Şimdi Ara

Kireçli suyla araba yıkamak? :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gaziantep teyim ve burada sular neredeyse rengine sirayet edecek kadar kireçli ve yıkamadan sonra ne yaparsam yapayım yuvarlak yuvarlak kireç lekeleri kalıyo çıldırıp arabayı yakmaya az kaldı.
    İstanbuldayken sadece öyle bi silerdim ıslaklığı gitsin diye, burada kollarım kopuyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanselah -- 27 Kasım 2006; 21:36:52 >

• o zaman bi gün önceden son durulama yapmak için 1-2 kova suyu kaynat...

sonra sağlam bi oto şampuanı bi de son olarak silmek için şu kadife gibi bulaşık bezleri var onlardan aldın mı emin ol çok sağlam parlayacaktır araban...
  • oto şampuanım var arexons, bu kaynatma işinde ciddimisin??
  • ciddiyim....
  • o zmn güneş enerjisinden su çeksem, kovayla yıkamıyorum. Vakti zamanında babamı kandırıp kompresörlü yıkama makinesi aldırmıştım.
  • KİREÇLİ SU BAŞA BELADIR...
    BAHSETTİĞİN OLAYI BEN DE YAZIN KÖYE GİTTİĞİMDE YAŞIYORUM. KÖY SUYUMUZ KİREÇLİ OLDUĞU İÇİN. SADECE ŞEHRE İNDİĞİMDE YIKATIYORUM ARABAYI.
    ANTEP TE NORMAL ŞEHİR SUYUNUN KİREÇLİ OLMAMASI GEREKİR... KİREÇSİZ SU BULMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK...
  • arabaları çok sevmeme karşın pek temiz tutmuyorum nedense arabayı parlatıpda binmek bi hastalık gibi bişeymi acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***KLİMA BOĞAZIMIZI KURUTUYOR***
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam yazın ben de o dediğini yaşıyorum.boanın üzeirnde kalan izlerin haricinde zaman içinde camda acayip ve giderilmesi güç kireç izleri kalıyo ve camda o izleri gördüğümde acayip kafam atıyor.tabiki cağresi var.kireç çözücüyü baya bi seyreltip az miktarlar ile pamuk yardımı ile kireç izi olan yerlere sürüp heme ardından siliyorsun

aracı durulama işlemini bitirdikten sonra üzerinde bolca su bırakacaksın .
    arabayı tek başına değil de iki kişi kurulamaya özen göstereceksin.

kurulama işlemi bittikten sonra leke vs kalan yerlerde ıslak bezle geçip tekrar kurulucaksın.eğer araban siyah ise o zaman hapı yuttun demektir çünkü bi yerinde muhakkak leke iz kalacaktır.

ama o arada her yerinden ter çıkacak falan filan şeklinde gidiyor.

sana şimdiden kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bettyonpower -- 27 Kasım 2006; 23:26:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bettyonpower

hocam yazın ben de o dediğini yaşıyorum.boanın üzeirnde kalan izlerin haricinde zaman içinde camda acayip ve giderilmesi güç kireç izleri kalıyo ve camda o izleri gördüğümde acayip kafam atıyor.tabiki cağresi var.kireç çözücüyü baya bi seyreltip az miktarlar ile pamuk yardımı ile kireç izi olan yerlere sürüp heme ardından siliyorsun

aracı durulama işlemini bitirdikten sonra üzerinde bolca su bırakacaksın .
    arabayı tek başına değil de iki kişi kurulamaya özen göstereceksin.

kurulama işlemi bittikten sonra leke vs kalan yerlerde ıslak bezle geçip tekrar kurulucaksın.eğer araban siyah ise o zaman hapı yuttun demektir çünkü bi yerinde muhakkak leke iz kalacaktır.

ama o arada her yerinden ter çıkacak falan filan şeklinde gidiyor.

sana şimdiden kolay gelsin.

Kireç çözücü olarak çok çok mecbur kalmadıkça Porçöz vs türü hidroklorik asit çözeltileri kullanmayın. Araca zarar verebilir. Tavsiyem az bir miktar sade Cif'i bir kovada sulandırarak kullanmanız. Araç üzerinde kurumasına izin vermeden de yıkayıp durulayın. Teflonlu cilalardan uygularsanız kireç lekesini daha az tutar.

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci
    ANTEP TE NORMAL ŞEHİR SUYUNUN KİREÇLİ OLMAMASI GEREKİR... KİREÇSİZ SU BULMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK...

şehir suyu kireçli değil tabi ama müstakil binada bahçede kuyu açılınca şehir şebekesi almadık, garaja da yıkama için özel kanal filan yaptırdık tabana akıntı verdik bu kadar uğraşın üstüne orda yıkama demeyin lütfen

quote:

Orjinalden alıntı:SLMVER
    arabaları çok sevmeme karşın pek temiz tutmuyorum nedense arabayı parlatıpda binmek bi hastalık gibi bişeymi acaba

aynen öyle hastalık gibi saatlerce uğraşırım yorulurum ama karşısına geçip bakınca bütün yorgunluğum geçer.

quote:

Orjinalden alıntı:bettyonpower

defalarca kuruluyorum zaten hatta arabayı tamamen yıkayamıyorum, kurumasın diye parça parça yıkıyorum

quote:

Orjinalden alıntı:Woodpecker
    Tavsiyem az bir miktar sade Cif'i bir kovada sulandırarak kullanmanız. Araç üzerinde kurumasına izin vermeden de yıkayıp durulayın. Teflonlu cilalardan uygularsanız kireç lekesini daha az tutar.

