Şimdi Ara

Kiracı olarak oturduğum ev satıldı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • careemm kullanıcısına yanıt

    Merhaba Hiç ihtarname çektiniz mi ?

    Sakarya bölgesinde noter 3 ay veriyor.

  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt

    Noter halt etmiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözünü doyursun Allah bunların. Bıktım bu ev sahiplerinden arkadaş ya. Benim de tepemde var bir tane ev sahibi adam 2 ayda bir zam yapacam şu kadar ver diyip duruyor adamın altında arabası var kirada 1-2 evi daha var hiç çalışmasa sadece kiradaki evlerden aldığı parayla yine geçinir ama 100 lira için sürekli mesaj atıyor sıkıldım yeminle.

  • zam için devamlı mesaj atması halinde huzur ve sükunu bozmaktan şikayetçi olacağınızı söyleyin, devam ederse de şikayetçi olun

  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Hocam 2 kere yaptı bunu şimdi de bina asansörünü tamir ettirdik dairelerden 600₺ toplayacağım 300'ü ben vereceğim 300'de sen ver diyor kullanmadığım asansör için. Binada ki herkesten bu parayı alsa deli para. Ayrıca dün binaya maliye gelmiş sorarlarsa şu fiyattan oturuyorum de kirayı da bundan sonra havale değil elden ver diyor vergi kaçıracak aklınca. Bu konu hakkında ne yapmalıyım sizce?

  • Rutin asansör servisinin haricinde tamirat olduysa bu ücret mal sahibi tarafından ödenmelidir. Kirayı bankadan göndermeye devam edin. Hatta EFT/havale sayfasında ödeme türünü "kira" olarak seçin de biraz iyi vatandaş olsun vergi ödeyerek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Öyle bir şey ki dün komşular tarafından konuştuk kimse vermem dedi bugün eski yöneticiyi aradım bir tanesi ödemiş bile dedi. Şimdi birisi ödeyince mecbur kalıyorsun dedi ama ben vermek istemiyorum para falan. Yazık günah yani 300 lira nedir. Yok zaten havale ile göndermeye devam. Ama şu kadar parayla kiradayım demesine kıl oldum. Ben yalan söylemem vallaha kim gelirse derim bu kadar para veriyorum aylık diye.

  • Biri verdi diye niye diğerleri de vermek zorunda olsun? Siz hiç muhatap olmadan bankadan ödemeye devam edin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Öyle yapacağım teşekkürler.

  • ev sahibi 100tl artı istiyor , kiracı 100tl vermemenin yolunu arıyor,
    mutlu sonlar bile mavi ile bitiyor artık,
    iki eksi yer birbirini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cptposeidon -- 20 Ekim 2021; 22:10:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oturmaya devam et sözleşme bitine kadar gıkını çıkaramaz. Sana sadece sözleşme sonunda evi tahliye etmen için ihtar gönderebilir gerisi boş çok ısrar ederse taciz ve huzuru bozmadan dolayı şikayetçi olacağını söyle. Aynı şeyi bende yaşadım satın aldığım evden adamı tam 1 yıl çıkaramadım zaten çıkması için baskıda yapmadım hatta 1 yıllık kirasını eski ev sahibine ödediği için kira parasını bile alamadım adam 1 yıllık kirayı peşin yatırdığı dekontu gösterdi 1 yıl bedavada evde oturdu.

  • Ben her yıl %10-15 neyse en yüksek tutardan zam yapıyorum beğenmeyen işine gelmeyen oturmaz kardeş.

  • Öldüğün zaman mezara da götür evini kimse senin evine kalmadı merak etme. Hiç sevmem senin gibileri. Allah vermesini de bilir almasını da dünya malı da dünyada kalır bunu unutma.

  • senin zoruna ne gidiyor onu anlamadım zam yapmayalım mı ?

    Ev almak kolay mı ? Kusura bakma ama kanunlara ve yasalara uygun olarak ben zam yapıyorum. Kiramı yatırdığı sürece kiracı ile falan da muhatap olmam rahatsız da etmem.


    Siz istiyor hiç zam olmasın hep aynı fiyat olsun..

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Dostum zam olur da sürekli arayıpta zam yaptım şunu vereceksin bundan sonra diyemezsin. Herkesin bir geçimi var. Zamanın da aldınız ucuzdan daireleri bir de kiralar artınca size piyango vurdu resmen. Daha dün 600 lira kirası olan bir daireye adam 2000 lira istiyor. Hak mı bu? Tamam eyw daire aldın ettin de bu kadar da insanın üstüne gelinmez ki. Biz hep aynı rakama oturalım zam olmasın demiyoruz. Ayrıca kiracılardan madem şikayetin var o zaman kendin otur yada boş bırak daireyi verme kiracıya.

    1. Ben kiracıyı aramam, Kiracının adını bile bilmiyorum. 600 lira'dan 2000 e çıkartamaz ki onun her yıl veya her ay belirlenen bir yüzdesi var %10 - 15 arası bir şey oluyor. Bu sınırı da devlet belirliyor.
    2. Zam vakti geldiğin de yetki verdiğim Emlakçı bütün işlemleri halleder. Yasal sınırlar içerisin de zam yapılır kabul etmez ise evden çıkabilir.
    3. Ben ucuz falan ev almadım. Babam 13 yıl Kooperatif'e para ödeyerek ev aldılar. Bu süre de başka evlerde kirada kaldılar. Ucuza ev almak diye bir şey yok.


    Ucuz daire olayı şöyle senin anne,baba,dede falan arsası varsa o vatandaşlara bir ara bedava 3-4 daireler verildi Toprak sahibi oldukları için o ayrı konudur.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Tamam

  • Piyasa serbest piyasa. Olanağı olmayan gider daha ekonomik semtlerde, daha küçük metrekareli evlerde oturur. Kira artışlarından şikayet eden mülk sahibine çatmasın, bu enflasyonun neden olduğunu sorgulasın. Kira artışına rağmen talep halen canlıysa herkesin oturup düşünmesinde fayda var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5E410CB7 -- 26 Ekim 2021; 9:38:11 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.