Şimdi Ara

Kişi başı gelir nasıl 9 bin 117 dolar oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kişi başı gelirin 9 bin 117 dolar olduğu açıklandı. Buna inansak ayrı bir dert inanmasak ayrı..

    2400 TL alan bir asgari ücretli için hesaplayalım:

    2400 TL - 350 dolar.
    Bu elemanın 4 kişilik ailesi olsa kişi başı yaklaşık 90 dolar aylık oluyor. Bunu da 12 ile çarparsak; 1080 dolar oluyor.

    Yani ortalama bir asgari ücretli ailesinin her ferdinin tam tamına 8037 doları her ay başkasına gidiyor. Çok yüksek bir rakam.

    Bir memur ayda 1000 dolar kazanıyorsa ve yine 4 kişilik bir ailesi olduğunu düşünelim;

    Kişi başı aylık 250 dolar. Yıllık 3000 dolar. Bu ailenin de her ay, her ferdinin 6117 doları başkalarının cebine gidiyor.

    Örnekleri çoğaltmak mümkün. Milli gelirden hakettiğiniz payı alabilmeniz için ailenizden her fert 62bin TL yıllık gelire sahip olmalı.

    Ülkede teraziyi bu kadar tersine çevirecek kadar zengin var mı? Yoksa birileri yalan mı söylüyor? En önemlisi bu rakamı dinleyen seçmen, ben neden az alıyorum diye neden düşünmüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolanka -- 31 Mayıs 2020; 21:59:54 >







  • Bir ülkenin gayri safi millî hasılası (GSMH), o ülkenin nüfusuna bölündüğü zaman, kişi başına düşen GSMH bulunur. Aynı şekilde, bir ülkenin gayri safi yurtiçi hasılası (GSYİH) o ülkenin nüfusuna bölündüğü zaman ise, kişi başına düşen GSYİH elde edilir.

    kaynak wiki
  • Kazmapolitan kullanıcısına yanıt
    Yani bu demek oluyor ki imzamı oku!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elektrik santralleri, devlet harcamaları, köprü yapımı, aldığı maaşın brütü, ordu harcamaları, sağlık harcamaları, ürettiğimiz elektrik, yerden çıkardığımız petrol da 10k doların içinde.

    Halkın harcadığı para - eline geçen para olarak düşünürsek 1-2bin dolar anca eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bu gelir, bir ülkede yaşan bireylerin ulusal gelirden aldıkları gerçek geliri göstermez. Kişi başına düşen milli gelir, bir ülkenin mevcut milli gelir değerinin o ülkenin nüfusuna bölünmesi ile hesaplanır."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllık bile olsa yine olmuyor asgari ücretli 1 yılda 4.110 dolar

    adam ayda 5800 kazanması lazım ki anca o parayı tuttursun , devlet memuru bile o kadar almıyor ,alan devlet memurlarıda 30 senelik 1. dereceye gelmiş şef kadrosunda olanlar
  • Fakirler hakkını aramıyorki şu ülkede mesela acuna bile 60 70 binden fazla para verilmemeli ülkede milyoner adam olmamalı onlardan alıp devlet fakirlere vermeli aklını kullanan hakeden en fazla 10 15 bin almalı ameleler ise 3 4 binden aşağısını almamalı ama nerdee 2 kıytıtık dizide oynamış hande erçelin 13 milyon takipçisi var pehh.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle düşün bi ülkede 2 kişi var acun ve sen acun ayda 1 milyon dolar kazanıyor sen bin dolar . E kişi başına düşen gelir ne oldu ? 500 bin 500 dolar dimi .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomas Silverstein -- 31 Mayıs 2020; 21:56:21 >
  • Hocam biz tam bu duruma zenginin daha zengin fakirin ise daha fakir olması diyoruz. 3.dünya ülkesi belirtisi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gsmh / dış borç oranı %60 a dayanmış durumda şu an bu rakamlar hiç bir şey ifade etmiyor. Devletin Her 100 lirasının 60 lirası dış borç. Anlamayanlar eğleniyor işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin benim vs. paylarımız Nihat Özdemir, Koç ailesi, Sabancı ailesi vs. hanelerine yazılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmpunk01

    Fakirler hakkını aramıyorki şu ülkede mesela acuna bile 60 70 binden fazla para verilmemeli ülkede milyoner adam olmamalı onlardan alıp devlet fakirlere vermeli aklını kullanan hakeden en fazla 10 15 bin almalı ameleler ise 3 4 binden aşağısını almamalı ama nerdee 2 kıytıtık dizide oynamış hande erçelin 13 milyon takipçisi var pehh.
    Hayattaki amacı kahvelerde okey,101 oynamak olan insanlara veya gününün çoğunu tiktok,instagramda harcayan düşük gelirli insanlara yardımda bulunup hazineyi neden boşa tüketelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.