Şimdi Ara

Kırmızı şarap yaşlanmayı yavaşlatabilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilim dergisi "PLoS" ta yayınlanan bir araştırmaya göre en çok kırmızı şarapta bulunan Resveratrol yaşlanmayı geciktiriyor. Fareler üzerinde en düşük dozlarda bile mucize sonuçlar gözlendi. Amerika'nın Wisconsin eyaletindeki Madison Üniversitesi genetikçilerinden Tomas Prolla, bir bardak kırmızı şarap içmenin kalbin yaşlanmasını yavaşlatacağını açıkladı. Buna kanıt olarakta kırmızı şarabın bol tüketildiği Fransa gibi güney ülkelerinde daha az kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları görülmesini gösterdi.

Resveratrol'ün, bunun dışında bir çok kanser türünden koruduğu da bir çok araştırmada ortaya konuldu.

http://de.news.yahoo.com/afp/20080603/tsc-usa-wissenschaft-gesundheit-wein-c2ff8aa.html

• Şarabın yaygın olarak içildiği ülkelerde, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarından ölüm oranı çok daha azdır. bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve antioksidan maddeler sayesinde kanser hastalıklarına karşı korunmamızı artırır. bir çok faydası olan mucize bir içecek Cola içmektense şarap içmeyi, içilmesini yeğlerim.
  • Fermantasyonsuz hali olan üzüm'ü tercih ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 4 Haziran 2008; 23:28:14 >
  • ohooo süper haber,onsuz olur mu ya.

Paramız olmadığında köpek öldüren içiyoruz o da dahildir umarım bunun içine.
  • Şarapın vücuda faydalı oldugunu bundan daha öncede söylüyorlardı
    Ama yaşlanmayla ilgili bir açıklama yapıldıgını sanmıyorum bu yeni
  • guzel bir haber. o halde ben biraz gec yaslancam ne guzel.
  • şarabın ne dini açıdan zararlı olduguna nede sağlık acısından zararı olduguna inanıyorum.aksine sağlık acısından daha kotu dıyene rastlamadım.devamlı olmasada sırf bu yuzden arada bır içerim.kalbe iyi gelıyo mu bılemem ama inanılmaz rahatlatıyo.şarap içipte yatınca mışıl mışıl uyuyorum.aslında her gun aksam yemegı ıle beaber içmelı.ama arkadaslar yapmayı bılyorsanız en iyisi siz kendınız yapın. cok ucuza gelıyo hemde ev yapımı ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hap'ı eriterek içmek
    11 yıl önce açıldı
    Sigara İçmemek Zihni Açar Mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok tuhaf geliyor bana tadı ama yaşlanmayı geciktirmeyi kim istemezki.Bundan sonra içelim biz de bakalım.Bilgi için tşkler Lehrer35
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Fermantasyonsuz hali olan üzüm'ü tercih ederim...

Fermantasyon, bir maddenin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ist_eco

şarabın ne dini açıdan zararlı olduguna nede sağlık acısından zararı olduguna inanıyorum.aksine sağlık acısından daha kotu dıyene rastlamadım.devamlı olmasada sırf bu yuzden arada bır içerim.kalbe iyi gelıyo mu bılemem ama inanılmaz rahatlatıyo.şarap içipte yatınca mışıl mışıl uyuyorum.aslında her gun aksam yemegı ıle beaber içmelı.ama arkadaslar yapmayı bılyorsanız en iyisi siz kendınız yapın. cok ucuza gelıyo hemde ev yapımı ;)

alkol gunahtir. alkol yararli diye bu durumda bunu inkar etmek olmaz.

benim arkadasin babasi sarap uretiyor da yapilisi hakkinda hic bir fikrim yok. aslinda anlatmisti ama unuttum simdi. sanirim surekli bir calkalanma suresi vardi. orasini sanki hatirlar gibiyim cunku donusumle ilgili zamansizlik ve yaslanma hakkinda bir teori atmistik ortaya da konusmustuk uzun uzun.

sizin bir fikriniz var mi meraklandim simdi.

• Peki beyaz şarapta bu etkiler söz konusu mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: matters

Peki beyaz şarapta bu etkiler söz konusu mu?

yaşlanmayı geciktiren madde Resveratrol sn. Matters. Resveratrol sadece Granny Smith (yeşil ekşi elma) ile siyah üzümde bulunurmuş ve fermantasyon ile açığa çıkarmış. Elma'dan yapılan beyaz şarap varsa olabilir sanırım.
  • Bunun gerçek iksiri viskidir ; )
  • quote:

Orjinalden alıntı: elektrokemenche

Bunun gerçek iksiri viskidir ; )

o halde esim de gec yaslanacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

kırmızı şarabın kötü kolesterolu etkisiz hale getirdiği de söylenir uzun zamandır o bakımdan kalp dostu aynı zamanda.

Kolestrol yüksek cıktı bende ama iyi kolestrolümde bi o kadar yüksek çıktı
    Günde bir kadeh kırmızı şarap içmeye başladım bakalım ne olucak sonuç
    Yani şarap kalp üzerinde etkisi var diyede şişeyi kafamıza dikicek halimiz yok az miktarda almak gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: felsefika

quote:

Orjinalden alıntı: elektrokemenche

Bunun gerçek iksiri viskidir ; )

o halde esim de gec yaslanacak

Hocam 67 yaşında ve bu sene yaş haddinden emekliye ayrılıyo. Kendisi mutlaka her akşam bir bardak viski içer, ama aksatmadan. Bu arada prof arkeolog kendisi, sık sık dağa bayıra gideriz meslek icabı. Adamı görmelisiniz, ben tırmanırken belirli bir süre sonra nefes nefese kalıyorken 67 yaşındaki adam bana mısın demiyo. O nasıl bir enerji, o nasıl bir ciğer. Ve kendisine sorduğumda bana bu konuda tavsiye ettiği tek şey viski : )

Bu arada hocam, sen de başla spora falan. Eşine ayak uydur . Yaş farkı aartmasın, dikkat et (şaka:D)

• ehehe

o vıskıcı ben sarapcıyım. hatta bunun konusunu yapıyoruz o sarapcı dıyor bana turkcede sarapcının anlamını bılmeden. arkadaslar gul gul yerlere yatıyor senı sarapcı senı dıyorlar bana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: felsefika

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Fermantasyonsuz hali olan üzüm'ü tercih ederim...

Fermantasyon, bir maddenin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır.

Neden açıklama gereği duydunuz anlamadım ???
  • Bazı kanser türlerinden korunacağım diye bazılarına da zemin hazırlamaya hiç gerek yok.Bu tür antioksidanları almanın başka alternatifleri de var,alkolsüz olanları tercih ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akglsercan
    Paramız olmadığında köpek öldüren içiyoruz o da dahildir umarım bunun içine.

(Bknz. Üzüm sirkesinin yararları)

(:
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.