Şimdi Ara

Kiracı olarak oturduğum ev satıldı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 6 ay aynı sözleşme ile oturma hakkın var. Artışı kabul etme ihtarını çeksin çıkarsın. Yeni bulacağı kiracıya o fiyatı kabul ettirmeye çalışsın.

  • Yasal olarak bildiğim kadarıyla 6 ay boyu hiçbir şey yapamaz. Mülkiyet sahibi değişse de, bir önceki sahibi ile yapmış olduğunuz kontrat 6 ay daha geçerlidir. O ara siz yine de kendinize, bütçenize uygun yer bakın. Allah yardımcınız olsun.

  • böyle kanı bozuklarla muhattap olmaya değmez,sen takma kafana. asansör konusunda da rutin bakım harici hiç bir yükümlülüğün yok. isteyen olursa da ben kiracıyım ev sahibiyle konuş ben bilmiyorum de kapa kapıyı.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Açtığım konu. 2. ve 3. sayfayı okuyabilirmisiniz. En son yaşadığım olaylar çünkü. Hatta o konuya da yazabilirsiniz fikirlerinizi. Adam sürekli evimi boşalt evimden çık sen bu paralara oturmaya utanmıyormusun evim de bedava oturuyorsun gibi abuk subuk kelimeler kullanıyor. Hatta resmen evimi bastı 2 kişi gelmişler dışarı çağırdı beni gel konuşalım diye biraz beni sert görünce geri kaçtı zaten.


    Lütfen Bakarmısınız? Yasal Haklarım Nelerdir? | DonanımHaber Forum » Sayfa 3 (donanimhaber.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKayseriLi38 -- 7 Kasım 2021; 23:15:31 >
  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış bir beyan olmuş.


    Yeni malik evi edinme tarihi ile artık kira sözleşmesine taraf olur yeni bir kira sözleşmesine gerek yok. Ama edindiği tarihten bir ay içinde yazılır olarak kiracıya ihtar verebilir ve ihtiyaç sebebi ile tahliye isteyebilir. Bu durumda altı ay sonra açacağı dava ile tahliye istenir ama ihtiyaç da samimi olmalı bunu ispat etmeli. Aynı adamın on evi varsa mesela çıkıp ihtiyacım var iddiası pek dinlenmez.


    Konuyu açan arkadasa ihtar geldi ise onun yerinde olsam ben 6 ay sürem var diye yavas yavas ev bakarım. Bu arada istediği kirada çok fark yoksa anlaşmaya varırım ama her halde yeni sözleşme isterim. Sonra zaten kira ödedikçe evden çıkarması neredeyse imkansız hale geliyor. Kiracı yeni yasalara göre gayet korunaklıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında cebimdeki tüm nakit param ile ev almıştım, şimdi görüyorum ki hayatımın en akıllıca işini yapmışım.

  • Yavaştan başka daire ara dostum. Aynı muhabbeti bizim apartmanda da yaşadık. Almancı ev sahibi 3+1 dolu daireyi kiracıya söylemeden satmış. Yeni ev sahibi gelip Eylül sonuna kadar çıkın demiş. Biraz yükselmişler ama noter ihtarı sonrası daireyi boşalttılar. Tabi çıkarken dairenin anasını ağlatmışlar. Yeni ev sahibi bunları mahkemeye verecekti ne yaptı bilmiyorum. Çıkarken de daireye zarar verme. Hasar raporu çıkarırlar fena faka basarsın.

  • Kira sözleşmesını masaya koy 2022 ye kadar rakam bu sen ıster al ıster alma de bankaya odemeye devam et sana hıc bısey yapamaz.Çıkmak ıstemıyosanda 15 nısanda onun ıstedıgı kırayı vermek zorundasın ıstedıgı yere versın mahkeme falan fılan bu tarıhe kadar o kıradan o ev senın ama sen o tarıhten sonra yenı ev aramaya sımdıden basla cunku oturtmaz senı orda emlakcılar karaktersızdır bunlar yuzunden pıyasa bu halde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas9292 -- 21 Kasım 2021; 12:54:36 >
  • Bence 100 Lira kira zammını kabul edip aynı meblağda artış olmadan 12 ay oturun, 6 ay sonra enflasyona oranla artış isterse 100 lira hayal olur.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.