Cif'in hangisinden bahsediyosunuz? beyaz olan içinde küçük küçük parçalar olan mı?
    yeni nano cilalar çıkmış onlar işe yarar mı ama onlarda çok pahalı..

• quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

quote:

Orjinalden alıntı:Woodpecker
    Tavsiyem az bir miktar sade Cif'i bir kovada sulandırarak kullanmanız. Araç üzerinde kurumasına izin vermeden de yıkayıp durulayın. Teflonlu cilalardan uygularsanız kireç lekesini daha az tutar.

Cif'in hangisinden bahsediyosunuz? beyaz olan içinde küçük küçük parçalar olan mı?
    yeni nano cilalar çıkmış onlar işe yarar mı ama onlarda çok pahalı..

Evet. Sıvı Cif. Onu kastediyorum. Sadesini yani amonyaklı, limonlu , çamasır sulu falan olmayanını. Banyo fayans vs temizleyici. Suda iyice çözündürerek kullanabilirsiniz. Kireç yoğunluğu fazlalaştıkça miktarı arttırabilirsiniz. Kireç iyice tabakalaşmış ise çok az su ile elinizde içindeki parçacıkları inceltip yumuşak hareketlerle oraya uygulayıp iyice durulayın.İsterseniz eteklere yakın yerler gibi fazla göze batmayan yerlerde bir deneme yapın.
    Nano cilaları ben de merak ettim ve T. Waxın nano ürünlerinden aldım ama henüz uygulama imkanım olmadı. Yaparsam yazarım.

• Acaba çok az kireç çözücü katsan yıkama suyuna yararı olurmuki...
  • Kireç çözücü olarak çok çok mecbur kalmadıkça Porçöz vs türü hidroklorik asit çözeltileri kullanmayın. Araca zarar verebilir. Cilayı çözer. Plastiği eritir ve metalleri aşındırarak pasa neden olur.
  • Haklısın,olabilir. Aslında en güzeli cilalı özel katkılı şampuhanlardan kullanmak.
  • Valla nerde yıkarsam yıkayım her yıkadığımda mutlaka kireç izi kalıyor tekrar siliyorum başka bir yerde ortaya çıkıyor.Tekrar siliyorum başka bir yerde vs.vs.vs.
    En iyisis yıkamacıya götürmek ama her seferinde de 10 lira bayılmak canımı sıkıyor.Bugün kipadan oto şampuanı aldım (markasını hatılamıyorum)yarın onu denicem bakalım faydası olucakmı.
    Yanlız ben arabayı kurulama işini kullanmadığım fanila ile yapıyorum sizce doğru bişeymi yapıyorum.Yada nasıl bir bez öneriyorsunuz.Bugün baktım markette ama bez yoktu sadece sünger var???
  • Cam bezi diye satılan ürünler var. Ayrıca pahalıdır ama güderi alırsanız leke bırakmaz ancak silmesi çok yorar.
  • Ahmet abi Allah yardımcın olsun. Aslında ufak araba olsa kireçli su da olsa silersin geçer de, kocaman araba, sil sil bitmiyor. Ben 3 saatte filan yıkıyorum içli-dışlı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Woodpecker
    Evet. Sıvı Cif. Onu kastediyorum. Sadesini yani amonyaklı, limonlu , çamasır sulu falan olmayanını. Banyo fayans vs temizleyici. Suda iyice çözündürerek kullanabilirsiniz. Kireç yoğunluğu fazlalaştıkça miktarı arttırabilirsiniz. Kireç iyice tabakalaşmış ise çok az su ile elinizde içindeki parçacıkları inceltip yumuşak hareketlerle oraya uygulayıp iyice durulayın.İsterseniz eteklere yakın yerler gibi fazla göze batmayan yerlerde bir deneme yapın.
    Nano cilaları ben de merak ettim ve T. Waxın nano ürünlerinden aldım ama henüz uygulama imkanım olmadı. Yaparsam yazarım.

tamam bunu bir deneyeceğim, teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun
    Ahmet abi Allah yardımcın olsun. Aslında ufak araba olsa kireçli su da olsa silersin geçer de, kocaman araba, sil sil bitmiyor. Ben 3 saatte filan yıkıyorum içli-dışlı.

hiç deme coşkun sil sil bitmiyo bigün geberip gitcem hayır işe yarasa 3 sa diil 5sa yine uğraşırım ama olmuyo.

• benimde arka cam tamamiyle kaplanmış ve kurumuş nerdeyse katman olmuş, ağaç sularken su geldi sanırım ve üstünde kurudu haberim yok çok kötü gözüküyor.
    Sıvı cif olayını deneyen ve sonuç alan var mı, bende temizlemeye çalışacağım ama deneyip halledebilen varsa ne yapıcaz yol göstersin bi zahmet, durduk yere cam'ı mahfetmeyelim :S
  • Porçöz değilde hani çamaşır makinelerine konan Calgon türü şeyler konulsa yarar sağlar mı ve bir zararı olurmu kaportaya...?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.