Şimdi Ara

Kıpçak Türklerinin Kayseri ile ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar Kıpçak Türklerinin Kayseri ile herhangi bir ilişkisi varmıdır ? en ufak birşey bile olsa benim için çok önemi var. Veya Kayseri'deki bir Türk boyunun Doğu karadenize yerleşmesi. Bu konularda bilgi sahibi olan arkaşlardan yardım bekliyorum.

• Bursa'dayım Tophane'de okuyorum şu an bizim sınıfda hafif çekik gözlü sarışın bir çocuk var.Kıpçak mı,Kuman mı bilmiyorum ama Konya'ya gitmişti bir ara nedenini bilmiyorum.
  • Kıpçaklar Bayburt ve Gümüşhane civarlerında görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Gazali -- 2 Haziran 2015; 20:42:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Gazali

Kıpçaklar Bayburt ve Gümüşhane civarlerında görülür.

Ve Kıpçakların çoğu Türk değildir.

NOT:Bunu ben demiyorum İlber Ortaylı diyor.

Kıpçaklar Türk değil diye ne zaman diyor yahu ? Tam tersine her zaman söyler aksini ve zaten Kıpçaklar öz ve öz Türktür. Özellikle Kayseri'de Kıpçak aileler veya boylar var mı ezbere bilmiyorum fakat Kuzey ve Doğu Anadolu'da Kıpçak nüfus vardır ama Karadeniz ile karıştırmayın Karadeniz büyük ölçüde özellikle Giresun, Rize, Trabzon civarı Çepni boyuna mensuptur
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Pardon yanlış yazmışım.

Kitapta Kıpçaklar Türk diyor ancak Türklerin çoğunluğunu oluşturmuyor diyor.

Hatayı düzelttiğin için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Gazali

Pardon yanlış yazmışım.

Kitapta Kıpçaklar Türk diyor ancak Türklerin çoğunluğunu oluşturmuyor diyor.

Hatayı düzelttiğin için teşekkürler

Rica ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.