Şimdi Ara

KIRPIŞMASIZ VE GÜNCELLEME SORUNU OLMAYAN SİSTEM KURMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
4
Favori
15.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir fotoğraf çekip cihazı yeniden başlattığımda 2 tane camera klasörü görünüyor bende bu durum son güncellemeyle oldu ve hangi orijinal romu denediysem kurtulamadım garantiye yollayacağım telefonu
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay z

bir fotoğraf çekip cihazı yeniden başlattığımda 2 tane camera klasörü görünüyor bende bu durum son güncellemeyle oldu ve hangi orijinal romu denediysem kurtulamadım garantiye yollayacağım telefonu

Anlatılanları yaptıktan sonramı oldu dediğiniz olay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden 16gb modeli için olmuyor?

• cavit kullanıcısına yanıt
    hocam hiç rom denememiştim orijinal romunda gelen güncellemeyi kurdum bu sorunu farkettim garantiye yollayayım derken bir de sizin paylaştığınız romları deneyeyim dedim ilk güncelleme böyle bi problem yapmıyor ama ikinci 102 mb olan güncelleme bu sıkıntıyı çıkarıyor hatta içinden hafıza kartımı çıkarıp deniyorum yine 2 tane camera klasörü oluşuyor içinde kart yokken bile hafıza kartı yolu görünüyor ve oraya da kayıt oluyor ne hikmetse. kamera uygulamasının kayıt yeri özelliği bu duruma yol açıyor diye düşünüyorum ama herkeste sorun yok o yüzden anlam veremedim. her seferinde data wipe yaptım belki sıfırlamadığımdandır diye ama nafile. en iyisi bayramdan sonra garantiye yollamak diye düşünüyorum cihazı sinirimden kapattım hd2 mi kullanıyorum :)
  • quote:

hocam hiç rom denememiştim orijinal romunda gelen güncellemeyi kurdum bu sorunu farkettim garantiye yollayayım derken bir de sizin paylaştığınız romları deneyeyim dedim ilk güncelleme böyle bi problem yapmıyor ama ikinci 102 mb olan güncelleme bu sıkıntıyı çıkarıyor hatta içinden hafıza kartımı çıkarıp deniyorum yine 2 tane camera klasörü oluşuyor içinde kart yokken bile hafıza kartı yolu görünüyor ve oraya da kayıt oluyor ne hikmetse. kamera uygulamasının kayıt yeri özelliği bu duruma yol açıyor diye düşünüyorum ama herkeste sorun yok o yüzden anlam veremedim. her seferinde data wipe yaptım belki sıfırlamadığımdandır diye ama nafile. en iyisi bayramdan sonra garantiye yollamak diye düşünüyorum cihazı sinirimden kapattım hd2 mi kullanıyorum :)

Kamera ayarlarından depolama yeri olarak sd card seçilimi? Birde galery kısa yolu 1 mi yoksa 2 adetmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cavit kullanıcısına yanıt
    depolama yeri sd card olarak seçili sorunu şöyle açıklayayım hocam son güncellemeyi sıkıntısız yapmıştım aradan 2 gün falan geçti telefonu kapatıp açmıştım galeriye girince camera klasörünün iki tane olduğunu gördüm fotoğrafları sildim tekrar bi fotoğraf çekip cihazı yeniden başlattım yine 2 klasör oluştu recovery modda açıp data wipe yaptım yine aynı bir de içinde kart yokken deneyeyim dedim yine 2 klasör oluştu dosya yöneticisini açtım resimlere gelip ayrıntılar dedim birinin dizin tarama/sdcard yoluna kaydedildiğini gördüm halbuki içinde kart yoktu sonra kartı takıp fotoğraf çekip denedim dizin tarama/sdcard ve mnt/sdcard yolunda birer adet kaydoluyor bunu gördüm. depolama yerini telefon hafızası seçtiğimde sorun çözülüyor fakat ben bu sorundan kurtulmak istiyorum sizin paylaştığınız romlarda da durum aynı ilk güncellemeyle kullanırken sıkıntı yok ikinci güncelleme yol açıyor bu soruna. ben de bu sebepten garantiye yollamayı düşünüyorum.

• quote:

depolama yeri sd card olarak seçili sorunu şöyle açıklayayım hocam son güncellemeyi sıkıntısız yapmıştım aradan 2 gün falan geçti telefonu kapatıp açmıştım galeriye girince camera klasörünün iki tane olduğunu gördüm fotoğrafları sildim tekrar bi fotoğraf çekip cihazı yeniden başlattım yine 2 klasör oluştu recovery modda açıp data wipe yaptım yine aynı bir de içinde kart yokken deneyeyim dedim yine 2 klasör oluştu dosya yöneticisini açtım resimlere gelip ayrıntılar dedim birinin dizin tarama/sdcard yoluna kaydedildiğini gördüm halbuki içinde kart yoktu sonra kartı takıp fotoğraf çekip denedim dizin tarama/sdcard ve mnt/sdcard yolunda birer adet kaydoluyor bunu gördüm. depolama yerini telefon hafızası seçtiğimde sorun çözülüyor fakat ben bu sorundan kurtulmak istiyorum sizin paylaştığınız romlarda da durum aynı ilk güncellemeyle kullanırken sıkıntı yok ikinci güncelleme yol açıyor bu soruna. ben de bu sebepten garantiye yollamayı düşünüyorum.

