Şimdi Ara

Kırık dişi çekerler mi? [SSlii]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
29.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dişimin %40-45 i kırık durumda, sizce çekilir mi? :( Resim aşağıda ekledim

edit: Resme midesi bulanabilir olanlar bakmasın bu arada,

Edit 2:

Nasıl kırdın diyenler olmuş , aşağıda yazmıştım. okuyup sövebilirsiniz bana

Aslında olay tam olarak şöyle: Ocak ayında yani aylar önce kanal tedavisi için dişçiye gitmiştim ve bu dişimi kanal yapmışlardı, İçini oydular normal kanalda olduğu gibi, sonra 1 hafta sonra dolgu için gel dediler, Ben ise gidemedim, hep erteledeim, çünkü acımıyordu, öyle içi oyuk bir şekilde 9 ay bekledim salak gibi. Şimdi ise dün dişin tavanından biraz parça koptu. Dişin kökü sağlam, duvarları da sağlam gibi ön duvarı yok, ama işte belli bir kısmı kırık durumda.

sizce bu durumda çekerler mi? resim koyabilirsem ekelyeceğim :( Cuma günü randevu aldım bu arada dişçiden, fakat şimdiden öğrenmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V911 -- 18 Eylül 2012; 18:13:56 >

• Dişci forumuna benzer halimiz mi var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akali.

Dişci forumuna benzer halimiz mi var ?

Tecrübesi olan vardır diye yazdım yahu birşeyi cevaplamak için illa o meslekten olmanıza gerek yok?

hiç kırık diş yüzünden dişçiye giden var mı? genel prosedür nedir? çekilir diye çok korkuyorum valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cold.Fusion

Dişimin %40-45 i kırık durumda, sizce çekilir mi? :(

ön dişler mi hocam
  • Dolguyla düzeltilebilir veya çekilip porselen vs yapılabilir ama çekileceğini pek zannetmiyorum, arkadaşımın ön dişi kırılmıştı ve oraya diş gibi dolgu yapmışlardı sanırım. Yine de pek bir fikrim yok dişçiye gösterip uzman bilgisi almanda yarar var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aşkacısı

quote:

Dişimin %40-45 i kırık durumda, sizce çekilir mi? :(

ön dişler mi hocam

yok sağ arkada bir diş,

Aslında olay tam olarak şöyle: Ocak ayında yani aylar önce kanal tedavisi için dişçiye gitmiştim ve bu dişimi kanal yapmışlardı, İçini oydular normal kanalda olduğu gibi, sonra 1 hafta sonra dolgu için gel dediler, Ben ise gidemedim, hep erteledeim, çünkü acımıyordu, öyle içi oyuk bir şekilde 9 ay bekledim salak gibi. Şimdi ise dün dişin tavanından biraz parça koptu. Dişin kökü sağlam, duvarları da sağlam gibi ön duvarı yok, ama işte belli bir kısmı kırık durumda.

sizce bu durumda çekerler mi? resim koyabilirsem ekelyeceğim :( Cuma günü randevu aldım bu arada dişçiden, fakat şimdiden öğrenmek istiyorum

• Ben arka taraftaki çiğneme dişimi kırmıştım o da çürüktü sakız çiğnerken çatırt diye kırıldı özel kliniğe gittim dolgu ile dişi düzeltti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çekilir,her türlü çekerler.En sevdikleri şey diş çekmek.O dişini böyle diş etinden ayırırken çok büyük zevk duyuyorlar.
  • Hocam dişçiler çeneni alır eline verir anlamazsın o derece geliştiler konuya gelince çekilir belki o diş kurtarılabilirde
  •  Kırık dişi çekerler mi? [SSlii]

Resme midesi bulananlar bakmasın ,

Şimdi daha kolay anlaşılır sanırım, çekilir mi sizce bu diş :(
  • Dişçiler kolay kolay diş çekmez, diş çekmek en son iş. Önce dolgu yapılır. Sonra diş tekrar kırılmasın diye birde kaplama yapılır. benim tahminim bu yönde. Gideceğin dişçiye göre değişir tabi.
  • taş mı çiğnedin, nasıl kırdın o dişi

Kardeşim yaptırmıştı dişi kırıldığında ama detayları hatırlamıyorum, sorarım ona
  • Oraya bir yemek parçası girdimi manyak ağrı verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

taş mı çiğnedin, nasıl kırdın o dişi

Kardeşim yaptırmıştı dişi kırıldığında ama detayları hatırlamıyorum, sorarım ona

Yok hocam dediğim gibi yarım kalan bir diş bu, kanal yaptılar, sonra dolguya gel dediler, dişçi de hamileydi, sonra ben gidemeden hamilelik iznine ayrıldı 3 sene. Ben de başka bir dişçide tamamlamam gerekiyordu ama erteledim hep. daha sağlamdı ama içii oyuk olduğu için dün yemek yerken böyle oldu :S

Umarım çekilmez, Cuma günü görücez artık :(
  • ona dolgu olsa bile hayir bekleme derim
    protez yapalarlar vidali dis filan ama cekerler onu ordan
  • quote:

Dişimin %40-45 i kırık durumda, sizce çekilir mi? :( Resim aşağıda ekledim

benim amcaoğlu gitti doktora
    dişin %80 i kalmamış doktor ona dolgu yaptı çekmeyebilir yani doktora gözük bi benim de dişler çürük korkuyorum doktora gitmeye
  • nasıl o hale dişin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serotr

quote:

Dişimin %40-45 i kırık durumda, sizce çekilir mi? :( Resim aşağıda ekledim

benim amcaoğlu gitti doktora
    dişin %80 i kalmamış doktor ona dolgu yaptı çekmeyebilir yani doktora gözük bi benim de dişler çürük korkuyorum doktora gitmeye

Çürükse kesinlike git zaman kaybetme, kanal tedavsi oldum 3 kere şimdiye dek gerçekten berbat birşey iğneler sokuyorlar dişe acı pek yok ama cidden zor bir ameliyat.
  • Bak şimdi gördüm, evet çekilir. Çekilmeden de düzeltilebilir ama dişin %70'i giderek oraya dolgu ile hallederler. Yine de çekerek bu işi kökünden halletmek daha mantıklı gibi geldi.
  • benimde böyleydi acımadı çekti
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.