Şimdi Ara

KIRMIZI IŞIK FACİASI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
5.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben yazdıklarımı o kazayı yapan şahsın bile bile bu tip bir kazaya karışmak istemeyeceğini göz önünde bulundurarak yazıyorum.

Sizde kendi kişisel görüşüüzü bildiriyorsunuz ve kendinize göre haklı olabilirsiniz.

Allah kimseye kaza bela vermesin ..

öyle şey mi olur ya !
    yolda allah ne verdiyse basıp ama ben kaza yapmak istemiyordum diye şey mi olur.

şehiriçinde araç sürerken farkında olması gereken sorumluluklardan birhaberse eğer, o zaman o arabayı kullanmaması gerekir. hiçbir şekilde masum değil. biraz insansa kendisi de anlamıştır suçunu zaten o kazadan sonra. ama arada giden bir hayat var, sorumlusu kim?

eğer bu adam cezasını çekmezse, yarın iki kere dikkat edecek üçüncüde eski alışkanlığına geri dönecek. nereye kadar? veyahut bu adama ceza verilmezse yarın yollarda hız yapılmasının nasıl önüne geçeceksiniz? para cezasıyla mı? birisi "ben neyse cezası öderim altımda 300 500 beygir araba var istediğim gibi basarım demeyecek mi.

misal, o yolda yürüyen adam binbir tane pisliğe bulaşmış, direksiyondaki ise ilk defa gaza basmış olsun. ne farkeder. herkesin ders alması ve bunların tekrarlanmaması için yapılacak bellidir. ve bu olayda, o direksiyonun başındaki kişi, o yolda o hızla giderek ve üstelik kırmızı ışığa aldırmayarak, kasıtlı olarak hayatını kaybeden bir insanın sorumluluğunu üstüne almıştır. %100 suçludur. bilerek ve farkında olarak o sırada orada olabilecek bütün insanların hayatını tehlikeye atmış olduğu için.
    (-tabii ki eğer herhangi bir istisna; aracında teknik sorun ya da o sırada direksiyonda bir kriz vb. durumu yoksa- )

• 02 09 2009 10:52

Beşiktaş'ta meydana gelen kazada, kırmızı ışıkta hızla geçen Mercedes marka bir otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybeden kadının ölümü kamera görüntülerine böyle yansıdı. Olay 24 Mayıs 2009 tarihinde Bşiktaş'ta meydana geldi.

Barbaros Bulvarı'nda yayalara yeşil ışık yanarken bir kadının yolun karşısına geçtiği sırada Mercedes marka aracın çarpmasıyla meydana gelen kaza, saniye saniye kameralara yansıdı. Kuralları hiçe sayarak kırmızı ışıkta geçen Mercedesi son anda farkeden ve donup kalan kadın hızla çarpması sonucu havaya savruluyor, birkaç takla attıktan sonra yere düşüyor. İlk müdahalesi bir vatandaş tarafından yapılan kadın hastanede hayatını kaybediyor.

Sabah 07:00 sıralarında yaşanan kaza, kaza görüntülere göre şöyle meydana geldi: Yeşil ışığın yandığı sırada yolun karşına geçmeye çalışan bir kadın, yolun tam ortasındayken hızla gelen 34 BK 096 plakalı gri renkli Mercedes marka otomobili görünce duraksıyor. Olayın şaşkınlığıyla donup kalan ve kaçma fırsatı bile bulamayan yaya, otomobilin çarpmasıyla havaya fırlıyor.

Havada birkaç takla atan ve çantası yola saçılan kadın 10 metre kadar ileriye asfalta düşüyor. Bu sırada kırmızı ışık halen yanıyor ve siyah renkli araç, kurallara uyup durmaya devam ediyor. Yoldan geçen araçlardan inenler yaralıya ilk müdahalede bulunuyorlar. Olay yerinden uzaklaşan mercedes marka otonun sürücüsü Emir Rasim Parlak ise birkaç saniyede olup biten kaza anından sonra gözaltına alınıyor.

