Selam arkadaşlar, seneye okuldan mezun oluyorum. Okuduğum bölüm itibariyle pek iş kolumuz açık değil. Diğer arkadaşlarım gibi KPSS vs. sınavlarla uğraşmak istemiyorum. Yapıma ters, 4 senedir Devlet Memurluluğunu eleştirir dururum (annem-babam devlet memuru). Mevcut iş dünyası da aldı başını gitti, kölelikten modern köleliğe geçtik bence. Tüketim topluluğu olarak "hep daha fazlası"nı isteyip duruyoruz. Eskiden bende bu tip bu insandım, ancak yavaş yavaş gerçeklerin farkına vardım. Herşey satın alınmamız için bize allanıp pullanıp sunuluyor. Biz ise o "şeyleri" satın almak için günde saatlerce çalışmak zorundayız. Halbuki sevdiğimiz işi yapıp, harcamalarımızı düşürürsek bence daha mutlu oluruz. Diyelim bende 30bin tl'lik araba var, bankaya gidiyorum kredi çekiyorum, hiçbir sorgu sual olmadan bize 30bin tl veriyorlar ve hoop ben o parayla (kendi arabamı da satıp) yeni araba satın alıyorum. ve o borcu ödemek için kendi zevklerimden ödün verip çalışmak zorundayım. Ya da aynı şey tüm teknolojik ürünler için geçerli. Herneyse girizgahı burda kesip konuya girmek istiyorum.
Ben mezun olunca kitabevi-kafe tarzı bi yer açmak istiyorum. İçerde Rock'n Rool ya da Alternatif müzik çalacak, eski eşyalar olacak. Çok değil 5-6 masa, çok değil 500-1000 kitap. Kitaplar eski ya da güncel farketmeyecek, hatta genelde eski kitaplar olacak. Alkol olayına girmek istemiyorum, aslında içerde şarap içilse çok iyi olur ama içki ruhsatı vs. sıkıntı olabilir. İçerde hoş tablolar, plaklar, antika eşyalar vs. Dekor olarak duracak ama satın almak isteyen olursa da satılacak.
Fikir çok güzel, özgün. İzmir-Alsancak gibi bir yere açacak olsaydın müşteri sıkıntısı yaşamazdın, Ankara'yı bilmiyorum. Oldies seven insanların uğrak mekanı olursun. Hatta keşke İzmir'de olsaymış böyle bir yer dedim şimdi.
Onun yerine saglam bir bar ac kizilayda falan, fiyatlari uygun tut, muzikler guzel olsun gelelim ziyaretine
İlk bu geldi aklıma benim de.Yine de fiyatları abartmanız gerekecek.Müşterilerin bir kahve alıp 2 saat oturmaları lazım.Ya da mekanı büyütüp fiyat düşürebilirseniz öğrenci de çekebilirsiniz.
Fikir hiç özgün değil.Daha 1 hafta önce böyle bişey aklıma geldi benim.Kızılay bi cafe kirası 5-7 bin vardır.200 mt2 sakarya 22 bin kira veriyordu dönerci.Geliri 60 bin miş.Dönercilikte iyi para var ;-)
Okuduğun bölüm Türk Dili ve Edebiyatı olabilir mi ?
@bass strings Keşke imkanım olsada Ankara'yı terkedebilsem, 2 yaz önce İzmir Karşıyaka'da 1 günlüğüne bulundum ve çok sevdim diyebilirim.
@uAslAnkara Alkollü mekan açmam için sermayemin fazla olması lazım, aslında ilk fikrim bar/pub tarzı bir yer ama dediğim gibi.
@linksiz Fikrin özgünlüğünden ziyade uygulanabilirliğine bakmak lazım. Kimse riske girip böyle bir yer açmak istemiyor. Ama ben dediğim gibi sevdiğim bir işle uğraşmak istiyorum.
@YusufTimur Sanat Tarihi.
Yani okuldan ötürü çevrem geniş kendimce, sosyal medya ve tanıtım filmi çekebilecek imkanım ve şartlarım da var. Elit insanlar derseniz, öğretim üyeleri ve kendince bilinen sanatçı tayfasını da az buz tanıyorum. Ama işte bunlar ne kadar yararlı olabilir?
Mesela mekan açsam ve Konu Dışı'nda reklam yapsam, gelen olur diye düşünüyorum.
Tabi devamlılık ne derece olacak onu kestiremiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Büyük İskender
Yani okuldan ötürü çevrem geniş kendimce, sosyal medya ve tanıtım filmi çekebilecek imkanım ve şartlarım da var. Elit insanlar derseniz, öğretim üyeleri ve kendince bilinen sanatçı tayfasını da az buz tanıyorum. Ama işte bunlar ne kadar yararlı olabilir?
Mesela mekan açsam ve Konu Dışı'nda reklam yapsam, gelen olur diye düşünüyorum.
Tabi devamlılık ne derece olacak onu kestiremiyorum.
BU SAYDIĞIN ÖZELLİKLERİN HİÇ BİR FAYDASI OLMAZ
esnaflık gerçekten çok zor iş vergisi stopajı kirası vs vs vs vs bitmez
iş yapacaksan çok ciro yapman lazımki ayakta kalasın
iş fikrin güzel ama türkiyede iş yapacağını sanmam hele hele ankarada hiç sanmam
insanımız daha o kadar modernleşmedi
arkadaşın dükkan var teknik servis , müşterinin biri geçen sormuş tabelada teknik servis yazıyor teknik servis ne demek ?
anla işte bu kadar kültürsüz ve cahil bir millet çoğunluğu öyle
arkadaş dükkan açtığımdan beri 6 ay içinde 8 sefer yolu kazdılar diyor yani burası türkiye
Kaç senelik fikrimi çalmışsın
Aynen böyle bir yer düşünüyorum kaç seneden beri hayalim
sakarya da kurtuga mı ne vardı oraya bakabilirsin. ama hizmetin iyi olacak, mutfağın iyi olacak, ve ortam nezih olacak zamanla iş yapacağını düşünüyorum. insanlarda eskiye özlem artıyor.
bu memlekette dogru duzgun gazete bile okunmazken o kafe batar aga
istanbulda olsan beyoğlunda tutardı bu özellikle cihangirde