İşlemcim core i5 750 ve 8GB kingston hyper-x ddr3 2000 mhz ram kit i kullanıyorum. 2000MHZ olmasına rağmen varsayılan hızı 1333 MHZ sanırım ramin. 2000 MHZ e çıkabiliyor fakat bu seviyede işlemci core voltajınıda arttırıyor ve işlemci çok ısınıyor.
Profil ayarları var. Burdan seçtiğim profile göre otomatik 2000MHZ e geliyor fakat profil olmadan manuel 2000 e getiremiyorum. Profil ile gelince de dediğim gibi core voltaja yükelniyor.
Bu ram konusunda deneyimi olan varmıdır? core voltaj artmadan nasıl 2000 e çıkarabilirim?
ram zamanlamalarını iyi ayarlaman lazım ona göre de voltaj vereceksin tabi yoksa sistem kararsız kalıyor
xmp seçince işlemcinin voltajı mı artıyor?
şu zamanlamalarda şu miktarda voltaj değerleri ile çalışır yazar ya ürün açıklamasında atıyorum 7-7-7-21 2,2v ddr3 lerde 1333 ten sonrası biosa girip gerekli ayarlamaları yapmaya bağlı yoksa sistem kararsız kalıyor ve çoğu zaman pc kendini resetliyor dediğim gibi biostaki ram değerlerini eksiksiz bir şekilde girmeyi deneyiniz
manuel ayarlayınca o dediklerini yapmak lazım, xmp profili seçince bellek kendi zamanlamasını voltajını filan ayarlıyor diye biliyorum ama işlemcinin core voltajını artırması garip geldi
aslında normal çalışıyordu, PSU sıcaklara dayanamadı su koyuverdi. Bundan sonrada bu sorun oldu. Yeni PSU aldım halen aynı XMP için profile1 i seçersem cpu core voltajı arttırıyor...
çok ilginç bir durum doğrusu. belki bir ayar filan vardır biostan ram'e oc yapınca işlemciye filan da yapıyorsa otomatik olarak o yüzden voltaj artırıyor filan olabilir. peki xmp seçtikten sonra cpu voltajını auto'dan çıkarıp manuel atamayı denediniz mi?