Şimdi Ara

Kiralananın Gereksinim Sebebiyle Boşaltılması Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı günler, dükkan sahibi ben iş kuracağım dışarda dükkanlar çok pahalı kendi dükkanımı kullanacağım bahanesiyle bizi çıkartmak istiyor. Kendim kullanacağım dediği için (yalan söylesede) hukuken haklı. Araştırdığım kadarıyla o kendim kullanacağım dediği için biz çıktıktan sonra 3 sene boyunca başkasına kiraya veremez fakat şu an bize bir yazılı veya mahkeme kararıyla gelmediği için biz dümdüz dükkanı boşaltıp çıktığımız zaman hemen başkasına kirayada verse biz mahkeme ile tazminat davası açamayız çünkü biz kendi isteğimizle çıkmış gibi gözükeceğiz. Bazı yerlerde kesinlikle tahliye davası ve akabinde tahliyeye zorlama hükmüyle dükkan sahibi size dava açmalı ki sizin ileride böyle bir hakkınız doğsun yazıyor. Bu arada biz işi yokuşa sürelim süreç uzasın derdinde değiliz ama biz çıktıktan sonra %99 kiraya vereceğinden de eminiz ama ilerisi için elimizde böyle bir kozda bulunsun istiyoruz. Bu konu hakkında güncel kanunlar hükmünde tavsiyenize ihtiyacım var?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kiralanana ihtiyacı olduğuna dair size ihtarname çekmesi gerek. Yoksa dediğiniz gibi dava açmazsınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mahkeme kararı olmadan çıkarsanız her hangi bir hakkınız olmaz

  • efyavas kullanıcısına yanıt

    Sadece ihtarname yeterli olmadığını birçok yerde okudum. Onların bize tahliye davası ve akabinde tahliyeye zorlama hükmüyle çıkartması gerekiyormuş. Bu konuyu net öğrenmem lazım. Sadece ihtarname ile olsa onu çekerler ama biz kendi ağzımızla bizi mahkemeye ver desek bile yanaşmayacaklar diye tahmin ediyorum..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Tahliye davası açınca dava onların lehinde sonuçlanacak dolayısıyla avukat, mahkeme masraflarının bizden tazminini isteyecekler. Bu arada mahkeme zaten onların lehine sonuçlansın hatta süreçte uzamasın. Bizim derdimiz ileride başkasına kiraya verince (yüksek ihtimalle verecek) elimizde bizi onlar kendim kullanacağım bahanesiyle çıkarttı ve başkasına kiraya verdi şimdi de yasağı deldiği için bizim mahkeme yolumuz açık olsun istiyoruz. Olurda biz yanılırsak kendi kullanırsa zaten ortada problem yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o yol kapalı

  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Yok yol açıkta, kimseyi mağdur etmeden süreci bilinçli takip edelim istiyorum. Kiraya vereceğinden emin olduğum için en azından taşınma masraflarımı, maddi zararımı gecikmelide olsa alırım. Güncel mevzuata hakim böyle bir olayı tecrübe etmiş kişiler tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Kanaatimizce dava veya icra yoluyla kiracıya karşı işlem başlatılması durumunda, karşı vekâlet ücreti ve yargılama masraflarını ödeme yükümlülüğü doğacak olması sebebiyle, mahkeme kararı ya da icra yoluyla tahliye edilmeden kiralananı boşaltan kiracının yeniden kiralama yasağından doğan tazminat talebini ileri sürmesi hukuka uygundur.“ şeklinde bir tez yazısı olduğunu düşündüğüm bir yazı buldum. Tabi güncel kanunları ne kadar bağlar bilmiyorum, sonuçta varsayım ama mantıksızda değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol açıksa neyi soruyorsunuz? Kendi rızanızla çıkıp sonrasında davayı açar denersiniz. Güncel durum önceki mesajda yazdığım gibi "mahkeme kararı olmadan çıkarsanız her hangi bir hakkınız olmaz"

  • Güncel durum dediğiniz internette yazan şeyler böyle bir konuda tecrübeniz yoksa bu konuların avukatı değilseniz boş yorum yapmayın. Ben zaten etraflıca araştırdım konuyu. Zaten bildiğim şeyi yazmışsınız, olay hakkında farklı görüşler var. Bize dava açıp tahliyeye zorlama ile çıkarttığı zaman mahkeme adam haklı dükkanı kendisi kullanacak boşaltın diyecek. Bizimde beklediğimiz bu buraya kadar problem yok lakin o haklı çıktığı zaman gider ayak birde mahkeme masraflarını avukat masraflarını bize ödetecek her davada geçerli olan koşullar gibi. Yukarıda yazdığım gibi mahkeme olmadanda böyle bir hakka sahip olunduğuna dair iddia var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 dakikalık internet araştırması ile 15 yıllık tecrübeyi beğenmiyorsun :) ne iddiası var? Birisi bir yerde bir şey yazdı diye peşinden git o zaman diyorum ben de. Madem bunları biliyorsun ne duymak istiyorsun? Git bir avukattan yardım al o zaman, kalkmış doktrinel açıklama bekliyorsun. Güncel durumu soruyorsun, söylüyoruz, bunları biliyorum diyorsun, eee o zaman?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.