• ...konudan bağımsız ama;
    dümdüz gitse çarpmayacak diyenler var.
    şöyle bakmak gerekir,
    o sırada yaya karşıdan karşıya geçiyor. bizim görüş açımıza göre soldan sağa doğru hareket ediyor. son hızla gelen aracı gördüğünde olduğu yerde donuyor. şöför ise yayanın aksiyonuna devam edeceğini hesap ederek (sağa doğru ilerlemeye devam edeceğini) direksiyonu sola kırıyor. ve kurtaramayarak sağ önden yayaya çarpıyor aracı ile.

...evet bu bir kaza. ancak bu kazaya, bütün sorumluluğu alarak ve bilerek sebep olan bir sürücü var. cezası da umarım hakettiği gibi olur. ne eksik, ne fazla.
    hayatını kaybeden bayan için tek diyebileceğimiz allahın ona rahmet ve yakınlarına sabır vermesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 3 Eylül 2009; 0:39:24 >
  • @FRED BAKER

videoda kaçmıyor göründüğü kadarı ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

@FRED BAKER

videoda kaçmıyor göründüğü kadarı ile

haber yazısında,
    çarptıktan sonra biraz ötede durmasını kastediyor aracın heralde.
    video'da belli zaten. araç kaçmıyor, ileride solda duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezmi33

quote:

Orijinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

Işıklardan evvel (50m galiba) sarı flaşörlü uyarı ışıkları oluyor, yine ışıklardan evvel ışıklı kavşağa yaklaşıldığını belirten trafik levhası oluyor. (Burada bunlar var mıdır bilmiyorum ama genelde oluyor)

Şimdi bunları görüp de ileride ışıklı kavşak olduğunu bile bile ve üstelik ışığın yeşil yandığını teyid etmeden ve hiç hız kesmeden kavşağa dalıyorsun...

BU OLAYDA KESİNLİKLE KASIT VAR! (hukuki terim veya tabir zerre umrumda değil, kesinlikle bu olayda kasıt var!)

Tamam, kişiye özel bir kasıt olmayabilir. Çarpan adam, ölen adamı tanımıyordur ve orda olduğunu bile belki bilmiyordur. Kişiye özel bir kastı veya garezi de olmayabilir.

Ama kesinlikle genel bir kasıt ve kötü niyet mevcuttur. Bu olayda bu durum kesinlikle inkar edilemez.
    Çünkü o kadar aktif ve pasif uyarıya rağmen o kavşağa o biçim dalan kişi (üstelik de yokuş yukarı) belli kişileri ayırt etmeksizin toplumun geneline yönelik bir kasıt ve kötü niyet barındırmaktadır.
    "Çıkmayın ulan yoluma, yoksa çarparım, a... koyim!" psikolojisini barındırmaktadır ve çarpıp öldürmede veya yaralamada kişi ayrımı gözetmemektedir. Bu durum kasıtlı bir davranış değilse nedir?..

Aynı Güngören'deki bombaları patlatan teröristler gibi, kişi ayrımı gözetmediler, kimlerin öldüğünü bilmiyor ve ölenleri tanımıyorlardı. Kimin öldüğünün hiç önemi yoktu o caniler için.
    Peki bu cani için kimin öldüğünün önemi var mı?.. Önüne kim çıkarsa çıksın ölecekti... "Çekilin a... koyim!"

Bence bu olayda kasıt var; kişi ayrımı gözetmeden, genele yönelik bir kasıt var. Aynı toplu bir yerde bomba patlatan caniler gibi...

Evet bizde aynısını düşünüyoruz ve Olası Kast tan bahsediyoruz

Bu nedenle Müebbet Hapis veriyoruz

Yok hocam malesef olası kast diyemeyiz. Suçlarda hiyerarşi yaparsak:

1. Kaza (Bunu yazdım ama hukuk tanımsal olarak kabul etmiyor)
    2.Bilinçsiz taksir
    3.Bilinçli taksir
    4. Olası kast
    5. Kast

Bu bilinçli taksir ve olası kast ayrımı genelde zaten sınav sorusudur.

