Şimdi Ara

KİŞİ SAYISINI SAYAN PROJE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kapıdan geçen kişi sayısını sayan bir proje tasarlamam gerekiyor.

Projem şu;
    kapıya A ve B olmak üzere belli aralıkta iki sensör koyacağım. Tahminen insan beli yüksekliğinde olacak. A dan B ye geçiş olduğunda ortama giriş, B den A ya geçiş olduğunda ortamdan çıkış ve bunların farkıda ortamda bulunan kişi sayısını gösterecek. Bunun için bir sensör tayin etmeliyim. Muhtemelen çizgi şeklinde algılama yapması gerekliyor. Ve bu çizgi bir insanın geçmesi sonucu kesilirse mikroişlemcime yani pic e 5 V yansıtılarak sayıcının değerini arttırması veya azaltması lazım. Bunun için nasıl bir sensör önerirsiniz.
    Sensörü INFRARED olarak düşünürsem bunu çizgi şeklinde alıcı ve verici devresi nasıl oluşturabilirim. Elinde bu konuyla ilgili devre veya bilgi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

hasankorkmaz16 et gmail.com

• PLC ile bu işi yapmıştım..Telemecanique PLC ile... Karşılıklı fotosel kullanmıştım... Bu tip uygulamalarda en sağlıklı olan bu diye düşünüyorum...

• Bu iş için kullanılan yaklaşım sensörleri var.Ayrıca işlemin sağlıklı olabilmesi için bir kişinin geçebileceği bir koridor oluşturman lazım.Çünkü aynı anda birisi girerken bir kaşkasıda çıkarsa sayma işlemin sağlıklı olmaz.Sensörleri bağlayabileceğin piyasada hazır satılan sayıcılar var.Bununla da kişi sayısını görebilirsin.Komplike birşey olsun dersen PLC de kullanabilirsin.
  • giriş çıkış yerleri ayrıda olabilir.
  • Kullandığım bazı sensor ve sayıcıları buralardan temin ediyorum
    http://www.enda.com.tr sayıcı
    http://www.yorum-automation.com/ sayıcı -sensor

• projen güzelmiş beğendim
  • http://www.yorum-automation.com/ sayıcı -sensor

burada hangi sensörü kullandınız acaba fotograftan modelini bulamadım.

Sanırım bu benim istediğim gibi çizgi şeklinde algılama yapıyor. Bu ürünün fiyatı nedir ?
    Ben sayıcıyı hazır almayı düşünmüyorum. pic yardımıyla saydırmayı yapacağım ve LCD ye yazdıracağım.

Bu sensörün acaba çıkışı kaç volt yani cismi algıladığında kaç volt veriyor. Malum pic e 5 volt olarak bunu yansıtmalıyım.
  • Karşılıklı fotoselin kaç metreden çalışacağına göre fiyat değişir... Ama fiyat yaklaşık 45-50 YTL civarı alıyorum... Fakat liste fiyatı daha yüksek... Bu tip sensorler genelde 24V çokış verir. örneğin kullandığım bir model:
    BM Serisi
    BM3M-TDT1,2
    -Alıcı-Verici (16x28x51,5)
    -12-24VDC, NPN, 100mA. Yani beslemeyi 12 ile 24 V arası veriyorsun .Çıkış sinyalini aynen 12-24V alıyorsun.
    -Sn= 3 m, Dark-On.

Eğer Birisi Birşeyi Yapmışsa Aynı Şeyi Bizde Yapabiliriz...
  • son ileti yazılalı 1 seneyi geçmiş ancak yeni konu açmak yerine burdan devam etmeyi uygun gördüm.
    konunun başlığıyla aynı probleme sahibim. sanırım biraz daha basit birşey benimkisi...
    sadece bir kapıdan bir odaya giren kişi sayısını belirlemek istiyorum.
    geçmişte yazılan iletileri okudum ve BM Serisi BM3M-TDT1,2 bir karşılıklı sensörle bu sensörün çıkışına uygulanacak basit bir sayıcıyla bu işi gerçekleştirebilirim.
    Yukarıda yazdıklarım da bir yanlışlık yada bir ekskiklik varmı? Eğer eksiklik varsa neler yapmam gerekiyor? daha basit şekilde nasıl tasarlanır?
    Buna ek olarak, sayıcı kullanmak yerine kişi sayısı bilgisini bilgisayara almak istiyorum. Bunun için en basit çözüm önerisi nedir?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
    Saygılar
  • arkadasım belkı tamamen aynıda olmasa bahsettiğin proje benım gecen sene bitirme projemde.kapıdan gecen kişiyi sayıp 999 hanelı 12 cmlık buyuk displaya yazdırmak.ve bunuda yaptım.yapma aşamam şu oldu.ilk önce buton ile ileri geri sayan picli yada picsiz(ben picsiz yaptım) sayıcı devresi bulcan.sonra karanlıkta aktif olan ldr lı röle devresi buldum.sonra bu rölenın kontak cıkışlarını sayıcı devresinin artırma anahtarı olarak kullandım..sonra kapının sağ tarafına ldr yi bir 7 cm lık boru ıcıne koydum kapının sağ tarafına yerden 1.5 mt yükseklıge monteddım.kapının diğer tarafına yanı ldr nın tam karsısınada piyasa da satılan lazer den monteddim.lazer pillerini iptal ettim devreden alıyordu enerjisini.yanı lazer süreklı açık kalıyor. şimdi lazer ldr ye süreklı ısık gönderiyor.herşey normal.kapıdan biri geçtiği zaman lazerden ldrye giden ışık kesildiği için röle cekıyor buton basmıs gibi oluyor ve display sayıyordu. belkı su an sana çok basıt geldı anlattıgım.ama ben tam 3 hafta ugrastım bu proje için.özellkle büyük displayları devreye uydurmak güç oldu.verdiğim bilgiler den umarım faydalanırsın işine yarar.basarılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.