Şimdi Ara

Kingston SSD Düşük Yazma Hızı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kingston HyperX 3K SSD 120GB SSD kartım var. SATA 3.0 olarak bağlı ve AHCI modunda. Bunlara rağmen, okuma hızı normal, ancak yazma hızı çok düşük. Biraz araştırdım aynı sorunu yaşayan çoğu insan SSD'yi iade etmiş. Çözümü yok mudur?

Anakart : MSI GAMING 970
    İşlemci: AMD FX8350 4.00 GHZ

Kingston SSD Düşük Yazma Hızı Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 5 Eylül 2015; 3:15:15 >

• O ssdlerde kronik bir problem var sanırım iade edebiliyorsanız iade edin az daha ekler samsung 850 evo 120gb alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    MSI G274QPF-QD-MSI MPG 110R-Corsair TX850M 850W 80+ GOLD-AMD Ryzen 7 5700X3D-Thermaltake TH240 - Corsair Vengeance PRO SL RGB 32GB (2x16) 3600Mhz Cl18-MSI MAG B550 TOMAHAWK - MSI RX 6900XT GAMING Z - Steelseries Arctis 7 Plus Wireless- Steelseries Apex 7 TKL-Steelseries Sensei TEN Ambidextrous - Steelseries QCK XL
  • Konuyu hortlatacağım ama aynı sorun bende de var. Ve internette bu sorunu yaşayanların alayı sata2 portuna takıp denemiş. Benim 6 portta sata 3. Ne yapacağım bilemiyorum, eski anakartımda böyle bir problem yoktu. Bütün portları denedim, diğer hdd'leri cıkarıp tek ssd denedim yine de olmadı. Hız çok düsük
  • Kingstona mail atmıştım, bu genel bir sorun diyerek kabul etti. 120 gb yerine 240 gb daha hızlı olan modeli gönderdiler. Markanın bu tutumuna hayran kaldım. Daha hızlı ve iki katı fazla kapasite olan yeni modeli olanı 3 yıldır kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 19 Ağustos 2018; 1:23:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    İyide dostum 4. nesil anakartımda böyle bir sorun yoktu. Ne zaman 8.nesil anakarta geçtim ve böyle bir sorun ile karşılaştım. Ayrıca benim ürünün garantisi biteli 3-4 sene olacak yani :) Ben çözüm yolu arıyorum, ne yapmam gerekiyor yani. Bir not düşeyim, anakartın driver sitesinde sata driver'ini indiriyorum, ama içinde sata exe yok, flopy disk, ya da aygıt yonetıcısınden tanıtarak kurulum yapılan dosyaları var. Aygıt yonetıcısınden dosyaların yolunu gosterıyorum, ama zaten driver yüklü diye bilgi veriyor. Yani ben yuklemedim bir şey, buna rağmen yüklü diyor. Bu sata driver'ını nasıl kuracağım ?

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Dostum cd'sindeki satayıda denedim. Ayrıca orjinal sata 6gb/s kablo kullanıyorum. Anlamadım, ama sanırım driver ile alakalı olmayabilir. Çünkü diğer 2 hdd'de sata 6gb/s arayüzüne sahip ve onlar çok normal çıkıyor. Yani neredeyse SSD'nin hızı kadar, hatta 10tb olan hdd ssd ile aynı hızda yazıyor. Ne saçma, anlamadım gitti. Bütün forumlara baktım ama genelde hep aynı sorunlar. İşte coğu sata 2 portuna takmış, kimi bios ahci yapmamış, ama ben de bunlar eksik değil, herşey olması gerektiği gibi, fakat sorunun nereden kaynaklandığını çözemiyorum :(((
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca eski 4.nesil anakartım ile uefi ile abartısız 6 saniyede açılıyordu. Şimdi 14 saniyeyi geçiyor.
  • Demek ki yeni aldığın anakart ile SSD uyumlu olmamış. SSD çıkış tarihi 4. Nesil anakart ile aynı olabilir. O yüzden yenilerde sorun çıkartıyor. Bunu anlamak için SSD alıp iki farklı yeni nesil anakartta hız testi yapman gerekir.

• Kingston a400 aldım 2 aydır kullanıyorum. Sahibinden aldım birisinden kapalı kutu faturası yok kutunun üstünde olan o garanti yazan kağıt var. Nasıl iade ederim? Mail atsam değiştirirler mi? Yazma hızı okuma hızı çok düşük, 297 okuma 283 de yazma hızı çıktı. Sistemim aynı fx 8350 anakart da gigabyte 970 g1 gaming

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.