Şimdi Ara

Kiracı aidat borcu ve icra davası. Ne yapabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çok yakın bir arkadaşımın Kiracısı 11 ay boyunca aidat ücretini ödememiş. Bu yüzden site yönetimi arkadaşıma icra davası açmış. Ancak şöyle bi durum var yönetim arkadaşıma bu süre boyunca hiç bir şekilde aidat borcunuz var diye uyarmamış. Bunun yanı sıra arkadaşım evi kiracı içinde iken satmış. Yani kiracının ödememiş olduğu aidat toplamda 700 TL 500 TL si arkadaşım ev sahibi iken oluşmuş geri kalan 200 TL si ise yeni ev sahibi iken oluşmuş. Ancak apartman yönetimi 700 TL(toplam tutar) için sadece arkadaşıma ve kiracıya icra davası açmış (yani yeni ev sahibine açılmamış).
    Bu durumda arkadaşıma ne önerirsiniz, nasıl yol izleyebilir
    Teşekkür ederim.

• İcra davası değil icra takibi açmışlardır. 200 TL’lik kısma itiraz etsin. Kalanı da kiracıya ödettirmeye çalışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba

Eski kiracımın ödemediği aidatlar merkezi ısınma bedelleri 1.borçlu kiracıya 2. borçlu daire sahibi olarak bana geldi. Ayrıca gelen belgede kiracının ne tc.si var ne de adresi(adres yerine şu an ki yeni kiracıya yani aynı eve göndermişler ki o da iade geri dönecektir icraya) Bende eski kiracının tc.si kimlik fotokopisi yeni ev adresi hepsi var. İkamet adresi babasının evinde görünüyor. Lakin galiba şu aralar işsiz. Bu durumda ne yapmalıyım. 7 gün içinde itiraz ya da ödeme isteniyor. İtiraz etsem icra ona gider mi? Yoksa işi yok evde baba evi diye yine kolayca hemen bana mı döner? Ne tavsiye edersiniz. Ödesem borç benim değil niye ödeyim!? İcrayı aradım faizi harcıyla asıl borç %40 artmış. 7 gün içinde ödenmezse %15-20 daha artacakmış.
  • itirazınız yersiz bir itiraz olur, zira ev kat mülkiyetine tabi bir konutsa siz de aidat borcundan sorumlusunuz. öderseniz kiracınıza rücu hakkınız doğar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

itirazınız yersiz bir itiraz olur, zira ev kat mülkiyetine tabi bir konutsa siz de aidat borcundan sorumlusunuz. öderseniz kiracınıza rücu hakkınız doğar

teşekkürler yanıt için... peki ödemeyip itiraz edersem ne olur? başkasının borcu nedeniyle icra haciz mi gelir bana?
  • İtiraz ederseniz itirazın iptali davası ile karşı karşıya kalırsınız, ödeyeceğiniz rakam 3ken 5 olur

• Kanuni olarak bilgim yok ama yaşadığım bir örnek olay var,

Kiptaş konutlarından ev almaya niyetlenmiştim, içinde halihazırda kiracısı mevcuttu. Emlakçı aidatı mal sahibinden alıyor site yönetimi, siz kiraya ekleyerek kiracıdan alıyorsunuz diye bilgi vermişti. Pürüz çıktı daireyi alamamıştım. Buradan anladığım kadarı ile mal sahibi konutun aidatından sorumlu oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kyk borcu ödenmezse ne olur
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu hortlatnak gibi olmasın ama benim de kiracı ile benzer sorunum var. Kiraların ödemelerinde düzensizlikler var aidatları ise hiç ödemiyor. Bir önceki dairesinde de benzer şekilde aidat borcu ile çıkmış . Kasım ayından beri 2400 TL aidat borcu oldu. Cuma günü itibariyle ile ödemediği kira ve aidatlar için noter üzerinde ihtar gönderdim bulunan sonra ne yapmam gerekir. Tahliye talebi ile icra takibi yapmak mı lazım ? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 7 Nisan 2018; 23:58:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

Konu hortlatnak gibi olmasın ama benim de kiracı ile benzer sorunum var. Kiraların ödemelerinde düzensizlikler var aidatları ise hiç ödemiyor. Bir önceki dairesinde de benzer şekilde aidat borcu ile çıkmış . Kasım ayından beri 2400 TL aidat borcu oldu. Cuma günü itibariyle ile ödemediği kira ve aidatlar için noter üzerinde ihtar gönderdim bulunan sonra ne yapmam gerekir. Tahliye talebi ile icra takibi yapmak mı lazım ? Teşekkürler
    Ödenmemiş kira var mı? Aidatlar için ihtar çözüm olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

Ödenmemiş kira var mı? Aidatlar için ihtar çözüm olmaz

Alıntıları Göster
    Iki aylık kirayı odememişti dün itibari ile ödemeyi yaptı. Ama birikmiş aidat borçları var bunları yakın zamanda ödemez ise yönetim benim hakkımda icra takibi başlatacak onlar bu yola girmeden ödemeyi ben ödemeyi yapıp kiracı hakkında tahliye istemli icra takibi yapabilir miyim. Bir de aramızdaki sözleşmede şöyle bir madde var " Elektrik, şu ,doğalgaz kalorifer, güvenlik,bakım onarım masrafları ,apartman ve siteye ait tüm giderler ile çevre temizlik vergisi kiracıya aittir. Ödenmemesi tahliye sebebi sayılır. Bir de aynı zamanda kiracı abonelik yapmadan elektrik kullanıyor sanırım usulsüz kullanım olarak geçiyor bu durum. Bunu da tahliye sebebi olarak kullanabilir miyim ? Cevabınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 8 Nisan 2018; 11:29:34 >

• Sözleşmedeki madde tahliye sebebi olsa dahi icra yoluyla değil dava yoluyla tahliye talep edebilirsiniz. İcradan tahliye kira ödenmemesi veya tahliye taahhüdü ile mümkün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.