Şimdi Ara

Kiracıyı kavgasız dövüşsüz nasıl evden çıkartırım?(Sonuç çıkmadı uzlaşacam mecbur) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AUZEF


    quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    quote:

    Orijinalden alıntı: AUZEF

    Şimdi beyler bizim bir kiracımız var 8aydır oturuyor ve onu çıkartmam lazım. Bugün konuştum bağıra bağıra çıkmıycam dedi.Bende bağırdım görüşecez dedim haftaiçi büyük ihtimal dövüş çıkartacam eniştemi filan çağıracam. Bunun başka yolu yokmu bunu çıkartmanın ?
    Konu ciddidir arkadaşlar acil fikir verebilirmisiniz?

    Uzlaşacam vazgeçtim, kalsın şimdilik çıkmıyor mahkemeye gitsem zararlı ben olacam.
    Verdiği kira amorti etmez bide avukat parasını

    Kiracıyı neden çıkarmak istiyorsunuz?

    Bir zamanlar bende benzer şeyleri düşünmüştüm, öncelikle yasal yollardan kiracıyı çıkarmanında maliyetli ve uzun süreçli bir iş olduğunu biliyorum. Siz yinede bir avukata danışın. Bizim kiracı iki buçuk sene oturmuştu ve hiç zam yapmamıştık. İki aylık kirayı veremedi, birşey dememiştik, son aylardada hiç ödeme yapmamaya başlamışlardı. Apartman aidatını uzun zamandır ödemiyorlarmış. Telefonla sorduğumda yalan söylüyordu, daha geçen gün verdim diyordu. En son konuştuğumuzda eylül'de çıkacağım demişti. Eylül ayında telefon ettik, ben eylül demedim, siz yanlış anlamışsınız demişti. Daha türlü türlü şeyler....

    Sonuç olarak kontratın bitimine iki ay kala (kontrat nisan ayının son haftası bitiyordu, yani mayısta yeni kira dönemine giriyorlardı) evi kiraya vermeyeceğimizi söyledik. 3-4 ay süre verin, ancak ev bulabilirim dedi. Ekim'in birinci yada ikinci haftası evi boşalttı. Ampülleri bile sökmüş, suyu kaçak kullanmış. (Tüm faturalar onların üzerineydi). Evi görmek istediğimizde, evde kiracı varsa ev sahibi evi göremez diyordu, ödenmiş faturaları göstermiyordu, altı üstü zam yapmadınız ikide bir aynı şeyden bahsetmeyin gibi şeyler söylüyorlardı, (doğalgaz vanasının üzerinde kırmızı mühür anahtarı vardı, sonradan iski'den öğrendik suyuda kaçak kullanmışlar). Yasadışı yollara başvurmayın. Gerekirse ek süre tanıyın, uzlaşmaya bakın.

    Tekrar evi kiraya verecekseniz, avukatta sağlam bir sözleşme hazırlatın gerekirse sözleşmeyi noterde onaylayın ve vergileri ödeyin, kiraya vermeden önce tahliye taahhütnamesi imzalattırabilirsiniz ve bir senelik sözleşme yapıp, karşılığında senet isteyebilirsiniz. Tabi bazı kiracılar bu maddeleri haklı olarak kabul etmek istemeyebilirler. Benim kiracı bir arkadaşım, eski evinden ayrıldı, ev sahibinden daha kaporayı alamadı. Ev sahibi yeni kiracı bulunca verebilirim, bu işler böyle demiş. Allah kiracıyada iyi ev sahibi denk getirsin, ev sahibinede iyi kiracı denk getirsin.

    Öncelikle teşekkür ederim yazdığınız yazılar için.
    Sizede geçmiş olsun kiracıyla uğraşmak zor.
    Ben kiracıyı karısı yüzünden çıkarmak istemiştim, karısı komşularla bizi zor durumda bıraktı annemle kavga filan etti.
    Ama adam çıkmıyorum diyince kavga dövüş yapmayalım dedik.
    Zaten en son uzlaştım vazgeçtim o işten.
    Anca bu kiracıyı çıkarınca 2-3 seneye evi satar başka yere taşınırım. Bir daha kiracılardan uğraşmak istemiyorum.

    Benim evde bir senedir boşta, satılağa çıkartacağız yakında. Yeni kiracı almak istemedik, odalardan birindede beyaz eşyalar var. Bakalım bu evi satıp, üzerine para ekleyip yeni ev almamız lazım.

    Daha önce ki kiracılardan biride orta kapıyı sökmüş. Kapı yoktu, onlarla da kavga gürültü çıkarmıştık. En iyisi kiraya vermemek.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.