Olası kast durumunu tarif etmek için şöyle bir örnek olay verebilirim.
    Elinizde silah ateş edeceksiniz kast ettiğiniz kişiye. Ancak yanında bir kişi daha var. Siz ateş etme anında onu da vurabileceğinizi bildiğiniz halde ateş ediyor ve asıl vurmak istediğiniz kişinin yanındaki kişiyi vurup, öldürüyorsunuz. İşte bu olası kast. Çünkü zaten aslen bir kast da var. Oldurmek istediğiniz bir kişi var ama yanındaki başkası içinde siz içinizden diyorsunuz ki benim amacım A kişisini vurmak ama yanındaki B'ye de gelirse gelsin umurumda değil.

Ama burada Kast var denemez. Oradan yırtıyorlar bizim ülkede tarfik canavarları.

Bana Gore bu kişiye hukuk sistemini değiştirip Abd'deki gibi cinayete denk bir seviyeden yargılama yapmalıyız. Yoksa bu canilerin onune geçmek, durdurmak mumkun değil

Yukarıda büyüttüğüm cümleyi bir kere daha tekrar etmek istiyorum.
    Hukuki tabir zerre umrumda değil!

Eğer hukuk bu durumu kapsayamıyorsa, o hukukun eksikliğidir! Derhal giderilmesi gerekir.

Buradaki olayda vicdanen KASIT VAR!

• quote:

Orijinalden alıntı: feanorringeril

quote:

Ben yazdıklarımı o kazayı yapan şahsın bile bile bu tip bir kazaya karışmak istemeyeceğini göz önünde bulundurarak yazıyorum.

Sizde kendi kişisel görüşüüzü bildiriyorsunuz ve kendinize göre haklı olabilirsiniz.

öyle şey mi olur ya !
    yolda allah ne verdiyse basıp ama ben kaza yapmak istemiyordum diye şey mi olur.

şehiriçinde araç sürerken farkında olması gereken sorumluluklardan birhaberse eğer, o zaman o arabayı kullanmaması gerekir. hiçbir şekilde masum değil. biraz insansa kendisi de anlamıştır suçunu zaten o kazadan sonra. ama arada giden bir hayat var, sorumlusu kim?

eğer bu adam cezasını çekmezse, yarın iki kere dikkat edecek üçüncüde eski alışkanlığına geri dönecek. nereye kadar? veyahut bu adama ceza verilmezse yarın yollarda hız yapılmasının nasıl önüne geçeceksiniz? para cezasıyla mı? birisi "ben neyse cezası öderim altımda 300 500 beygir araba var istediğim gibi basarım demeyecek mi.

misal, o yolda yürüyen adam binbir tane pisliğe bulaşmış, direksiyondaki ise ilk defa gaza basmış olsun. ne farkeder. herkesin ders alması ve bunların tekrarlanmaması için yapılacak bellidir. ve bu olayda, o direksiyonun başındaki kişi, o yolda o hızla giderek ve üstelik kırmızı ışığa aldırmayarak, kasıtlı olarak hayatını kaybeden bir insanın sorumluluğunu üstüne almıştır. %100 suçludur. bilerek ve farkında olarak o sırada orada olabilecek bütün insanların hayatını tehlikeye atmış olduğu için.
    (-tabii ki eğer herhangi bir istisna; aracında teknik sorun ya da o sırada direksiyonda bir kriz vb. durumu yoksa- )

Arkadaşım siz bu yazıları nasıl okuyorsunuz anlayabilmiş değilim inan.

Ben adam suçsuzmu dedim ?
    Kuralları çiğnemedimi dedim ?
    Hatası yokmu dedim ?

Ben şöför için zaten hatalı olduğu hususunda görüş bildirdim sadece kazayı yapanın bile bile bir insan öldürmek istemeyeceğinden ve Allah korusun bu gibi bir olayın her an başımıza gelebilme olasılığından bahsettim hepsi bu ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

quote:

öyle şey mi olur ya !

Hatası yokmu dedim ?

Ben şöför için zaten hatalı olduğu hususunda görüş bildirdim sadece kazayı yapanın bile bile bir insan öldürmek istemeyeceğinden ve Allah korusun bu gibi bir olayın her an başımıza gelebilme olasılığından bahsettim hepsi bu ..

