Şimdi Ara

kingston hyperx 3k SSD disk hızı düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar asus u3s6 pcie sata6 kartıma bağladığım kingston hyperx 3k 120 gb ssd den yeterli hızı alamıyorum anakartım: asus p7p55d-pro p55 chipset

anakart ve u3s6 kartın güncel sürücüleri yüklendi ve Windows 8.1 pro 64 yüklendi fakat yeterli hız alamıyorum as ssd benchmark testimi de veriyorum sizce ne yapmalıyım?

ikinci bir konu u3s6 kartın ayrıca ahci modunu aktif etmek gerekiyormu gerekiyorsa nasıl

kingston hyperx 3k SSD disk hızı düşük

• sorunuma yardımcı olacak bir arkadaş yokmu?

bugün birde asus p7p55d pro anakartımın üzerindeki mavi sata çıkışlarına bağlamak suretiyle format attım format öncesi biostan sata stroge den ahci moda aldım değişen bir şey olmadı hatta sistem sık sık donuyor kilitleniyor ama u3s6 kite bağlayınca stabil olarak şu an kullanıyorum ama değerler hala yarı yarıya gösteriyor.

bu durumda anakart mı değiştirmem gerekiyor acaba aklıma son gelen ihtimal bu çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanhasimcan -- 25 Şubat 2014; 21:52:24 >
  • Merhabâlar Osman,

SSD'niz hayırlı olsun

Mâlûmunuz, anakartınız SATA II ile sınırlıdır.

Bağladığınız hârici kartın sunduğu SATA III desteği de doğal değildir. Bu sebebden ötürü test sonuçlarınız bir miktar düşük çıkmaktadır.

Bu konunun teknik detayları şu makâlenin Arayüzler kısmında mevcuddur:

SSD Tercîhinde İsâbet – Katı Hâl Diski Alırken Nelere Dikkât Etmeli

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssd-tercihinde-isabet-kati-hal-diski-alirken-nelere-dikkat-etmeli/

• quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

Merhabâlar Osman,

SSD'niz hayırlı olsun

Mâlûmunuz, anakartınız SATA II ile sınırlıdır.

Bağladığınız hârici kartın sunduğu SATA III desteği de doğal değildir. Bu sebebden ötürü test sonuçlarınız bir miktar düşük çıkmaktadır.

Bu konunun teknik detayları şu makâlenin Arayüzler kısmında mevcuddur:

SSD Tercîhinde İsâbet – Katı Hâl Diski Alırken Nelere Dikkât Etmeli

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssd-tercihinde-isabet-kati-hal-diski-alirken-nelere-dikkat-etmeli/

çok teşekkür ediyorum bilginizden faydalandım çok sağolun demekki anakart yolu göründü bize :))

• ssd yi ahci moda alman birşey ifade etmez önemli olan sistemi ahci modda kurmak ilk baştan
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

ssd yi ahci moda alman birşey ifade etmez önemli olan sistemi ahci modda kurmak ilk baştan

öyle yapıyorum zaten ama sistem kararsızlıkları yaşıyorum u3s6 kiti takınca stabil çalışıyor sistem ama değerler iyi değil araştırmalar ve anlayabildiğime göre lga 1556 da doğal sata3 destekli anakart yok
  • osmanhasimcan kullanıcısına yanıt
    sata 2 ise normal sanırım hızlar sata3 de tam performans alabiliyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satıldı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet anakart sata2 3gbs destekli ama yanında usb3 sata6 gbs kart verilmişti onu kullanıyorum doğal bir sata3 desteği sunamıyor zaten 2 gündür epey bilgi sahibi oldum geçmişte doğal destek sağlayamayan anakart üreticileri marvell ile destek sağlamaya çalışmış ama pek de başarılı olamamışlar :))
    siz farkettiyseniz bilgisayardaki hızı gerisi önemli değil pekte
  • valla herşeye rağmen önceki disklerle karşılaştırdığımda 10 katı aşkın bir hızlanma oldu
    o zaman sorun yok güle güle kullanın :)
  • Bende dün bundan sipariş geçtim. Şimdilik sistem sata 2. Bakalım bende nasıl bir artış olacak.? Biostan AHCI moda alıp baştan Windows kurulumu yapıcam. Onun haricinde bişey var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candeniz_1991 kullanıcısına yanıt
    hocam ben dediğiniz gibi yaptım ama sistem kararsızlıkları oldu ahci moda alıp kurulum yaptım 6 defa kilitlendi boot sırasında zorla kurulum yaptım ama sistem kilitlendi aklıma bu kez başka bir şey geldi ahci yerine raide aldım sorunsuz sistemi açtı aklınızda olsun benzer bir durum yaşarsanız raide alıp öyle kurun...

ben ayrıca asus u3s6 karttan sata3 performansı almaya çalışıyorum ama doğal olmuyor elbette..

lakin ne olursa olsun sata2 vs farketmiyor pc hızı adeta jet oluyor benden garanti size :)))
    Gelince sonuçları buradan veririm. Bakalım fark edilir bir düzeyde hızlılık namına bir şeyler elde edecek miyiz ?

Biraz zorlarım ssd'yi (sata-II ile ne kadar da zorlanır ya )

Sistem upgrade'e ilk adımı ssd ile atmak istedim. Mali durumlara göre 1-2 aya sistemimi yenileyeceğimde.

Bu ssd'lerde ki ömür sıkıntısı canımı sıkıyor sadece. Akrabama verdiğim ilk çıkan 4GB'lık Samsung hdd hâla çalışıyor. Yeni bir ssd alıp kısa sürede bozulması canımı sıkar doğrusu...

Hayırlısı

• candeniz_1991 kullanıcısına yanıt
    sisteminizdeki hızlanmayı açılış kapanış sürelerini gördükçe eski diskleri hiç aramayacaksınız ben şu kadarını söyleyeyim aradaki fark ağrı dağından fazla olacak :)))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.