Şimdi Ara

Kırılan Gitarım ACİL YARDIM(SS'Lİ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet millet başlıkta da belirttiğim gibi bugün kursta sandalyeye yaslamak için koyduğum klasik gitarım kaydı ve düşme sonucu baş kısmından kırıldı. Kurs hocam tamir için bir lütiye önerdi fakat çok uzakta. Bende kendim evde gitar tellerini sökerek tutkal gibi yapıştırıcılarla yapabilir miyim diye düşünüyorum. Bilen birisine sormadan da işe atlayıp iyice batırmak istemiyorum açıkçası. Sizden bu konuda yardım istiyorum..

NOT: Şöyle bir fikir daha geldi aklıma ne kendim evde yapmakla uğraşayım ne de lütiyeye götürerek o kadar yol çekeyim. Marangoza götürsem sıcak tutkalla yapıştırıp tamirini istesem nasıl olur. Mümkün müdür böyle bişey acaba yapılabilir mi?

SS'LER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrheadbang0 -- 24 Eylül 2011; 19:47:41 >

• Gitarın markasını, modelini öğrenebilir miyiz? Çok pahalı bir şey değilse ve manevi değeri yoksa, hem harcanılan emeğe, hem verilen paraya, hem de getir götür için boşa geçen vakte değmez. Ayrıca ne yapılırsa yapılsın, hiçbir zaman eskisi kadar iyi olamayacağı da bir gerçek maalesef...

Orijinalden alıntı: Slash

Gitarın markasını, modelini öğrenebilir miyiz? Çok pahalı bir şey değilse ve manevi değeri yoksa, hem harcanılan emeğe, hem verilen paraya, hem de getir götür için boşa geçen vakte değmez. Ayrıca ne yapılırsa yapılsın, hiçbir zaman eskisi kadar iyi olamayacağı da bir gerçek maalesef...

Hocam gitarın markası olarak içindeki etikette yazanı söylüyorum aynen şu şekildedir: LYON LC-20.
    Manevi bir değer derken bende ilk göz ağrı olarak bi manevi değeri var bi tek. Açıkcası fiyatı hakkında pekde bi fikrim, bilgim yok(bir nevii hediye gibi birşey bu emektar bana).
    Maalesef ki onu biliyorum hocam ama benim zaten müzisyen olma gibi bir hayalim yok açıkçası. Sadece kendime çalayım hobi olsun diye başladım. Gerçekten de çalmak istiyorum.. Şunu da belirtmek isterim ben zaten şu olay olmasaydı bile şu acemilik aşamasını geçince yenileyecektim. Ama ilk öğrenimi bununla yapayım istiyorum halaa.

• Madem öyle bütçene göre alabileceğin en iyi gitarı belirleyip onu al derim. Bu gitar artık iflah olmayacak, olsa da luthiere vereceğin para gitarın parasını geçecek üstelik eskisi kadar da iyi olmayacak.

Orijinalden alıntı: Slash

Madem öyle bütçene göre alabileceğin en iyi gitarı belirleyip onu al derim. Bu gitar artık iflah olmayacak, olsa da luthiere vereceğin para gitarın parasını geçecek üstelik eskisi kadar da iyi olmayacak.

öyle mi diyosun hocam anladım. peki son yazdığım notu okudunuz mu acaba? marangoza yaptırma mevzusu? internette uzun araştırmalarım sonucunda marangozcuların boncuk tutkalı ile yapılabileceğini okumuştum biçok yerde siz ne dersiniz acaba. Zaten tamir için vereceğim para yeni bi gitarın parasına yakın olursa yeni bişey almayı düşünüyorum.
  • Valla her neyle kim yapıştıracak olursa olsun, orijinali kadar güzel olmayacak. Görselliğinden bahsetmiyorum, işlevselliğini kaybedecek belli bir seviyede ister istemez. O yüzden hiç uğraşma derim.
    Daha Fazla Göster
  • Bence düzeltmeye çalışma eğer düzeltirsen, gitari çalarken bişeyi yapamazsan aklına o kırık yüzünden yapamadığın gelicek motive olamıcaksın.
  • yorumları göz onunda bulunduruyorum arkadaşlar sağolun. Kurs hocama bu marangoza yaptırma konusunu sordum ve denemekten zarar çıkmayacağını söyledi. Yarın bişey çıkmazsa marangoza götürüyorum gitarı. Sonuçlarını yazacağım olursa ve yaptırırsam yaptırdıktan sonraki ss'leri ekleyeceğim. En olmadı yeni bişey alacağım mecburen..

Yıllanmış, kaliteli bir gitar olsa üzerine düş derdim. Ama hep luthierin uğraşmasına değmez, hem de yapacağın masrafa.
  • Ewet arkadaşlar haftalar önce kırılan gitarıma tüm yorumlara rağmen 1hafta önce uyguladığım bir operasyon sonucu en son bu halini aldı :)) Anca yeni ss ekleyebildim. SS lerde görüldüğü üzre önden 2 ve arkadan 1tane olmak üzere 3tane çivi çaktım. Ne marangoza ne lüthiyeye götürdüm evde kendi imkanlarım doğrultusunda yaptım bunu. Yaptığım günden bu güne bi sıkıntı yaratmadı maşallah. dünde kurs hocam gördü ve olmadığa dair bir şey söylemedi kendim yaptığımı söylediğim halde. SS'lerde el titremesi sonucu bulanıklık var ama zaten amaç ne yaptığımı göstermek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrheadbang0 -- 20 Aralık 2011; 20:45:42 >

• Tutkal iyi olurdu
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.