Nasıl araç kullanırsın bilmiyorum ama bu olayın günün birinde "kendi başına da gelebileceğini" düşünüyorsan, araç sürme tarzını gözden geçirmeni tavsiye ederim.
    Yoksa edebiyle araç kullanan ve kurallara maksimum riayet eden birisinin başına bu olay gelmez.

• walla ben olayın haberını kopyala yapıstır yaptım , haberı ben hazırlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 4 Eylül 2009; 0:23:13 >
  • quote:

Nasıl araç kullanırsın bilmiyorum ama bu olayın günün birinde "kendi başına da gelebileceğini" düşünüyorsan, araç sürme tarzını gözden geçirmeni tavsiye ederim.
    Yoksa edebiyle araç kullanan ve kurallara maksimum riayet eden birisinin başına bu olay gelmez.

bunu yazacaktım, siz yazmışsınız. teşekkürler.
  • Kadının o son bakışı gözümün önünden gitmiyor. birde adam kadına çarptıktan sonra arçtan inice nasıl bir halde gördünüzmü. zaten cezaların en büyüğü o anda yedi o şöfor. Allah rahmet eylesin vefat eden kişiye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Nerede olmuş acaba ???

beşiktaş yıldız barbaros bulvarı kazanın olduğu yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

quote:

quote:

quote:

öyle şey mi olur ya !

Hatası yokmu dedim ?

quote:

quote:

bunu yazacaktım, siz yazmışsınız. teşekkürler.

Valla arkadaşlar geçenlerde bir firmadan çıktım tam arabaya bindim baktım 2 kadın bir yaşlı adam koşa koşa ve hüngür hüngür ağlaya ağlaya kanter içinde yokuşu çıkıyorlar kadının elinde 3-4 yaşlarında bir çocuk ve çocuğun halini size buradan anlatmam inanın mümkün değil.

Kadın ''Allah rızası için bizi hastaneye yetiştir kardeş evladım ölüyor havale geçiriyor gidiyor canım yavrum.'' vs. diye ağlaya ağlaya feryat figan yardım istedi benden.

Bende o anda yapmam gerekeni yaptım ve kişileri arabya aldığım gibi normal kullanımda 15 dk da gideceğim hastaneye elimden geldiği kadar 5 dkdan bile kısa bir sürede yetiştirdim aileyi.

Çocuğu yoğun bakıma aldılar gerisini bilmiyorum.

Yani demek istediğim kişilere bu kadar önyargılı yaklaşmayın adamın kimbilir ne gibi bir derdi vardı belki arabada hasta biri vardı yani o an ne olduğunu kimse bilemez ama siz bir tutturmuşsunuz yok adamı asmalı kasıtlı adam öldürdü vay şerefsizdi onun bunun çocuğuydu bilmemnede bilmemne.

Vallahi Allah etmesin ama hayat bu belli olmaz Allah ananıza babanıza karınıza çozuğunuza bir hastalık acil durum vs. verir o zaman araç kullanırken görürüm sizin ''edebiyle araç kullanan ve kurallara maksimum riayet eden birisi'' olup olmadığınızı ben ..

Ben o şöförü savumuyorum ama o yayayada o şekilde bilerek ve kasıtlı çarptığına kesinlikle inanmıyorum

• Kadının hayatını kaybettiği kesin mi?
  • quote:

Kardeş sen benim ne demek istemediğimi anlamadın ..

Allah vermesin inşallah olmaz ama olurda birgün bu tip bir olay başına gelirse o zaman anlarsın ne demek istediğimi ..

Hatasız kul olmaz ..

Bence siz beni anlamıyorsunuz. Benim başıma öyle bir şey gelmesi mümkün değildir.

Kaza yapmam demiyorum, kırmızı ışıklara gelirken yavaşlayıp duruyorum, şehiriçi hız sınırlarına uyuyorum. Elinizden gelen herşeyi yapmanıza rağmen kaza olabilir, ben buna birşey demiyorum, ama buradaki olayla elinden geleni yapmana rağmen olan kaza arasındaki fark da gece gündüz gibi bir fark.

