Şimdi Ara

Kısır ve çiğköfte arasındaki ince çizgi++++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben anlayamıyorum.Egeye özgü bişey olsa gerek..
    El ile kısırı sıkıştırılıp şekil verilince çiğ köfte diyorlar..
    Yok öğrenciyken urfalı bir arkadaş yapmıştı çiğ köfte,, harbiden de bambaşka bişeydi,, böyle daha bi kırmızı, acı ve damağa yapışan o tad..

Ama yıllardır kısır da yerim burada çiğ köte de..Ama aradaki tek fark şekil farkı..
    Biri pirinç gibi tane tane, biri bunun sıkılıaşmış hali..

Ben mi yanlış biliyorum acaba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahtatapete -- 10 Eylül 2007; 15:20:50 >

• tek fark sekil farkı mı
    bence tek fark tat farkı
  • Kendi şehirnde yediğin yani egede yediğin öyle olabilir.Doğulu çiğ köftesi yemen lazım.Farkı baharat vb. şeyler.Kısırı sıkıştırdınmı o kısır köftesi olur.Çiğ köfte olmaz.
  • evet sen yanlış biliyorsun

ikisi tamamen ap ayrı birşeydir. kısır nerenin bilmyorum ama çiğköfte adana ve otaraflara özgüdür. normalde orjinal çiğköftede kıyma bulunur ki çiğ ismide bu pişmemiş kıymadan gelir. kısırda ise hiç et adına birşey yoktur sırf bulgurdan oluşur.fkt son yıllarda piyasadaki çiğ köfteler etli değildir.hem bazı sağlık sorunları yüzünden hemde etin pahalı olmasından kaynaklanır.
  • eet adama cig kofte dedim adam mubarek kısır verdi rengi turuncuydu kısırda güzel cig köftede cig köfte eet damaga güzel bi tat verir hafif acili ulan dişariya cikmadim sif cig köfte ve tavuk dürüm yememek için yapmayin böyle.
  • hiç alakası yok çiğ köfte yarı bulgur yarı kıymadan yapılır salça karabiber ve fiğer baharatlardan bolca atılır tat olarak da görünüş olarak da hiç benzemezler
  • Çiğ köftenin minumum 20 malzemeden olustunu biliormudunuz?

bizim bi cig köfteci vardi aci ve tatli gibi bişey öyle süper bişeyki ye ye sabaha kadar yersin hiç midende yanma tadi yok et tadi yani ne bilyim adam isim gibi otutturmus bakionz yiyionuz way be diyonuz yani o derece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.