Şimdi Ara

kısa devre sonucu herşey mi yandı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kucuk kardeslerım dızustu bılgısayarla oynarken benı cagırdılar ve gırdıgımde adaptorden duman cıkıyordu fazla oynatma sonucu kablonun bır kısmı kopup kısa devre olmustu hemen fısten cıkardım ve hala kıvılcım cıkıyordu bılgısayara baktıgımda kapanmıstı adaptorun ve bataryanın yandıgına emınım acaba bılgısayarda yanmısmıdır ?(bılgısayardanda bıraz koku gelıyor)
    Cevaplarınızı beklıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: errahmet

kucuk kardeslerım dızustu bılgısayarla oynarken benı cagırdılar ve gırdıgımde adaptorden duman cıkıyordu fazla oynatma sonucu kablonun bır kısmı kopup kısa devre olmustu hemen fısten cıkardım ve hala kıvılcım cıkıyordu bılgısayara baktıgımda kapanmıstı adaptorun ve bataryanın yandıgına emınım acaba bılgısayarda yanmısmıdır ?(bılgısayardanda bıraz koku gelıyor)
    Cevaplarınızı beklıyorum

Başka bir adaptörle denemeden hasarın ne boyutta olduğunu bilemeyiz. Bilgisayarın şarj girişi hasar görmüş olabilir, anakart hasar almış olabilir harddisk hasar almış olabilir veya tüm parçalar hasar almış olabilir. Denemeden kesin bir şey söylemek cep yakmaktan başka bir şey getirmez.
  • cevabın ıcın tesekkurler bende yarın farklı bı adaptoru denemeyı dusunuyorum

• quote:

cevabın ıcın tesekkurler bende yarın farklı bı adaptoru denemeyı dusunuyorum

dene ondan sonra yanmayan parçaları ve bilgisayarı iyice yak allah korusun sende elektriğe çarpıl o yüzzden fişe bile takmadan doğru bilgisayarcıya götür götürmem dersen fişe takıp deniyecem dersen sen bilirsin
  • yansın ortalık teknisyen olarak sizleri yıpranmış ve kopmak üzere olan kablolar hakkında uyarmak isterim arkadaşlar
    küçük birde ip ucu vereyim adaptörün kablosunu üzerine sarmayın işiniz bittiğinde kabloyu serbest bırakıp düzeltin ve eliniz ile roda yaparak toplayın bu sayede kablo çok uzun ömürlü olacaktır genel de bir çok kişi kabloyu adaptörün üzerine doluyor buda kablonun kendi ekseninde dönmesine ve çabuk yıpranmasına sebep oluyor sonuçta kontak kaçınılmaz oluyor

geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDERGROUND RAP

quote:

cevabın ıcın tesekkurler bende yarın farklı bı adaptoru denemeyı dusunuyorum

dene ondan sonra yanmayan parçaları ve bilgisayarı iyice yak allah korusun sende elektriğe çarpıl o yüzzden fişe bile takmadan doğru bilgisayarcıya götür götürmem dersen fişe takıp deniyecem dersen sen bilirsin

yok zaten o cıkan dumandan kıvılcımdan sonra ben ugrasmam bahsettıgım bır bılgısaycıya goturup orda denemek

• quote:

Orijinalden alıntı: melihbenzze

quote:

kucuk kardeslerım dızustu bılgısayarla oynarken benı cagırdılar ve gırdıgımde adaptorden duman cıkıyordu fazla oynatma sonucu kablonun bır kısmı kopup kısa devre olmustu hemen fısten cıkardım ve hala kıvılcım cıkıyordu bılgısayara baktıgımda kapanmıstı adaptorun ve bataryanın yandıgına emınım acaba bılgısayarda yanmısmıdır ?(bılgısayardanda bıraz koku gelıyor)
    Cevaplarınızı beklıyorum

Başka bir adaptörle denemeden hasarın ne boyutta olduğunu bilemeyiz. Bilgisayarın şarj girişi hasar görmüş olabilir, anakart hasar almış olabilir harddisk hasar almış olabilir veya tüm parçalar hasar almış olabilir. Denemeden kesin bir şey söylemek cep yakmaktan başka bir şey getirmez.

Katılıyorum. Bilgisayar üzerinde başka adaptörleri dene.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tjamos

quote:

quote:

Cevaplarınızı beklıyorum

komple yandığını sanmıyorum. Eğer 12 V yerine 220 V vermediyseniz komple yanmamıştır. Kısa devre saniyelikse bataryalar saglamdır. Fakat 5-10 saniyeden fazla sürdüyse bataryalar da yanmıştır diyorum ve gidiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem277

quote:

Orijinalden alıntı: Tjamos

quote:

quote:

Cevaplarınızı beklıyorum

komple yandığını sanmıyorum. Eğer 12 V yerine 220 V vermediyseniz komple yanmamıştır. Kısa devre saniyelikse bataryalar saglamdır. Fakat 5-10 saniyeden fazla sürdüyse bataryalar da yanmıştır diyorum ve gidiyorum.

haklı.

• Şarj girişi yanmıştır,
    20tl giriş,20tl adaptor :40tl masraf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

Şarj girişi yanmıştır,

sadece sarj girişi yandıysa nasıl bataryalardaki enerji ile çalışmıyor?
  • çıkış kablosundaki kısa devre makineye zarar vermez kısa devre sonucu voltaj kesilir çıkış kablosu üzerinde ısı meydana gelir ve kablo izalasyonunu yakar eğer yanık şarj giriş soketinde meydana gelmiş ise empirmede kısmen yanık oluşur genelde şarj giriş soketi çok haraket ettirilince soketin karta bağlandığı noktada temassızlık meydana geliyor ve voltaj orda kıvılcımlar meydana getiriyor ısınma başlıyor polyester ve benzeri birçok maddeden yapılmış empirme kısmı olarak yanıyor
    hatta şöyle söylim şarj giriş soketinde çatlak olan kişiler kabloyu oynattıklarında cihaz bazen şarj alır bazen almaz ve kullanıcılar genelde bu duruma aldırış etmezler ve kullanmaya devam ederler bu durum kısa devre veya kısa devreye benzer tepkiler veren koku ve duman gibi sonuçlar ile belli olur bu mesaj durumun genelini daha iyi bir şekilde anlatmıştır diye düşünüyorum yani görmeden ezbere birşeyler söylenecek ise ancak genel birşeyler söylenir sonuç odaklı tekbirşey söylenemez .

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem277

quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

Şarj girişi yanmıştır,

sadece sarj girişi yandıysa nasıl bataryalardaki enerji ile çalışmıyor?

Batarya takılı iken şarj %100 olduğunda nasıl devre dışı kalıyorsa o şekilde.
    Girişin arıza yaptığında pc açılmaz.Çünkü orası güvenlik noktasıdır.
    Üstteki arkadasın sözlerine katılıyorum. Benimkisi %80 karşılaşılan iyi ihtimal.
    Her şekilde servise vereceksin :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.