Böyle bişey için garantide telefonu süründürmeyin. İlk sürümde kameranın harici hafıza kartına kayıt özelliği yok. bu yüzden dahili hafızaya mecbur klasör oluşuyor. 103 mblık güncelleme ile hafıza kartına kayut özelliği geliyor. bunun içinde fofotoğraf uygulamasından hafıza kartını seçtiğinizde oraya klasör oluşur. önceki klasörü silmez taşımaz o orada durur. Bu durum normaldir. Garantide bişey yapamazlar. Çözüm için önerebileceğim şey ise. teli pc ye bağlayıp dahili hafızadaki klasördeki resimleri harici karta taşıyın sonra istersenizde o klasörü silin olsun bitsin.

• YasiN® Y kullanıcısına yanıt
    hocam derdimi anlatamıyorum sanırım eskileri silmek falan değil bu aynı resmi iki yere birden kaydediyor bir ikincisi güncellemeden önce çektiğim fotoğraflar da hafıza kartıma kaydediliyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay z -- 13 Ekim 2013; 22:40:02 >
  • Bu romla rekoru kırdık galiba,
    Sistemim rootlu ve hiç kullanmadığım sistem dosyalarını kaldırdım.
    Yaklaşık 20 kadar çok kullandığım program apksını sistem/app klasörüne yerleştirdim
    Greenify de sistem dosyaları dahil olmak üzere herşeyi seçtim ve xposed ile deneysel özelliklerini aktif ettim.
    Ayrıca xposed de google location özelliğini deaktive eden bir modülüde kurdum.
    Güç koruma açık
    Cpu tasarrufu açık

Sonuç:

53,5 saat standby
    7saat 45 dk ekran süresi
    Yaklaşık 11 saat wifi

3g hi açılmadı, 2g ve veri açıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: cavit

Bu romla rekoru kırdık galiba,
    Sistemim rootlu ve hiç kullanmadığım sistem dosyalarını kaldırdım.
    Yaklaşık 20 kadar çok kullandığım program apksını sistem/app klasörüne yerleştirdim
    Greenify de sistem dosyaları dahil olmak üzere herşeyi seçtim ve xposed ile deneysel özelliklerini aktif ettim.
    Ayrıca xposed de google location özelliğini deaktive eden bir modülüde kurdum.
    Güç koruma açık
    Cpu tasarrufu açık

Sonuç:

53,5 saat standby
    7saat 45 dk ekran süresi
    Yaklaşık 11 saat wifi

3g hi açılmadı, 2g ve veri açıktı

Ah bir de söylediklerini türkçeye tercüme etseydin

• Birazcık google ;)

• Ellerinize sağlık.Çok yararlı bir paylaşım.Size özel mesaj attım.Siz bana cevap verirseniz.Sonra başlayacağım.Bilmediğim bir konu varda .
  • hocam büyüksün
  • Bunları yaptıktan sonra telefon rootlu mu oluyor?

• dostlar şuan GM_Discovery_OrjinalROM_v1_SPFLASH.rar yüklü telefonumda Discovery_v6000_Orjinal.zip yüklemek istiyorum ancak aşağıdaki 6 adıma kadar geldim 7 adımda pc driverler yüklendiği gibi bir şey göremiyorum herhangi bir şey çıkmıyor.SPflash tool klasörü içindeki Flash_tool programını çalıştırıyorum
    Scatter-loading e tıklayarak v6000 klasöründeki MT6589_android_scatter_emmc dosyasını seçiyorum download sekmesine tıklıyorum telefonu bağlıyorum ancak yeşil çember görünmüyor yükleme yapmıyor yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifol_04

dostlar şuan GM_Discovery_OrjinalROM_v1_SPFLASH.rar yüklü telefonumda Discovery_v6000_Orjinal.zip yüklemek istiyorum ancak aşağıdaki 6 adıma kadar geldim 7 adımda pc driverler yüklendiği gibi bir şey göremiyorum herhangi bir şey çıkmıyor.SPflash tool klasörü içindeki Flash_tool programını çalıştırıyorum
    Scatter-loading e tıklayarak v6000 klasöründeki MT6589_android_scatter_emmc dosyasını seçiyorum download sekmesine tıklıyorum telefonu bağlıyorum ancak yeşil çember görünmüyor yükleme yapmıyor yardımcı olabilirmisiniz

işletim sisteminiz ne?
    driveri tekrar yüklemeyi deneyin.
    driveri kurduktan sonra birşey göremiyorsunuz zaten.
    diğer usb girişlerini tek tek deneyin.
    bunu biliyorsunuzdur ama ben yinede söyleyeyim, yeşil çember yaklaşık 3 dk sonra falan gelecek

• gerçekten oldu :) çok teşekkür ederim. rahatsız ediyordu kurtardın beni :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaLGacI

Bunları yaptıktan sonra telefon rootlu mu oluyor?

...

• quote:

quote:

Bunları yaptıktan sonra telefon rootlu mu oluyor?

...

Rom oluyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.