Şekil 2.24'ü anladım. Ancak Şekil 2.25'de giriş işaretinin pozitif alternansından bahsederken + işareti, ilk başta Şekil 2.24'deki gibi giriş gerilimi uygulayan kaynağın üst ucunda mı düşüneceğiz ? Eğer öyle değilse cümle şekil ile çelişiyor. Çünkü eğer + işaret aşağı tarafta ise kaynağın pozitif alternansında diyot doğru yönde polarmalanmış olacaktır. Dolayısıyla Şekil 2.24'den farkı kalmayacaktır. Vgriş, Vt, -Vt değerleri bulunan grafiğe bakarsak ilk başta pozitif alternans uygulanıyor. Sanırım Şekil 2.24'deki gibi ilk önce + işaret kaynağın üst ucundaymış gibi anlatılmış. Daha sonra negatif alternansa dönünce aşağı taraf + işaret alacağından böyle bir şekil verilmiş. Eğer böyleyse sorun yok bunları anladım.
İkinci resimde "Vg gerilimi Va değerinden büyük olduğunda diyot doğru yönde polarmalanacak ve iletime geçecek. Diyot iletime geçtiği anda Va gerilimi doğrudan çıkışa aktarılacak ve Rl yükü üzerinde görülecektir" demiş. Bu durumda grafikte neden Va+0.7V görünüyor, diyot ön gerilimini neden katıyoruz ?
Şekil 2.27'de ise "Giriş işaretinin negatif alternansı, diyodun anoduna uygulanan Va geriliminden büyük olduğunda diyot iletime geçecektir. Diyot iletime geçtiği anda çıkışta Va kaynağı görülür." diyor. Girişe uygulanan gerilimin üst tarafı negatif. Diyotun katoduna uygulanan negatif gerilim Va kaynağının negatif ucunun uyguladığı gerilimden büyük olsa bile bu diyot nasıl iletimde olacak ? Akım nereden nereye akıyor ? Nasıl oluyor da -Va-0.7 V çıkış alıyoruz ?
Bunları anlamayınca kalan iki resmi hiç anlayamadım zaten kafam bayağı karıştı.