< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Her vitesin dişli aralığı farklıdır. Genelde 1. vitesin diş aralığı daha küçüktür. Kaçırmaya gelince rampa aşağı yukarı farketmez 1. vites en mantıklısıdır. Tabi arabanızın 1. vitesteki maksimum hızı, geri vitesin maksimum hızından büyükse her zaman geriye takabilirsiniz. Rampada frene basıp durup, stop edip, el freni çekip, 1. Vitese takıp sonra el frenini bırakın 1 diş kayar durur. Aynısını geri ile yapın daha geç duruyorsa siz rampada yön farketmez 1. viteste bırakın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Şu da var ki el freni sadece arka frenleri tutar. Vites ise araç önden çekişli ise ön tekerleri tutar. Artık fizik dersindeki eğimli yüzeylerde sürtünmeli cismin hareketi konuları başlıyor =) Eğim az veya yoksa sadece el freni Çok eğimlide her ikisini Korkmuşsam ve kaldırım varsa arabayı kaldırıma sıfırlar, tekeri kaldırıma değecek şekilde çevirir yine vites ve el frenini Buraya da araba konur mu dediğim yer varsa, az yürürüm arabayı başka yere koyarım. Başkalarının park etmiş olması beni cesaretlendirmez aksine onlar kaydırır bana vurur diye gider başka yere koyarım Benim aracın el freni telinde bahsettiğim körük ![]() |
AMD Ryzen 7 5800X3D • Msi RTX 3080 Suprim X 10G • Msi B550 Tomahawk • G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) • DeepCool LS520 WH 240MM • WD Black SN770 1Tb Gen4 • WD Blue SN570 1Tb Gen3 • Samsung 870 Evo 1Tb • Samsung 860 Evo 500Gb • Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum • CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz • Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kayseri'deyim. 1999 model mondeoyu 2009-2019 arası 10 yıl kullandım. Sabah -22 derecede marşa bastığımı bilirim. El frenini sürekli çektim. Hiç sorun olmadı. Ancak bazı araçlarda çabuk donabiliyor. Tasarımdan kaynaklı olabilir. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hasar alır tabi, ama el freninin dayanamadığı ve yükün şanzımana bineceği kadar büyük bir çarpmada şanzıman dişlisi ufak bir masraf olarak gözükecektir ki muhtemelen perte çıkar araç böyle bir kazada. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
YER: ANKARA Sabah garajdan çıkarken lastikler yerde iz yapmış. El freni donmuş lastikleri kitlemiş. Kaya kaya zor çıktım. Bu saatten sonra çekmem el frenini. Ankarada donmuyor diyen arkadaşlar nerede yaşıyor bilmiyorum. 20 senedir her kış el freni donuyor. Düz yere parkediyorsanız viteste bırakın. |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Ryzen 7 5800X3D • Msi RTX 3080 Suprim X 10G • Msi B550 Tomahawk • G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) • DeepCool LS520 WH 240MM • WD Black SN770 1Tb Gen4 • WD Blue SN570 1Tb Gen3 • Samsung 870 Evo 1Tb • Samsung 860 Evo 500Gb • Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum • CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz • Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |