Şimdi Ara

Kış lastiği zorunlumu ? ( otomobillere)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • küçük bi yerde oturuyoruz araba hususi araç binek karda kullanmayı düşünmüyoruz kış lastiği zorunlumu binek araclara ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ticarilere zorunlu, hususi otomobillere zorunlu değil. Ama yine de kış mevsimi 7 derecenin altında geçen illerde güvenlik açısından kış lastiği takmak gerekli diye düşünüyorum.
  • zorunlu
  • zorunlu değil.
  • Neye göre zorunlu bende zorünlü degil diye biliyorum ama ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorunlu değil arkadaşım. Ticarilerde zorunlu. Sen bakma bu forumda ki 7 derece altı hurafesine inanıp da lastik alıp almayana veya alayım mı diye soru sorana "mutlaka al" diyenlere. Zaten maşallah forum da bu kış lastiğini kullananlar o kadar hassas ki. Fren mesafesini hava sıcaklığına göre hassas şekilde ölçebiliyorlar.

İstanbul'da yaşıyorum. Doğma büyüme 40 yıllık İstanbulluyum. 20 yıldır askerlik dahil araba kullanıyorum. 1 derecede de araba kullandım, 5 derecede de arabamı kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Siyah buzlanmanın olduğu sabah saatlerinde de arabamı kullandım. Ama ne yaptım? Önümde ki ile aramı biraz daha açıp ani direksiyon hareketlerinden kaçtım. Frene mümkün mertebe az basıp vites küçülterek durdurdum arabamı. Karlı havalar da arabamı trafiğe çıkarmadım. Zaten 1 hafta duruyor kar yerde. Zaten evim ve iş yerim 8 dk. yürüme mesafesinde. Arabamı da hafta sonu kullanan biri olarak, karlı hava da trafiğe çıkmayan biri olarak benim tarzımda ki biri için kış lastiği gereksiz.

Ama olur da 7/24 arabanı kullanıyor olursun, işin icabı haftada bir k aç gün şehirler arası yol yapıyorsan o zaman alırsın 4 tane kış lastiği kullanırsın.

• ticari araçlarda zorunlu tamam,
    fakat kış şartlarının zor geçtiği iller belirlenmiş istanbul bursa ankara edirne vs. uzayıp gidiyor, bu illerdeki hususi araçlara da zorunlu.
    izmir antalya balıkesir vs. illerdeki hususi araçlara zorunlu değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ticari Kışlık Lastik
    4 yıl önce açıldı
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim Cenk diye bir arkadaşım bundan yaklaşık 21 sene önce kış lastiği takmadığı için önemli yerlerinde büyük sorunlar oluştu. Bu olaydan sonra kendisi "illallah" diyip Ankara'da nezih bir yerde lastikçi açtı ve çok memnun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Zorunlu değil arkadaşım. Ticarilerde zorunlu. Sen bakma bu forumda ki 7 derece altı hurafesine inanıp da lastik alıp almayana veya alayım mı diye soru sorana "mutlaka al" diyenlere. Zaten maşallah forum da bu kış lastiğini kullananlar o kadar hassas ki. Fren mesafesini hava sıcaklığına göre hassas şekilde ölçebiliyorlar.

İstanbul'da yaşıyorum. Doğma büyüme 40 yıllık İstanbulluyum. 20 yıldır askerlik dahil araba kullanıyorum. 1 derecede de araba kullandım, 5 derecede de arabamı kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Siyah buzlanmanın olduğu sabah saatlerinde de arabamı kullandım. Ama ne yaptım? Önümde ki ile aramı biraz daha açıp ani direksiyon hareketlerinden kaçtım. Frene mümkün mertebe az basıp vites küçülterek durdurdum arabamı. Karlı havalar da arabamı trafiğe çıkarmadım. Zaten 1 hafta duruyor kar yerde. Zaten evim ve iş yerim 8 dk. yürüme mesafesinde. Arabamı da hafta sonu kullanan biri olarak, karlı hava da trafiğe çıkmayan biri olarak benim tarzımda ki biri için kış lastiği gereksiz.

Ama olur da 7/24 arabanı kullanıyor olursun, işin icabı haftada bir k aç gün şehirler arası yol yapıyorsan o zaman alırsın 4 tane kış lastiği kullanırsın.

Birazda lastiklerin havasını indirin buzda gittiğiniz zaman (!)

• forumlara bakacak olursan herşeyi dört dörtlük yaşayan insanlardan geçilmiyor ama sokağa çıkacak olursan çoğu aracın lastikleri kabak ya da ona yakın değerlerde..
    kimse gelip sana lastiklerini sormaz ama yaşadığın yerde ciddi bi kar kış oluyorsa önce kendi sağlığın için önlemini almalısın, başkalarının ne düşündüğünün bi önemi yok yani..

ben izmirde yaşıyorum, izmirin kara kışı en fazla yağmur çamur oluyor haliyle kış lastiğine gerek kalmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.