bu arkadaş lüleburgazlıdır,ona sorabilirsin ayrıntıları
ben lüleburgazlyım.ama doğduğumdan beri istanbulda oturuyorum.tabela nüfusu 80 bin ama 80bini devirdi belki 100 bin vardır.rakım 56 metre (tabelada yazmaz)ilçe olmasına rağmen bağlı olduğu kırklarelinden çok büyüktür.kırklareli 35 bin civarı.
bir tek ana caddesi vardır.cafe, bar mevcut. sakin sayılabilecek bir yerdir.çevrede sanayi gelişmiş olduğundan son zamanlarda dışarıdan göç aldı.doğulu ve karadenizli de bulunur. 20 sene önce tamamen yerli halkı vardı ve tarım hayvancılıkla uğraşılırdı.havası suyu eskilerden çok temizdi ama şimdi aynı şeyi söylemek zor.doğalgaz yok ama yakınlarda gelecekmiş galiba.kışın hava kirliliği var.
bir tane şopar mahallesi var ama ben yerini bilmem.gündoğu mahallesi galiba. 65.mekanize piyade tugayı var.haftasonları çarşıda asker bol bulunur.
trafik sorunu yoktur.ama genelde halkın durumu iyi olduğundan araç sayısı fazladır.devlet bankaları ve büyük özel bankalar bulunur.otobüsle istanbuldan 1 saat 45 dakika çeker.istanbuldan her saat lüleburgaza lüleburgazdan her saat istanbula otobüs bulunur. tren istasyonu bulunur.demiryolu ilçenin 6 km kadar güneyinden geçer.meslek yüksek okulu yanılmıyorsam otoban çıkışından sonra girişte sol tarafta kalyor.
senede 3-4 kere giderim.birkaç gün sonra yine gideceğim.
yerli halkı tutucu değildir.tarikatçılık,cemaatçilik yerli halkta görülmez.
peki ev fiyatları nasıl bi ögrenci için ew kiralamak nekadara patlar kepirtepede okuyacagım okul kepirtepe lüleburgaz 5km miş okulda yurt yok mecbur ev tutacam veya edirnede ev var oraya gidip gelecegim edirne lüleburgaz arası kac saat acaba?
kiralık ev bulunur ama orada yaşamadığım için fiyatlar hakkında kesin bilgim yok. ne desem yalan olur ama 200 -250 den başlayabilir.
lüleburgaz edirne arası 75 km.edirneden burgaza ve burgazdan edirneye 15 dakikada bir araç var.25-30 kişilik midibüsler çalışıyor.gebze istabul arasındakiler gibi yalnız her ileçedeki otogara giriyorlar ve bekliyorlar.babaeskiye girer bekler havsaya girer bekler çok zaman kaybederler.50 dakikada gidilecek yol 1 saat 15 dakikayı bulabiliyor. gidiş geliş yapacaksan günde ikibuçuk saati yolda geçirmeyi göze almalısın.
*alp er herşeyi anlatmış.. Ben de sana yardımcı olabilirim... Lüleburgazda yaşıyorum, şimdi Yıldız Tekniki mak.müh. kazandım...