, çok basit bir dili yok, eski kelimeler sıkça kullanılmış ama yanında bir sözlük bulunursa, hem haznene yeni kelimeler katmış olursun, hem de iyi bir kitapla başlangıcını yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakasura

Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sı ile başlayabilirsin, çok uzun değil. Ayrıca okudukça hemen bitirmemek için çabalayacaksın, çok basit bir dili yok, eski kelimeler sıkça kullanılmış ama yanında bir sözlük bulunursa, hem haznene yeni kelimeler katmış olursun, hem de iyi bir kitapla başlangıcını yaparsın.

Kitap okumakta zorlanan birine bilinmeyen kelimeler içeren bir kitap önermek ne kadar doğru bilmiyorum özellikle yanında sozluk de bulundurmak gerekiyorsa, bir kitaba bak bir sozluğe, arkadaşla aynı durumları yaşadığımız için tahmin edebiliyorum

Konu sahibine gelince, kısa hikayeler oku illa uzun romanlara kendini adamak zorunda değilsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Glenn Meade - Son Tanık (Yeni bitirdim önermezsem çatlardım:D )
    Glenn Meade - Sakkaranın Kumları
    Ahmet Ümit - Başkomser Nevzat serisi
    Fantastik olarak Harry Potter
    Dedikleri gibi Satranç çok kısa ve güzeldir.
    Dostoyevski - Kumarbaz
    Ölü Ozanlar Derneği

• bu santranç kitabının yazarı kim? Bundan başlıcam

• Bana hem birşeyler katacak hemde konuşmamı sular seller gibi düzeltcek kitap lazım. yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha435

bu santranç kitabının yazarı kim? Bundan başlıcam

Stefan Zweig

• daha yeni monte kristo kontu'nu bitirdim. Gayet güzel ve akıcı bir kitap yalnız sonlara doğru isimler biraz karışıyor gibi oluyor ama gayet güzeldi bitirince etkisinde kaldım film gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 10 Aralık 2014; 21:09:43 >
  • tavsiyeniz üzere satrancı okudum kısa ve öz güzel kitapmış
  • taha435 T kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim ben kendımden anlatayım ben 8. sınıfa kadar kıtap nedir bilmezdim tüm türkçe derslerinde kitap okuma quızlerınden sınavlarından 0 almış bir insanım. 8.sınıfta Harry Potter kitabını buldum evde ilk kitabıydı ablamdan kalmış bende aldım elime incelerken dikkatımı çekti arka kapağında ne yazıyor konusu ne derken bır baktım kı kitapı okumaya başladım sonra ıkıncı kıtap üçüncü kitap derken 7.kitaplık serinin hepsini okudum arkadaşlardan aldım yenısını aldım falan. anladım kı o zmana kadar yanlış kitap tercihi yapmışım. ondan sonra bıraz araştırdım fantastık tarzda ne okuyabilirim diye Şimşek Hırsızı serisini önerdiler onu bitirdim sonra olımpos kahramanları da vinci şifresi derken baktım kı artık kıtap okuyan birisi olmuşum şuan evimde kolı kolı kitaplarım var. Sen ne tarzda okuyacağını bilmiyorsun en önemli noktası bu bazısı tarıh sever bazısı polisiye sever bazısı benım gibi fantastik sever. Benim tavsıyem daha okumadıysan harry potter serisini oku ardından percy jackson ve olımposlular serisini bitir sonra da dan brown un robert langdon serilerini okursan artık kımse senı tutamaz seni :) umarım faydalı olmuşumdur benım tavsıyem bu yonde ve bır alıştırınca kendını keşke çok daha önceden başlasaydım dıyeceksin :)

• taha435 T kullanıcısına yanıt
    biraz geç olsa da cevabım şu olacak: Amerikan ve İngiliz yeraltı edebiyatı oku, Chuck Palahniuk (dövüş kluünden hatırlarsın) veya Charles bukowski... içinde bol küfür şiddet cinselik kaybedenler hayata tutunamayanlar intiharın eşiğindekiler bulunan, seni biraz da gaza getirecek yeraltı edebiyatı okuyabilrsin...

Ayrıntı Yayınları bu tür kitaplar basar, başka başka yayınevleri de,

seyahat yolculuk kitapları da okuyabilirsin, bol betimlemeli gözünde canlandırabileceğin kitaplar mesela
  • teşekkürler tavsiye için açıkçası ne türk kitapları seveceğimden de emin değilim ama dediğin gibi serisi olan bi okuyacağım belki bir bakmışım bağımlısı olmuşum =)

belki ilgmi çekebilir o tür kitaplar, netten biraz araştırıyım şu ayrıntı yayın evini sağol yorumun için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.