Ek: Son mesajınızı şimdi okudum. Hasteneye birini yetiştirmek özel bir durumdur, doğrudur. Ancak bu özel durum size kırmızı ışıklarda sizin özel durumunuzdan habersiz karşıdan karşıya geçebilecek birilerinin olduğunu ve sizin kırmızı ışıkta durmanız gerektiği gerçeğini değiştirmez. En iyi ihtimal durup yolu kontrol edip kırmızı yanmasına rağmen kontrollü olarak geçersiniz.

O yola dikkat ederseniz yandan tali bir yol bağlantısı var. Size kırmızı yanarken oradan bir araba çıkabilir, onunla da çarpışabilirsiniz mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quad_65 -- 3 Eylül 2009; 10:57:40 >

• Böyle tipler çok var malesef sokaklarda

Hapislerde çürüsünler
  • Allahın pis krosu Allahın apaçisi, kazma maganda herif, içindeki ezikliği aşağılık kompleksini arba kullanımına yansıtmış hayatta hiçbişeyleri yok bitek arabaları var bunların!
  • Allah rahmet eylesin. Üzücü. Yıkıcı.

TRAFİK ANCAK TÜM KATILIMCILARIN KURALLARA UYMASI HALİNDE İŞLER.

Kırmızı yanıyorsa bu demektir ki başkasına yeşil yanacak. Sen kırmızıda geçiyorsan birisine çarpacaksın demektir.
    Bunun başka bir açıklaması yok, olamaz. Kırmızıda geçtin ve birisine çarpmadın mı...? Sadece 1 defa şanslıydın...!

KIRMIZI IŞIK FACİASI

• Madem kırmızıda geçiyorsun insan biraz yavaşlar. Kırmızıdan bile otoban da gider gibi geçiyor pezo.
  • quote:

Valla arkadaşlar geçenlerde bir firmadan çıktım tam arabaya bindim baktım 2 kadın bir yaşlı adam koşa koşa ve hüngür hüngür ağlaya ağlaya kanter içinde yokuşu çıkıyorlar kadının elinde 3-4 yaşlarında bir çocuk ve çocuğun halini size buradan anlatmam inanın mümkün değil.

Kadın ''Allah rızası için bizi hastaneye yetiştir kardeş evladım ölüyor havale geçiriyor gidiyor canım yavrum.'' vs. diye ağlaya ağlaya feryat figan yardım istedi benden.

Bende o anda yapmam gerekeni yaptım ve kişileri arabya aldığım gibi normal kullanımda 15 dk da gideceğim hastaneye elimden geldiği kadar 5 dkdan bile kısa bir sürede yetiştirdim aileyi.

Çocuğu yoğun bakıma aldılar gerisini bilmiyorum.

Yani demek istediğim kişilere bu kadar önyargılı yaklaşmayın adamın kimbilir ne gibi bir derdi vardı belki arabada hasta biri vardı yani o an ne olduğunu kimse bilemez ama siz bir tutturmuşsunuz yok adamı asmalı kasıtlı adam öldürdü vay şerefsizdi onun bunun çocuğuydu bilmemnede bilmemne.

Vallahi Allah etmesin ama hayat bu belli olmaz Allah ananıza babanıza karınıza çozuğunuza bir hastalık acil durum vs. verir o zaman araç kullanırken görürüm sizin ''edebiyle araç kullanan ve kurallara maksimum riayet eden birisi'' olup olmadığınızı ben ..

Ben o şöförü savunmuyorum ama o yayayada o şekilde bilerek ve kasıtlı çarptığına kesinlikle inanmıyorum

alıntıladığınız ilk mesajımın son kısmını tekrar okuyun bir zahmet, herhangi bir istisnai durum varsa bu söylediklerim tabii ki geçerli değildir bunu açık olarak belirttim. fakat böyle birşey ortada yoksa bu olayın cinayetten hiçbir farkı yoktur. aksini savunmanın izahı yok.

en ağır cezayı çekmesini dilerim sorumlunun. hatta şu an bu satırları okuyanlar arasında benzer şekilde araç kullananlar varsa bu olaydan onların da derhal pay çıkarmasını dilerim. yarın o videoda kendi arabalarının içinde olmaları işten bile değil bunu anlasınlar ve insan gibi araç sürsünler yeter.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.